نرجس سلیمانی
هر روز ۵ اتوبوس باید وارد تهران شود؛این روند ادامه پیدا کند مردود می شویم
اکوایران:رییس کمیسیون نظارت شورای شهر تهران گفت:بیش از ۱۰۸ هفته از استقرار مدیریت شهری دوره ششم گذشته اما شتاب فعالیت ها متناسب با نیاز شهر تهران نیست و برای تحقق عدالت شهری باید هر روز پنج دستگاه اتوبوس وارد ناوگان می شد اما از مجموع تلاش ها هر دو روز یک اتوبوس اضافه شده که قابل قبول و قانع کننده نیست.
نرجس سلیمانی، رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران پس از قرائت گزارش از سوی شهر دار تهران در توضیحاتی در ابتدا ضمن تبریک به شهردار تهران برای دریافت مدال افتخار و تحریم از سوی انگلیس به عنوان تأییدی برای شخصیت انقلابی شهردار، اظهار کرد: در جریان گزارش خواهی از عملکرد شهرداری تهران در حوزه حمل و نقل عمومی متأسفانه در ابتدا مقاومت هایی وجود داشت اما خوشحالم که این رویه به مرور مرتفع شد که این نشان از این دارد که مدیریت شهری دغدغه حل مشکل را دارد.
وی با قرائت حدیثی از امام حسن مجتبی(ع) مبنی بر اینکه هرگاه انسان تا مادامی که وعده ای نداده آزاد است اما زمانی که وعده می دهد زیر بار مسئولیت آن وعده خواهد رفت و تا زمانیکه وعده محقق نشود رها ناپذیر است؛ ادامه داد: بر این باوریم که قطعاً مسائل و مشکلات حوزه حمل و نقل به اندازه ای روشن و غیرقابل انکار است که نیازی به توضیح ندارد و مردم از صبح تا شب با این مشکلات دست و پنجه نرم می کنند و گاهاً مشاهده می شود که زمان انتظار 20 دقیقه ای شهروندان برای استفاده از اتوبوس علیرغم وجود صف های طولانی به یک ساعت افزون شده است.
سلیمانی گفت: شهردار تهران در بسیاری از مسائل مربوط به حقوق حقه شهروندان وعده هایی را داده اما هنوز آثار عملی وعده ها در دسترس قرار نگرفته و هر تبلیغی هم اگر مبنی بر تحقق وعده صورت گیرد نه تنها محلی از اعراب ندارد بلکه به هیچ وجه قابل قبول نیست.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم در چشم اندازهای 1404 و 1420 بعنوان الگوی جهان اسلام باشیم با این وعده ها قطعاً مشکلی از مشکلات مردم رفع نخواهد شد؛ خاطرنشان کرد: اولاً لطفا با عنوان اینکه ۲۴ ماه از حضور شهردار در شهرداری می گذرد را دیگر مطرح نکنید چرا که شما تأیید صلاحیت شده کاندیداتوری ریاست جمهوری بودید و برای ایران، به خصوص تهران برنامه هایی هم داشتید ضمن اینکه شما پیش از این در جایگاه نماینده مجلس با ساز و کارها و چالش های شهر آشنایی داشتید و از زمانی که در ساختمان شهرداری مستقر شدید؛ دارای برنامه بودید. این بدین معنی است که شما قبل از ورود به این حوزه کاری، با چالش های شهر آشنا بودید در نتیجه در بدو ورود باید کلیه فرآیندهای لازم برای رفع مشکلات حوزه حمل و نقل را که علاوه بر طرح جامع پسماند و طرح تفصیلی که غیر قابل چشم پوشی است؛ انجام می دادید.
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران افزود: شما دو دوره بودجه مدیریت شهری را اجرا کرده و یا در دست اجرا دارید؛ بر اساس برنامه توسعه باید روزانه چهار دستگاه اتوبوس به شهر تهران اضافه می شد که امیدواریم با همت مدیریت جهادی، هفت هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس که تعهد برنامه است، تا پایان دوره عملیاتی شود و به دوره بعد کشیده نشود.
سلیمانی در تشریح وضعیت موجود حوزه حمل و نقل عمومی با بیان اینکه یک هزار و ۴۱۷ دستگاه اتوبوس در شهر فعال است، یادآور شد: بنابر روایت سازمان اتوبوسرانی مبنی بر دو هزار و ۳۷۰ دستگاه اتوبوس فعال و ۶۰ دستگاه مینی بوس در سطح شهر فعال هستند و بنابر اعلام دفتر پایش، ارزیابی عملکرد یکهزار و 958 دستگاه اتوبوس در شهر فعال هستند.
وی ادامه داد: با دریافت ۹۷ دستگاه اتوبوس، در این لحظه هزار و ۴۱۷ دستگاه در کنار دو دستگاه اتوبوس برقی بعنوان نمونه پایلوت و ۴۰ دستگاه اتوبوس بازسازی شده و ۲۰ دستگاه اتوبوس بازسازی دو کابین داریم و در مجموع هزار و ۴۷۹ دستگاه اتوبوس در فصل پاییز خواهیم داشت.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه هزار و ۶۶۷ دستگاه با احتساب مینی بوس تا پایان امسال در سطح شهر فعال خواهند بود؛ یادآور شد: این عدد با نیاز واقعی تهران فاصله معنا داری دارد بطوریکه اگر نمره کمینه قبولی حمل و نقل عمومی را سه هزار و ۷۵۰ دستگاه اتوبوس بدانیم تا پایان زمستان به کمتر از ۲۵ درصد از ۱۰۰ درصد نیاز شهر خواهیم رسید.
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران با انتقاد از اینکه متأسفانه آمارهای واقعی نه تنها موجب رفع دغدغه نشده بلکه موجبات رفع دلایل سئوال از شهردار نیز نشده است تأکید کرد: بیش از ۱۰۸ هفته از استقرار مدیریت شهری دوره ششم گذشته اما شتاب فعالیت ها متناسب با نیاز شهر تهران نیست و برای تحقق عدالت شهری باید هر روز پنج دستگاه اتوبوس وارد ناوگان می شد. اما از مجموع تلاش ها هر دو روز یک اتوبوس اضافه شده که قابل قبول و قانع کننده نیست. البته تلاش های خوبی صورت گرفته که در بازدیدها و قراردادها دیدیم.
وی افزود: اگر با همین روند پیش برویم؛ قطعاً تا پایان کار در انجام مسئولیت ها در پیشگاه مردم با مردودی روبه رو خواهیم شد. اما امیدواریم این شیب تغییر کند و تعداد اتوبوس های ناوگان به هفت هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برسد.
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا با بیان اینکه ۱۱ مورد قرارداد به دست ما رسیده است؛ تصریح کرد: قراراد 500 دستگاه اتوبوس تک کابین برقی با شرکت پارسان منعقد شده که تا هم اکنون پیش پرداخت آن صورت نگرفته که در این موضوع آمده است که پس از گذشت 3 ماه از وصول پبیش پرداخت نمونه شاهدآن تحویل شود که با توجه به شواهد موجود عملیاتی شدن این موضوع تا پایان سال کأن لم یکن خواهد بود؛ در قرارداد 1000 دستگاهی اتوبوس با شرکت عقاب افشان بود که بخشی از پیش پرداخت اولیه داده شده و نیازمند واریز مابقی پیش پرداخت برای جاری شدن قرارداد است؛ در قرارداد ۲۵۰ دستگاه اتوبوس برقی با صنایع قائم که پیش پرداخت انجام نشده و عملا قرارداد هم جاری نشده است؛ قرارداد بعدی با شرکت ستاره نیک آریا برای تامین 500 دستگاه اتوبوس بود که در خردادماه امسال انجام شده که بخشی از پیش پرداخت صورت گرفته است که پس از جاری شدن قرارداد شرگت موظف است تا 12 دستگاه را به مجموعه مدیریت شهری تحویل دهد.
وی در خصوص برخی قراردادها از جمله خرید اتوبوس 9 متری اشاره کرد: این موضوع هم در خصوص پیش پرداخت دارای چالش است ضمن آنکه در قرارداد مینی بوس ها ۵۰۰ دستگاه در تیرماه منعقد شده و بخشی از پیش پرداخت صورت گرفته و ۴۰ دستگاه مینی بوس نیز با پارسیان موتور منعقد شده است.
سلیمانی اضافه کرد: قرارداد بازسازی با اتحادیه اتوبوسرانی شهری کشور در مهرماه سال قبل منعقد اما پیش پرداخت انجام نشده است؛ قرارداد بازسازی با شایگان واگن البرز نیز مبنی بر بازسازی بدنه 30 دستگاه اتوبوس بسته شده اما پیش پرداخت صورت نگرفته است.
وی در پایان با بیان اینکه پرسش بنده در اردیبهشت ماه سال جاری از شهردار قرائت شد؛ گفت: طرح سئوال از معدود ابزار نمایندگان است تا به مدیریت شهری کمک کند و اقدامات را برای برطرف کردن نیازهای شهر و شهروندان را سرعت ببخشد از این رو نباید این برداشت صورت بگیرد که طرح سئوال پرسیدن به معنای چالش با شهردار است. لذا امیدواریم هفت هزار و ۵۰۰ دستگاه را تا پایان سال به تهران اضافه کنیم و وعده ها محقق شود.
مهدی پیرهادی هم ضمن تقدیر از شهردار تهران برای پیگیری کاهش آلودگی هوا، اظهار کرد: ۱۸ دستگاه در قانون هوای پاک وظیفه دارند اما امروز شهرداری تهران فراتر از وظیفه خود وارد عمل شده است. هیچ مقایسه ای با دوره قبل نباید صورت بگیرد و مردم این عملکرد را می بینند.
وی همچنین تصریح کرد: بسیاری از اتفاقات و رویدادها در شهر تهران حتی به نمایندگان شورا نیز به درستی نمی رسد و شاید نمی خواهند مردم در جریان بسیاری از طرح ها و افتتاح پروژه ها قرار بگیرند.
پیرهادی با بیان اینکه کاهش آلودگی هوا وظیفه شهرداری تهران نیست و دولت باید به آن بپردازد، خاطرنشان کرد: پرسش بنده این است که توسعه حمل و نقل عمومی تا چه میزان از آلودگی هوا خواهد کاست؟
وی افزود: یکی دیگر از پرسش های بنده این است که ۷۹۱ دستگاه واگن مترو که قرارداد آن منعقد شده تا چه زمانی وارد خطوط خواهند شد؟ سوال دیگر بنده این است که مطالعات تراموا انجام شده است؟ و اگر انجام شده باید گزارش آن در اختیار شورا قرار بگیرد.
پیرهادی با تأکید بر اینکه باید وسایل نقلیه برقی در اولویت قرار بگیرند، خاطرنشان کرد: گرچه استفاده از سوخت های گازوئیلی به شهرداری تهران برنمی گردد و دستگاه های مربوطه باید به آن توجه کنند اما تقاضا داریم استفاده از اتوبوس های برقی در اولویت باشد.
میثم مظفر هم با بیان اینکه انعقاد قرارداد ۷۹۱ دستگاه واگن و انجام پیش پرداخت آن اقدام بسیار بزرگی است و ۷۰ درصد ضریب جابجایی مسافر را تغییر می دهد، اظهار کرد: پرسش بنده این است که تحویل این واگن ها به چه شکل و در چه زمانی خواهد بود.
مظفر افزود: اگر هزار و ۵۵۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان اضافه شود به شیب تأمین که در نظر گرفته بودیم، خواهیم رسید. اینکه خط تولید شروع به کار کند نیازمند پیگیری مداوم و بازدید است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
ناصر امانی نیز عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه آمارها متفاوت و متعدد است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر هنوز وحدت نظر در مورد اتوبوس های فعال شهر تهران وجود ندارد و آمارهای متعددی ارائه می شود که با هم مطابقت ندارند.
وی با اعلام اینکه پیش از این کتاب آمار منتشر می شد اما امروز شاهد این موضوع نیستیم، گفت: آماری که شهردار تهران ارائه می دهد با آماری که پیش از این اعلام کرده متفاوت است؛ البته نیروهای رده پایین تر این آمار را به شهردار ارائه می دهند.
امانی با تأکید بر اینکه پشتوانه اصلی تحقق تعهدات شهردار اعتبارات است، یادآور شد: بودجه اورهال اساسی مترو هزار و ۵۵۲ میلیارد تومان بوده که تا شهریورماه ۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده و از ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار تجهیزات ثابت، میزان پرداختی صفر است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران اضافه کرد: در بحث مربوط به پایانه شرق اگر تزریق نقدینگی به همین شکل باشد، وعده افتتاح در بهمن ماه محقق نخواهد شد؛ چراکه تاکنون ۵۰ میلیارد تومان اعتبار به آن تخصیص یافته است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق