شورای شهر دوره پنجم مخالف قد کشیدن خانه های جماران بود. موضوعی که باعث شکرآب شدن میان مدیریت شهری و دولت شد .شهردار وقت تهران دیگر به جلسات هیات دولت دعوت نشد اما شورا و شهرداری در برابر تغییر طرح جماران مقاومت کردند . ماجرا از این قرار بود که در محدوده طرح جماران نهاد ریاست جمهوری ساختمانی ساخته بود که حریم ارتفاعی محله جماران را رعایت نکرده برخی از بساز و بفروش های این محله تلاش کردند از این اختلاف نظر استفاده کنند و محدودیت ارتفاعی این محله را حذف کنند . دولت نتوانست به خواست خود برسد و آخرین خبر حکایت از تخریب یک طبقه اضافه  بنای نهاد ریاست جمهوری داشت .

پیروز حناچی، شهردار وقت تهران  در یکی از نشست های خبری خود به اهمیت تاریخی محله جماران اشاره کرده و گفته بود : نخست اهمیت جماران را می‌توان از سخنان دیگران فهمید مثلا در اتحاد جماهیر شوروی وقتی «ادوارد شواردنادزه» نماینده «گورباچف» به دیدار امام(ره) آمد، می‌گفت انتظار داشتم وقتی از ماشین پیاده می‌شوم به سرسرای عظیم و یک کاخ که در انتهای آن رهبر ایران مستقر است، بروم اما وارد یک روستا و کوچه محقر شدم و تعجب کردم یا وقتی «فیدل کاسترو» رهبر کوبا بعد از رحلت حضرت امام به ایران آمده بود به جماران رفت و گفت شما در انتقال این پیام به جهان کوتاهی کردید، مائو این شعار را می‌داد اما طور دیگر عمل می‌کرد اما آقای خمینی شعار ساده‌زیستی می‌داد و عمل می‌کرد.با این نگاه جماران یک محله نیست باید در 3 سطح جهانی، ملی و محلی به آن نگاه کنیم. محل زندگی حضرت امام در جماران جزو میراث فرهنگی ماست و باید حریم داشته باشد. در شورای عالی شهرسازی مصوبه‌ای هست که در سال ۱۳۸۰ به استناد به ماده ۱۶۶ برنامه سوم در عمل با ملاحظات محلی محدوده طرحی که قبلا وجود داشت کوچک و این طرح تا حدود زیادی اجرا شد و عدول‌هایی که از آن شده، محدود است. در این محدوده تعدادی پلاک تملک شده و درگیری محلی وجود ندارد. خیلی از آنها بر اساس ضوابط ساخته شده‌اند و معدودی ساخته نشده و مطمئن هستم هر کاری که با نگاه جهانی، ملی و محلی انجام شود، قابل دفاع است و شورای عالی شهرسازی هم همین تصمیم را خواهد گرفت. آخرین مسابقه این محله در شورای عالی شهرسازی بوده و اینکه مجددا لزوم بازبینی را در دستور کار دارد، خلاف عرف نیست و در مقیاس‌های با اهمیت، شورای شهر نیز وارد می‌شود. در برخی نقاط این بازبینی‌ها شده یا خود شورا به آن ورود کرده مثلا در شهر بسطام به خاطر وجود ابنیه فرهنگی شورا قبل از انقلاب ورود کرد.

اما امروز پرویز سروری نایب رییس شورای شهر تهران درخواست کرد که درخصوص محدودیت های ارتفاعی این محله تصمیم گیری شود . او این محدودیت را تنبیه ساکنان محله ای دانست که میزبان امام (ره) بودند . او در خصوص املاک اطراف دانشگاه تهران و جماران متذکر شد: همانطور که می‌دانید طرحی که در خصوص دانشگاه تهران و جماران وجود دارد واقعا باعث رنجش مردم شده است و نمی دانیم که تا کی قرار است این رفتار تداوم یابد، با نگاهی گذرا به فرآیندهایی که از سال 75 تا کنون در این زمینه انجام شده است، در می‌یابید که مردم از آن زمان تاکنون تا چه اندازه در رنج بودند؛ نه اجازه تملک و نه مجوز ساخت و ساز داده می‌شود، ما هنوز ابتدای راه هستیم و تکلیفمان مشخص نیست و نمی‌دانیم که قرار است تا کی این طرح باعث آزار و رنج مردم شود، گویا قرار است که ۵۰ سال این طرح طول بکشد و پس از آن برداشته شود.

وی افزود: این موضوع در مورد جماران نیز صادق است، ما مردم جماران را به خاطر مهمان نوازی‌شان از حضرت امام تنبیه می‌کنیم، نمونه دیگر این اتفاق در کشور پاکستان در خصوص منزل اقبال لاهوری وجود دارد، در آنجا خدمات ویژه‌ای در اختیار مردم قرار داده شده است و هیچ مشکلی در این باره متوجه مردم پاکستان نیست.

نایب رئیس شورا گفت: ارتفاعی که در جماران تعبیه شده برای چه منظور بوده است و این ارتفاع باید تا چه اندازه باشد که جماران دیده شود؟ چرا یک موضوع درست را به بدترین شکل ممکن انجام می‌دهیم؛ درخواست می‌شود که موضوع جماران مجدانه پیگیری و تعیین تکلیف شود تا شهروندان ساکن در آن منطقه بیش از این در رنج و عذاب نباشند.

در ادامه مهدی چمران، رئیس شورا در واکنش به تذکرات سروری گفت: تقریبا می‌توان گفت که مشکل دانشگاه تهران حل شده است؛ در جلسه گذشته شورای عالی معماری و شهرسازی بیان شد که امکان خرید این املاک برای دانشگاه تهران وجود ندارد زیرا بودجه لازم برای این کار را در اختیار ندارد، بنابراین این طرح در حال حاضر برداشته شده و این املاک آزاد هستند و امکان صدور پروانه برای ساخت و ساز در خصوص این املاک وجود دارد.

وی افزود: یک طرح تفصیلی جدید برای این منظور توسط شهرداری تهیه شده که قرار است به شورای معماری و شهرسازی جهت تصویب در شورا تحویل داده شود تا از طریق طرح جدید این مشکل حل شود، نمی‌توان بیش از این مردم را منتظر گذاشت، دانشگاه تهران برای این منظور اقدام به دریافت وام کرده بود اما در آن زمان هم به رئیس وقت دانشگاه گفته شد به دلیل نرخ بالای این املاک امکان خرید همه آن برای دانشگاه وجود ندارد.

ریاست شورا در خصوص موضوع جماران نیز بیان کرد: ما تنها یک چیز را در خصوص حفظ میراث فرهنگی آموختیم و آن اینکه که تنها اجازه ندهیم که در ارتفاع ساخت و سازی انجام شود به باقی مسائل دیگر کاری نداریم؛ این جزء مباحث میراث فرهنگی است و بر عهده این سازمان است، مناطق دیگر نیز دچار مشکل مشابه هستند که باید در این خصوص تجدیدنظرهای لازم انجام شود.