قاتل پلاسکو آزادانه میچرخد
صبح پنجشنبه ۳۰ دی ماه سال ۱۳۹۵؛ ساعت ۷:۵۲ دقیقه در طبقات دهم و یازدهم ساختمان تجاری-تولیدی پلاسکو یک جرقه کوچک منجر به آتش سوزی شد که حدود ۳.۵ ساعت بعد این ساختمان را به کوهی از خاک و فلز تبدیل کرد.
کارشناسان حوزه شهرسازی معتقدند پلاسکو نمونه کوچک ایمن نبودن شهر تهران است. مراجعه به قوانین نظام مهندسی، قوانین نوسازی شهرسازی و قوانین مربوط به آتش نشانی نشان میدهد مهمترین نکته برای پیشگیری از بروز بحرانهای مشابه پلاسکو اجرای قوانین موجود است. اولین راهکار تقویت سازههای ساختمانهای قدیمی و پرخطر شهری همچون پلاسکو در طول دوره عمر آنها است نه تخریب یا جابه جایی آنها.
حمزه شکیب استاد دانشگاه درخصوص ایمنی ساختمان های قدیمی می گوید : اگر الزام به مبحث۲۲ رعایت میشد، ما اکنون پلاسکو را داشتیم و چون این بنا، نگهداری نشده بود، فاجعه رقم خورد.
سال ۹۲ مبحث مقررات ملی تصویب و ابلاغ شد و بایستی بر اساس قانون اجرایی میشد اما الان درست ده سال و سه ماه از ابلاغ آن گذشته است و هیچ اتفاقی نیفتاده! مشکلی که وجود دارد، عدم الزام مالک و بهرهبرداران به رعایت مبحث ۲۲ مقررات ساختمان است. وقتی بهرهبرداری آغاز می شود تا پایان عمر ساختمان دیگر کسی کاری ندارد، چون الزامی به رعایت مبحث ۲۲ وجود ندارد.
هفت سال از آن حادثه تلخ میگذرد، همچنان پلاسکو نماد آسیبپذیری ساختمانهای بلند مرتبه تهران در زمان بحران است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
صدای انفجار در برخی نقاط تبریز شنیده شد
-
تعطیلات 3 روز برای پایتختنشینان؛ لغو طرح ترافیک در روز چهارشنبه
-
کنست اسرائیل رای به الحاق کرانه باختری داد
-
پاسخ آذری جهرمی به توییت پسر پزشکیان
-
آمادگی آموزش و پرورش برای آموزش آنلاین به دانش آموزان افغان/ هزینه سالانه 100 میلیون دلاری ایران برای اتباع
-
آتشسوزی مجتمع ونوس انزلی ادامه دارد
-
عراقچی: دسترسی بازرسان آژانس امکانپذیر خواهد بود / آسیب به تأسیسات هستهای جدی بود
-
اقدام خشونتآمیز علیه مامور پلیس راه در مشهد
-
انتقال آب زیاران به بیلقان؛ راهحلی برای آب تهران و کرج