ماجرای عصبانیت چمران در صحن شورای شهر
اکوایران :در جریان بررسی طرح پیشنهاد اصلاح آئیننامه اجرایی ماده یک قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها را برای ارسال به شورای عالی استانها میان مهدی چمران و احمد صادقی درگیری کلامی رخ داد .
در یکصد و چهل و یکمین صحن علنی امروز شورای شهر بررسی "طرح پیشنهاد اصلاح آئیننامه اجرایی ماده یک قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها را برای ارسال به شورای عالی استانها" که یک فوریت آن در یکصد و سی و نهمین جلسه علنی شورا به تصویب رسیده بود در دستور کار امروز خود قرار دادند و اعضا به بررسی جزئیات این طرح پرداختند.
مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در توضیح این موضوع عنوان کرد: با توجه به ابعاد این آیین نامه دو تغییر در این بخش پیشنهاد شده که تغییر نخست در بخش اول تعیین شرایط جزو پنجم این آیین نامه است که در این خصوص چند گزینه مطرح شده که مشتمل بر"غلبه پوشش توده درختان در ملک به نحوی که مطابق با تصاویر هوایی که از سال 1358 به بعد پوشش درختان بیش از نیمی ازعرصه ملک را پوشانده باشد" و" قطع و امحای درختان مانع از محاسبه از پوشش درختان نخواهد بود" در بند دیگر " املاک واقع در محدوده باغات بهم پیوسته که در پهنه سبز قرار دارند" و" املاک دارای درختان با محیط بن بالا" و تغییر دوم در بخش دوم، بند الف تبصره دوم ماده 7 که عنوان دارد جایگزین اعضای شورای شهر بعنوان نماینده در جلسات ماده 7 شرکت کنند اظهار شده است.
در همین راستا مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: ۱۲ نفر از اعضای شورا در نامهای بر اساس دلایلی که اعلام کردند نمیتوانند به جلسات کمیسیون ماده ۷ در مناطق بروند و در این جلسات حضور پیدا کنند، بر این اساس بررسی طرح این آئیننامه در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: بی تردید همه مسائل مربوط به باغات را نمیخواهیم در این طرح حذف کنیم، بلکه تنها موضوع این است که اعضا اعلام میکنند رفتن به کمیسیون ماده ۷ مناطق نه عملی است و نه کار درستی است و در حقیقت قرار گیری عضو شورا در کنار دو مسئول اجرایی از شهرداری تهران کار درستی نیست و به نوعی ورود به کار اجرایی قلمداد میشود.
در ادامه عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران نیز گفت: حضور اعضا در مناطق را کاملا غلط میدانم، دلایل این موضوع نیز بسیار است، در حال حاضر درخواست اصلاح به شورا آورده شده و تنها در کمیسیون ماده ۷ مرکزی عضو شورا حضور دارد چرا که عنصر قضایی است و در آنجا رأی به شکایتها داده میشود و در حقیقت اعتراضات در کمیسیون مرکزی دیده میشود.
وی افزود: فرآیند صدور پروانه یک فرآیند اجرایی است، چطور است که یک نماینده از سوی شورا تا دیروز در این کمیسیونها حضور داشته و مسئولیت امضاء با خودش بوده، اما امروز باید عضو شورا در کمیسیون حضور پیدا کند، در حالی که بررسی و تأیید را فرد دیگری انجام میدهد و هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.
وی ادامه داد: مبنا را بر صحت گزارش مناطق میدانیم، اگر هر عضوی میتواند برود و در موضوع باغات بن درختان را بررسی کند حتما این کار خوب است و در این شرایط از بحث اجرایی آن نیز عبور میکنیم، بی تردید در تعیین نوعیت وجود درخت مثمر و غیر مثمر فرقی نمیکند و فارغ از این موضوع مسئله باغ بودن یا نبودن مورد بررسی قرار میگیرد، چرا که برگ درختان میوه مثل خرمالو و توت عمر طولانی دارند و پس از پایان عمر درختان باز هم زمین باید باز بماند و کاربری آن تغییر نکند.
در ادامه تشکری هاشمی دیگر عضو شورای شهر تهران با اشاره به موافقت با طرح اصلاح این قانون گفت: شورا نقش قانونگذاری و نظارت دارد ولی حضور در کمیسیونهای ماده ۷ مناطق در هیچ یک از این دو حوزه وظایف شورا نمیگنجد و در حقیقت ورود به حوزه اجرا قلمداد میشود، این در شرایطی است که از چهار عضو این کمیسیون سه عضو دیگر از شهرداری هستند و در حقیقت نقش فرمایشی برای عضو شورا تعریف میشود، پیشنهاد من این است که حتی اگر شورای عالی استانها این طرح را نپذیرفتند از سایر ظرفیتهای قانونی برای اصلاح این آئیننامه بهره بگیریم.
احمد صادقی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در بخش دیگری از بررسی اصلاح این آئیننامه گفت: مصوبه تاکید میکند که کمیسیون باید با سه عضو تشکیل شود؛ اما کمیسیون در مناطق با چهار یا پنج عضو شکل میگیرد و این تخلف است و به همین دلیل من پروندهها را امضاء نکردم، من هیچ اصراری برای نمایندگی در هیچ منطقهای ندارم ولی با توجه به دستوری که دادهاید این کار را انجام دادهام ولی باید آئیننامه را به درستی اجرا کنیم، قطعا تصویب کمیسیون با ۴ یا ۵ عضو قانونی نیست و تخلف است.
در ادامه مهدی چمران ریاست شورا در واکنش به صحبتهای احمد صادقی در خصوص بررسی این موضوعبا دلخوری و عصبانیت گفت: این تخلف نیست، البته اگر تخلفی شکل گرفته باید به دادگاه ارسال کنیم، در کمیسیونها حتی اگر سه عضو شورا حضور داشته باشند نهایتا امضاء یک عضو گرفته میشود، لذا این موضوع تخلف نیست، من به دلایلی گفتم در منطقه ۱ و ۲ یک عضو شورا نرود و سه نفر بروند که مشکلی پیش نیاید ولی رأی سه تا نیست بلکه هر سه رأی که اخذ میشود هر کدام که بیشتر باشد به عنوان رأی اصلی در نظر گرفته میشود.
کاشانی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در خصوص بررسی طرح اصلاح آئیننامه قانون حفظ و گسترش باغات، گفت: نهایتا تکلیفی به ما شده در خصوص حضور در کمیسیون ماده ۷ مناطق، البته نگاه بدی به کمیسیون باغات مناطق وجود دارد ولی خواهش من این است که به گونهای عمل کنیم که کار مردم بر زمین نماند.
نرجس سلیمانی ، رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا نیز در طرح سوالی عنوان کرد: سوال بنده در خصوص پیشنهاد جایگزین اعضای شورای شهر بعنوان نماینده در جلسات ماده 7 است که با بررسی ها می توان گفت که ابعاد این پیشنهاد مبهم است چرا که نه ویژگی افراد واجد شرایط در حضور در این جلسات محرز شده و نه روابط استخدامی آن که آیا باید از مجموعه شهرداری انتخاب شوند و یا از مجاری بیرونی شهرداری.
میثم مظفر عضو شورای شهر نیز در تذکری عنوان کرد: انتظاری که در این دوره شورای شهر تهران وجود دارد این است که یک کار بنیادین و تحولی در زمینه گسترش باغات و فضای سبز انجام گیرد ضمن اینکه دغدغه نمایندگان مردم در پارلمان شهری این بود که هرکسی از اعضای شورا اگر تمایل حضور در کمیسیون باغات را ندارد کنار بروند و الزامی در حضور اعضا در این کمیسیون نباشد اما اگر مقرر شده تا لوایحی به شورای عالی استانها بدیم بهتر است در حوزه گسترش و توسعه فضای سبز مکانیسم های تشویقی لحاظ شود.
در ادامه پرویز سروری نایب رییس شورای شهر تهران نیز در توضیحی عنوان کرد: ما در حال حاضر 4 بند از موضوع باغات را به مناطق واگذارکردیم اما ما نمی توانیم وظایف نظارتی شورای شهر را به نماینده انتقال دهیم از این رو پیشنهاد می کنم ما قائل به اجرای وظیفه نمایندگی خود هستیم اما می توان با استفاده از نظر کارشناسان که وجوه بازدارندگی دارد فضای نظارتی شورایی را تقویت کرد.
اعضای شورای شهر تهران نهایتا پس از بحث و بررسی در رأی گیری بند مربوط به حضور نمایندگان شورا به عنوان جایگزین اعضای شورا در کمیسیونهای ماده ۷ مناطق با ۱۹ رأی موافق و یک مخالف موافقت کردند.
در پایان کلیات طرح پیشنهاد اصلاح آئیننامه اجرایی ماده یک قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها را برای ارسال به شورای عالی استانها در نهایت پس از بحث و بررسی با اکثریت آرای موافق به تصویب رسید.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین