ماجرای خروج معتادان متجاهر از یاورشهر 9چه بود?
اکوایران : سخنگوی شهردار تهران جزییاتی از حادثه خروج معتادان متجاهر از یاورشهر 9 را تشریح کرد .
نیمه مهرماه بود که یاور شهر 9 به عنوان بزرگترین مجتمع تربیتی آموزشی و درمانی شهر تهران افتتاح شد . اما بعد از بهره برداری از این مجموعه که قرار بود محل نگهداری معتادان متجاهر باشد تا بیش از یک ماه هیچ پذیرشی انجام نشد . مدیران شهری تاکید داشتند جمع آوری معتادان متجاهر در مسئولیت آنهانیست اما می توانند این مسئولیت را هم بر عهده بگیرند، از سویی پلیس هم از نبود ظرفیت لازم برای نگهداری معتادان متجاهری که در خیابان های پایتخت سرگردان بودند گلایه می کرد .
برخی از کانال های خبری شهری هم از چالش های این مجموعه می گفتند ازشکایت مالک زمین تا نبود برق و فراهم نبودن زیر ساخت های لازم .محمد امین توکلی زاده معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران آن زمان دراین خصوص به اکو ایران توضیح داد :موضوعات ملکی در شهر فراوان است و خیلی از املاک نهادها، سازمان ها و وزارت خانه ها به دادگاه می روند و این موضوعی نیست که به خاطرش خدمات متوقف شود و این چالش ها در مراکز حقوقی پیگیری می شود.
وی ادامه داد: شهرداری وظیفه ای نگهداری 5 هزار معتاد متجاهر را داشت که آن را انجام می دهیم. شهرداری به وظایف و مافوق وظایفش در این رابطه عمل می کند؛ افرادی را که هیچ دستگاهی زیر بارش نمی رفت و وظیفه ما هم نبود اما پذیرش کردیم. یاور شهر 9 یک ماه است که آماده پذیرش است و پیمانکار، پزشک، مددیار و پرسنلش مستقر شدند که فاز یک آن است. قرار است فاز دومش را هم افتتاح کنیم که در حال آماده سازی ست اما فاز یک کاملا آماده است و برای بار دوم شورای مدیران و قرارگاه اجتماعی را دعوت کردیم و به آنجا رفتیم و گفتند برق ندارد ؛ برق را تست کردیم و مشکلی نداشت . گفتند آب گرم و گرمایشش فراهم نیست و دستگاه ها را روشن کردیم و تست کردیم و آماده بودند و همه پرسنل هم بودند. همه چیزی که به عهده شهرداری است طی شده و دستگاه های دیگر هم باید به وظایفشان عمل کنند.
مدتی بعد توکلی زاده از تاخیر در صدور مجوز برای فعالیت یاورشهر 9 انتقاد کرد . او با اشاره به برنامه های قرارگاه اجتماعی در حوزه ساماندهی معتادان متجاهر شهر تهران گفت: شهرداری تهران تکلیفی برای ایجاد زیر ساخت ها ندارد. اما در قرارگاه اجتماعی این مسئولیت پذیری مدیریت شهری بود که باعث شد در تهران در زمینه ساماندهی معتادان متجاهر ظرفیت هایی به ظرفیت های قبلی اضافه شود.
وی افزود: شهرداری تهران فارغ از اینکه در وظایف خود این مسئولیت را داشته باشد یا خیر، تا کنون ۵هزار تخت را در پایتخت و در یاورشهرهایی که افتتاح کرده؛ اضافه کرده است.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه یاورشهرهایی که وظیفه ساخت و راه اندازی آن برعهده شهرداری تهران قرار داده شد، سخت ترین در نوع خود بوده است، ادامه داد: این مراکز در حوزه سالمندان بالای ۶۵ سال، صغر سنی، معتادان دارای زخم باز و زنان متجاهر توسط شهرداری تهران ایجاد شده است تا هم کمک به دستگاه های دیگر که وظایفی در این زمینه دارند، باشد و هم بتوانیم ظرفیت های خود را تکمیل کنیم.
وی با اشاره به فعالیت یاورشهر جاجرود بیان کرد: در حال حاضر پیمانکار یاور شهر جاجرود و همچنین پزشکان و مددکاران مستقر شده اند، اما مساله ای که در این میان وجود داشت، این بود که مجوز فعالیت این یاور شهر را باید علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی صادر می کرد که تاکنون این مجموعه همکاری لازم را در این خصوص با شهرداری تهران نداشته است.
توکلی زاده یادآور شد: در جلسات قرارگاه اجتماعی از دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی درخواست کردیم تا مانند سایر دانشگاه های علوم پزشکی از جمله دانشگاه تهران که مجوز یاورشهرها را برای ما صادر می کند، در این زمینه همکاری کنند.
وی درباره دلایل طولانی شدن صدور مجوز فعالیت این یاورشهر تاکید کرد: آنطور که با رئیس این دانشگاه صحبت کردیم یک ابهام قانونی مبنی بر اینکه باید مراحل خاصی در مورد مجوز این مرکز در وزارت بهداشت طی شود. یعنی به عبارتی در سامانه وزارت بهداشت تعیین تکلیف شود تا بتوانند مجوز را صادر کنند. این در حالی است که طبق صحبت هایی که شهردار تهران با وزیر بهداشت انجام داده است وی شخصا دستور داده تا این مجوزها صادر شود.
معاون شهردار تهران در توضیح بیشتر افزود: برخی از دانشگاه های علوم پزشکی در مورد یاورشهرها به این مساله اشاره می کنند که در قاعده سامانه ای وزارت بهداشت و در قالب هایی که تعریف شده این موارد وجود ندارد و به همین خاطر اعطای مجوز این یاور شهر با تاخیر روبه رو می شود اما برخی از دانشگاه های علوم پزشکی مانند دانشگاه تهران با همان دستور وزیر بهداشت مجوز یاورشهر را صادر کرده اند.
اما به تازگی اخبار دیگری از یاور شهر 9 منتشر شده ، یکی از کانال های شهری خبر از فرار 160 معتاد از این مجموعه داده و گفته است مشخص نیست که این معتادان برای چه فرار کرده اند، سرما یا گشنگی !
برای تایید صحت این خبر و جزییات آن چند روزی با مدیران شهری و اعضای کمیسیون اجتماعی شورای شهر تهران تماس گرفتیم . از میان اعضای کمیسیون تنها علیرضا نادعلی به تلفن خود پاسخ داد که از جزییات این حادثه خبر نداشت و قول پیگیری خبر را داد .
روز گذشته احمد احمدی صدر، مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران به اکو ایران درخصوص این حادثه به اکوایران گفت : مراکز نگهداری معتادان متجاهر زندان نیست و افرادی که در آن نگهداری می شوند زندانی نیستند که از کلمه فرار استفاده می شود . تعدادی از این افراد این مرکز را ترک کرده که دوباره جمع آوری شدند .
اوتوضیح بیشتری در این رابطه نداد و گفت جزییات این حادثه را از طریق روابط عمومی خودمان منتشر می کنیم .
عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران هم تاکید دارد که نمی توان از تعبیر فرار برای خروج معتادان از یاورشهر 9 استفاده کرد . او به اکو ایران گفت : این مکان برای کمک به افرادی است که باید کار سخت و دشواری انجام دهند ، ترک اعتیادبسیار دشوار است و تحمل زیادی می خواهد که گاهی از تحمل افراد خارج می شود و تلاش برای خروج از این مکان طبیعی است .
او تاکید کرد که کادر ممدکاری این مجموعه کامل است و افرادی متخصص که تجربه موفقی در گذشته داشته اد به این یاور شهر آمده و پیمانکاری که این مسئولیت را بر عهده گرفته تجربه خوبی در حوزه باز پروری دارد . او اشاره می کند که افرادی که از این مجموعه خارج شده اند دوباره به این یاور شهر بازگشته اند .
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ایران قطعا پاسخ خواهد داد/ دیگر ملاحظه اروپاییها را نمیکنیم
-
یحیی سنوار در هنگام شهادت چه وسایلی همراه داشت؟
-
خوابی که هریس برای بن سلمان دیده است
-
وقتی اسکناسها رنگ عوض میکنند
-
گسیل بمبافکن ب-۵۲ و ناوشکنهای آمریکایی جدید به خاورمیانه
-
رویترز: ایران برای پیروزی ترامپ آماده میشود؟/ او تا کجا از اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران حمایت خواهد کرد؟
-
وضعیت 7 نقطه پایتخت قرمزشد؛هشدار به تهرانی ها
-
رنگ بورس: سبز مصنوعی / خروج مجدد سرمایه حقیقی از بازار
-
ادعای واشنگتن پست: تهران در حال آماده شدن برای حمله به اسرائیل در روزهای آینده است