مهدی بابایی روز دوشنبه در جریان شصت و هفتمین جلسه کمیته ایمنی شورای شهر تهران که به منظور ایجاد شهرِایمن در منطقه ۱۱ شهرداری تهران برگزار شد، تاکید کرد که‌ دور دوم جلسات کمیته ایمنی و مدیریت بحران با هدف پیگیری مصوبات دور اول برگزاری جلسات در مناطق بیست و دو گانه شهرداری تهران، آغاز شده است.

وی افزود: تاکنون جلسه کمیته ایمنی و مدیریت بحران در تمام مناطق برگزار شده تا اعضای این کمیته به طور جدی و حضوری، وضعیت ساختمان های ناایمن مناطق را بررسی و در کاهش تعداد این ساختمان ها اقدام عملیاتی انجام شود. در دور دوم جلسات کمیته ایمنی اجرایی تر به موضوعات ورود خواهیم کرد و شاخص های برنامه چهارم را در نواحی و مناطق مورد بررسی قرار خواهیم داد.

بابایی با بیان اینکه منطقه ۱۱ تاکنون در اقدامات ایمن سازی، پیشرو بوده و بهتر است نخستین منطقه ای باشد که به طور کامل رفع خطر در آن انجام می‌شود، گفت: این منطقه دارای دو ساختمان بحرانی و ۳۷۳ ساختمان پرخطر و ۹ گود رها شده است که باید اقدامات مقتضی در این خصوص انجام شود.

وی ساختمان پاساژ شانزه لیزه یا همان میلاد قائم، را از دیگر ساختمان های ناایمن منطقه برشمرد و گفت: این ساختمان چند مورد اخطار و تذکر گرفته و دستور قضایی در مورد این ساختمان صادر شده و بنر هشدار دهنده ناایمنی در اطراف این ساختمان نصب شده که با همکاری مالکان مقرر شد بعد از ۹۰ روز این ساختمان نیز ایمن سازی شود.

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران، ادامه داد: هدف از پیگیری‌ها ایمن سازی، تلاش برای افزایش ایمنی کسبه و شهروندانی است که از این اماکن استفاده می کنند و تا اسفند ماه باید این پاساژ نیز ایمن سازی شود.

بابایی در بخشی دیگر از سخنان خود، با اشاره به وجود ۱۲۹ ساختمان بحرانی در شهر تهران در زمان آغاز دوره ششم مدیریت شهری، تاکید کرد: با اقدامات انجام شده در سطح نواحی و مناطق، این تعداد به ۷۵ ساختمان کاهش داشته و انتظار داریم شهرداران نواحی تمام تلاش خود را به کار بندند تا این تعداد به صفر برسد .

وی تاکید کرد:  سالیانه یک هزار ساختمان نیز باید از تعداد ساختمان های ناایمن پرخطر کاهش یابد که این موضوع نیز در دست پیگیری است.

بابایی در این جلسه به موضوع با اهمیت HSE، اشاره کرد و اظهار داشت: تا سال گذشته HSE به صورت تشریفات در مناطق فعال بود اما با تلاش کمیته  ایمنی، ساختار اچ اس ای در مناطق ایجاد و در اعتبارات سال ۱۴۰۳ نیز برای آن اعتبار لازم در نظر گرفته می شود تا بتواند موضوعات را به سرانجام برساند.

به گفته رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران، رعایت  HSE در مناطق بسیاری از مخاطرات را کاهش می دهد؛ اگر پیمانکاران اصول ایمنی را رعایت نکنند ، باید در لیست سیاه قرار گیرند و این موضوع در سال آینده به عنوان یکی از شاخص ارزیابی واحد اچ اس ای شهرداری های مناطق در نظر گرفته می شود.

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران همچنین بر ضرورت استفاده از ظرفیت های تبلیغی شهر و فضای مجازی برای موضوع ایمنی و افزایش آگاهی و دانش شهروندان در حوزه ایمنی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر از ظرفیت های تبلیغی سطح شهر برای موضوعات ایمنی استفاده نمی‌  شود که این موضوع نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

وی از آتش نشانان داوطلب و گروههای دوام مناطق خواست تا در فضای مجازی تولید محتوا کنند و تاثیر کار فرهنگی خود را در افزایش ایمنی، مشاهده کنن؛ همچنین گروه های دوام به منظور ارائه آموزش های کاربردی، مانور عملیاتی در محله ها برگزار کنند.

بابایی افزود: معاونت عمران مناطق نیز وضعیت شیرهای هیدرانت را بررسی کنند چرا که به گفته برخی کارشناسان، وجود شیر هیدرانت‌ به مثابه یک ایستگاه آتش نشانی تلقی می شود .

عضو شورای شهر تهران همچنین خواستار شناسایی و علامتگذاری قناتهای سطح منطقه به منظور کاهش خطرات برای شهروندان شد و گفت: در مناطق مختلف از منطقه ۱۱ به عنوان نمونه اجرای دستورالعمل‌های ایمنی یادکرده  ایم و امیدواریم با تمام تلاش‌ها شاهد شهری آماده باشیم.