ماجرای خرده فسادها در شهرداری تهران/ کارمند دستگیرشده اسلحه خریده بود
شهردار تهران گفت : کسی که از دفتر ما دستگیر شده بود موضوعش فساد نبود بلکه از آن شبکه، خرید اسلحه کرده بود. دستگاه امنیتی دنبال کردند و موضوع فساد نبود. آنکه به او فروخته بود گفته بود این اسلحه است و مجوز آن را برایتان میگیریم به نوعی او به امید مجوز، اسلحه را گرفته بود.
علیرضا زاکانی در حاشیه آیین «افتتاح تصفیهخانه خلیجفارس و افتتاح طرحهای مدیریت منابع آب منطقه ۱۹» در قالب پویش شنبههای امید و افتخار، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره مطرح شدن فساد ۲۰ هزار میلیاردی در شهرداری تهران، اظهار کرد: ما فساد را سه دسته کردهایم، در یک دسته از فساد تعبیر این بود که اصطلاحا افراد خوردند و بردند و شهرداری متضرر شد که برای آن برنامهای خاص ریختیم و حق و حقوق شهرداری را پیگیری کردیم. این امر ربطی به دوره ما ندارد و به ادوار مختلف دورههای گذشته مربوط است.
وی با بیان اینکه مورد فروشگاه"شهروند" یک نمونه از بازگشت حق و حقوق به شهر است، توضیح داد: لذا ما حداقل ۲۰ هزار میلیارد تومان از امکانات شهر را برگرداندهایم و ربطی به دوره ما نداشته است. در این بخش مجموعههایی بودند که ما اینها را باز پس گرفتیم که عدد آنها امروز ۱۱۰ مجموعه است که بالای ۸ هزار یا ۹ هزار میلیارد پول این مجموعه ها است. این رقم غیر از آن ۲۰ هزار میلیارد است. سر فصل این امر باز است.
زاکانی با تاکید بر اینکه علاقه نداریم اینها را درفضای عمومی بازگو کنیم، با ذکر مثالی افزود: مثلا بام لند اشتباهی بود در گذشته صورت گرفته بود و قرارداد نادرستی بسته شده بود که ما آن را خاتمه دادیم و صورت جلسه کردیم تا بازگردد. قیمت آن سال گذشته ۱۱ هزار تا ۱۲ هزار میلیارد بود و به قیمت امروز ۱۵ هزار یا ۱۶ هزار میلیارد است و این غیر از آن ۲۰ هزار میلیارد است. اما ما علاقه به توضیح اینها نداریم که خاطر مردم عزیز خدشه دار شود.
شهردار تهران معتقد است که سر فصل دوم فساد ناظر به سیستم معیوبی است که از دل آن آسیب بیرون میزد و یکی از کارهایی که در شهرداری تهران در این راستا انجام شد این است که نظارت فنی شهرداری سیستمی شد.
زاکانی تصریح کرد: یک پرونده دیگر نیز برای ادوار قبل بود که ما سال قبل آن را بررسی کردیم. در آن پرونده فرد ۷ میلیارد تومان پرداخت کرده بود اما در پایان کار ما بررسی کردیم که ۱۲۷ میلیارد است که کارشناس مربوطه ۱۲۰ میلیارد را حذف کرده و ۷ میلیارد را نوشته بود. ما آن را بهروز کردیم. آن فرد ۸۴۰ میلیارد به شهرداری پول داد و پایان کار گرفت. این هم برای سالها قبل است و ربطی به ما ندارد و برای منطقه ۶ بود. ما به سمتی میرویم که قرادادهایمان را شفاف کنیم و کمیسیون ماده ۵ ما در سایت شفافیت است.
وی با بیان اینکه بخش سوم فساد در واقع خرده تخلفاتی است که اتفاق میافتد، توضیح داد: مثلا کسی که رشوه میگیرد که برای این کار پرسنل را آموزش دادهایم و کارها را سیستمی کردهایم. یکی از مواردی که ما خودمان کشف کردیم مربوط به ۵ نفر بود که خودمان دنبال کردیم و با اینها برخورد شد. اینها را به دفتر ما انتساب میدادند که اشتباه بود. کسی که از دفتر ما دستگیر شده بود موضوعش فساد نبود بلکه از آن شبکه، خرید اسلحه کرده بود. دستگاه امنیتی دنبال کردند و موضوع فساد نبود. آنکه به او فروخته بود گفته بود این اسلحه است و مجوز آن را برایتان میگیریم به نوعی او به امید مجوز، اسلحه را گرفته بود.
وی در بخش دیگر سخنان خود را اشاره به پروژه «افتتاح تصفیهخانه خلیجفارس و افتتاح طرحهای مدیریت منابع آب منطقه 19»، توضیح داد: امروز ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب مصرفی در سال برای فضای سبز داریم که از این میزان ۱۳۵ میلیون متر مکعب از طریق برداشت از چاهها انجام میشود. یکی از عواملی که به فرونشست زمین کمک میکند همین برداشت آب است. در گذشته فاضلاب تهران از طریق چاههای جدی کار میشد و این باعث میشد آب مصرفی به صورت متداول در زمین میرفت. این جنبه که دائما به سفرههای آب زیرزمینی تزریق میشد وجود داشت.
زاکانی با بیان اینکه امروز یکی از تهدیدهای تهران فرونشست زمین به ویژه در جنوب و جنوب غربی و جنوب شرق تهران است، گفت: برای این کار ما مسیری را دنبال میکنیم. چاههای موجود در سطح شهر را که امروز ۱۳۵ میلیون متر مکعب سالانه، آب برداشت میکنیم را در افق ۱۴۱۰ با بازچرخانی آب جبران می کنیم و تا آن موقع ۱۴۵ میلیون متر مکعب آب را باید از طریق بازچرخانی آب داشته باشیم.
شهردار تهران با اشاره به تصفیه خانه منطقه ۱۹ تهران، خاطر نشان کرد: این تصفیه خانه امروز کلنگ خورد و تا پایان سال ۲.۵ میلیون متر مکعب آب تصفیه و قابل استفاده برای فضای سبز میشود. از سوی دیگر کاری به صورت جدی از ابتدای دوره جدید و شورای شهر در شهرداری دنبال شد که برای هر شهرک و مجموعه مسکونی متمرکز بازچرخانی آب را در همان منطقه و شهرک الزامی کنیم.
شهردار تهران با بیان اینکه زلزله، سیلاب، فرو نشست زمین و توفان چهار مخاطرهای است که تهران در معرض آن است، گفت: برای همه این مخاطرات برنامه ای ارائه کردیم، برای مثال در خصوص زلزله باید هم آماده مقابله باشیم و هم نوسازی بافت فرسوده و ناپایدار را اولویت قرار دهیم. به طوری که سال قبل بیش از ۸ درصد پروانه بافت فرسوده افزایش یافت.
در حوزه فاضلاب به این امر توجه داریم که با توسعه شبکه های آب سطحی یعنی ۵۳۰ کیلومتری موجود و ۱۲۰ کیلومتری مرتبط با کانال های اصلی، به ویژه در غرب تهران شرایطی را ایجاد کنیم که مصون از تهدید سیلاب باشیم.
وی با بیان اینکه سیلاب تهدیدی جدی است، افزود: سال قبل مقدمه آن را در امامزاده داود دیدیم که چه فاجعه ای در خصوص فرونشست زمین که به واسطه برداشت آب از سفره های زیر زمینی رقم میخورد، به بار آورد. تدبیر ما این بود بتوانیم از بازچرخانی آب، تأمین آب را انجام دهیم که از طریق چاه های آب حداقل آب را برداریم.
زاکانی تصریح کرد: امیدواریم از طریق استفاده درست از آب شرب و جلوگیری از نشت آب در شبکه انتقال آب از سدها به داخل شهر و جلوگیری از هدر رفت آب و با استفاده از ظرفیت های موجود، به بهترین نحو آب شرب را مدیریت کنیم که ان شاالله نه برای این میزان جمعیت، بلکه برای زاد و ولد و جمعیت آتی به بهترین وجه استفاده شود.
به گفته شهردار تهران، امروز برای فضای سبز در سال ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب استفاده میکنیم و در افق ۱۴۱۰ این رقم به ۲۱۰ میلیون متر مکعب برنامه ریزی شده است. از این ۱۸۵ میلیون متر مکعب ۱۳۵ میلیون متر مکعب را امروز از چاهها برداشت میکنند و ۱۹ میلیون متر مکعب آن از پساب است. تا پایان ۱۴۰۰ ما ۹.۵ میلیون متر مکعب استفاده از پساب داشتیم و تا پایان ۱۴۰۱ ما ۱۹ میلیون متر مکعب از آن استفاده داشتیم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
زنگ خطر برای دریای خزر/ کاهش تراز آب و پیامدهای آن