جزییات تفاهمنامه 42 هزار میلیاردی شهرداری و قرارگاه خاتم
اکوایران : رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران جزییات تفاهمنامه 42 هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران و قرارگاه خاتم را تشریح کرد .
به گزارش اکو ایران ،علیرضا زاکانی شهردار تهران در همایش فصلی مدیران که روز دوشنبه برگزار شد اعلام کرد : هفته گذشته یک تفاهم بزرگ ۴۲ هزار میلیاردی در شهرداری منعقد شده است.در این خصوص جزییات بیشتری منتشر نشد .
احمد صادقی رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران در گفت و گو با اکو ایران درخصوص جزییات این تفاهمنامه به اکو ایران می گوید: در تبصره 29 بودجه 1401 مجوزی به شهرداری داده شده که در صورتی تحقق منابع مازاد بر بودجه مصوب در سال جاری، نسبت به تأمین مالی پروژه ها به ترتیب اولویتهای تعیین شده علاوه بر سقف اعتبار مصوب اقدام و مراتب را در تفریغ بودجه سال 1401 منظور کند .
وی ادامه می دهد : یکی از مجموعه ها بدهی 8 هزار میلیارد تومانی به شهرداری داشته است که به عنوان پیش پرداخت این تفاهمنامه 42 هزار میلیاردی مشخص شده است و قرار براین شده بر اساس اولویت های تعیین شده در تبصره 29 این پروژه ها تکمیل شود .
وی ادامه می دهد : تکمیل و تجهیز خطوط 2 تا 7 مترو ،اورهال واگن و تجهیزات شرکت بهره برداری مترو ،تکمیل خطوط 2 و 3، خرید ناوگان مترو ،بزرگراه امام علی (ع) ، ادامه احداث بزرگراه شهید شوشتری ،ادامه احداث بزرگراه شهید بروجردی ، تقاطعهای غیرهمسطح ،
پروژه های شرکت خاکریز آب ، اجرای پروژه های مقاوم سازی پلهای سواره رو شهر تهران ، تهیه، تولید و اجرای آسفالت معابر شهر تهران و...برخی ازاین پروژه های در اولویت هستند .
صادقی با تایید این که این تفاهمنامه با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء به امضا خواهد رسید گفت : این تفاهمنامه براساس تبصره 29 مصوبه بودجه سال 1401 است و از نظر قانونی شهرداری منعی در این رابطه ندارد .
به گزارش اکوایران ،اواخر اسفند سال گذشته شهرداری تهران اعلام کرد به زودی تفاهمنامهای با قرارگاه خاتم برای اجرای کلان پروژه های عمرانی امضا می کند . قرار بود این تفاهمنامه 22 اسفند ماه به امضا برسد که به زمان دیگری موکول شد.هرچند که اعضای شورای شهر اطلاعی از جزئیات این تفاهمنامه ندارند اما برخی از آنها از حضور دوباره قرارگاه خاتم به پروژه های عمرانی شهر تهران استقبال کرده اند . به اعتقاد آنها، قرارگاه، پیمانکاری مطمئن برای اتمام پروژه به زمین مانده و نیمه تمام پایتخت است .
از دهه 70 تا پیش از مدیریت شهری پنجم قرارگاه خاتم حضور پررنگی در پروژه های شهری داشت .فعالان حوزه شهری می گویند ورود سپاه به پروژههای بزرگ ساخت وساز در شهر تهران، از دهه ۷۰ و با ساخت پلهای شهری آغاز شد اما در دهه ۸۰ و ۹۰ و در دوران شهرداری محمود احمدینژاد و پس از آن محمدباقر قالیباف، سپاه این حضور درقراردادهای بزرگ شهری در حوزه ساخت اتوبان، تونل، مترو، و پارکهای شهری قابل توجه شد .
مرور اخبار قدیمی در این حوزه نشان می دهد که محمود احمدینژاد؛ شهردار وقت تهران در سال ٨٢ قرارگاه خاتم را به پروژههای اقتصادی تهران دعوت کرد. احمدینژاد بهمنماه سال ١٣٨٢ گفته بود: «تشریفات زائد اداری جز تحمیل هزینههای سنگین به مردم و شهر، فایده دیگری ندارند؛ بنابراین مدیریت شهری باید همواره فارغ از دغدغههای سیاسی و غیرسیاسی و بازیهای معمول مخرب، خود را وقف خدمت به مردم و شهر کند». او در ادامه سخنانش از سهبرابرشدن حجم فعالیتهای عمرانی شهرداری سخن گفته و افزوده بود: «از شرکتهای وابسته به بنیاد مستضعفان همچون جنرالمکانیک و شرکت ملی ساختمان و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا که دارای تجربه و توانمندی لازم بوده و پروژهها را با بالاترین کیفیت و پایینترین قیمت انجام میدهند، استفاده کردهایم».
احمدینژاد در سال ١٣٨٢ وعده داد که از سال آینده؛ یعنی ١٣٨٣ تمامی قراردادهای پیمانکاری شهرداری به صورت کاملا شفاف و علنی به شهروندان تهرانی اعلام شود. او در سالهای اولیه رویکارآمدنش هم روابط حسنهای با قرارگاه سازندگی خاتم سپاه داشت.
اما احمدینژاد تنها شهردار تهران نبود که از فعالیت قرارگاه خاتم در پروژههای شهرداری حمایت کرده بود. محمد باقر قالیباف هم در دوران طولانی که شهردار تهران بود با همکاری قرار گاه تهران را به یک کارگاه عمرانی بزرگ تبدیل کرد .
در هفته های نخست حضور مدیران جدید شهری مهدی چمران از حضور دوباره خاتم به پروژه های شهری خبر داده بود .رئیس شورای شهر تهران با اشاره به همکاری مدیریت شهری اعم از شورا و شهرداری با مجموعهی سپاه گفته بود از ادوار گذشته مدیریت شهری همکاری نزدیکی را با سپاه و قرارگاه خاتم برای انجام پروژههای بزرگ در قالب مگاپروژه داشته که این موضوع در شورای چهارم بسیار بیشتر بوده است.
چمران اعلام کرده بود با توجه به ظرفیتهای قرارگاه خاتم در اجرای پروژهها و مگاپروژهها، قاعدتا شهرداری تمایل زیادی به واگذاری این پروژهها به قرارگاه خاتم دارد. البته در کنار قرارگاه خاتم، از پیمانکاران واجد شرایط نیز استفاده میشود. او پروژه نیایش را یکی از پروژههایی دانست که از پیمانکار بخش خصوصی استفاده شده است.
علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران هم در حاشیه حضورش دریکی از جلسات صحن علنی شورای شهر ششم به رسانهها گفته بود که همکاری مدیریت شهری و سپاه در دورهای افزایش چشمگیری داشت و ساخت بزرگراهها، پلها، تونلها و متروی تهران بخشی با همکاری قرارگاه خاتم انجام شده است. او تاکید کرد زاکانی یک رزمنده و جانباز است و هر میزانی که او از سپاه کمک بخواهد، ما پای کار هستیم و در حال حاضر ظرفیتهایی از جنس ظرفیتهایی که شهرداری نیاز دارد در سپاه بسیار وجود داشته که استفاده نمیشود و ظرفیت بیانتهایی در قرارگاه خاتم وجود دارد که میتواند برای شهر تهران و همه کشور به کار بیاید؛ ظرفیتی که به گفته او در دوره گذشته مدیریت شهری درخواستی برای استفاده از آن نشده بود.همان زمان علیرضا زاکانی شهردار تهران هم از حضور دوباره قرارگاه در پروژه های شهری استقبال کرده و گفته بود ما از همه کسانی که ظرفیتهای لازم برای کمک به شهر داشته باشند، استفاده میکنیم و تلاش میکنیم همه فرصتها را برای خدمت به شهر به کار گیریم. بنابراین از هر گونه کمکی استقبال میکنیم و از همه کسانی که ظرفیت کار برای اداره شهر را داشته باشند، کمک میخواهیم. تهران به عنوان پایتخت امالقرای جهان اسلام نیاز به حمایتهای همهجانبه دارد. اداره این شهر شوخی نیست و تنها نمیتوان بار اداره پایتخت را بر دوش درون شهرداری گذاشت.
تیرماه امسال نیز تفاهمنامه همکاری مشترک شهرداری تهران و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا برای احداث خط ۱۰ مترو و آغاز مونتاژ دستگاه حفاری تونل مکانیزه این خط امضا شد .
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
چرا غرب از گروسی ناامید شد؟/ واکنش تهران به صدور قطعنامه احتمالی چه خواهد بود؟