علیرضا زاکانی در آیین افتتاحیه پل مکانیزه B۹ همزمان با پویش امید و افتخار با بیان اینکه ما حرکت اساسی را در جهت تحول در زیرساخت‌های اساسی، رفاه و آسایش برای مردم و گشایش در زندگی آنها هدف‌گذاری کرده ایم،گفت: مدیریت شهری دوره ششم این اراده را دارد که به اهداف خود برسد.

وی با اشاره به مقدمه‌سازی برای پروژه تونل شهید متوسلیان گفت: امسال بودجه ما در بخش فنی و عمرانی سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود و در متمم بودجه که در حال بررسی در شوراست، این بودجه هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است. 

زاکانی با بیان اینکه اقدامات انجام شده از ابتدای سال افقی را برای ما روشن کرد، یادآور شد: رشد فوق‌العاده بالایی در متمم نسبت به اصل بودجه عمرانی پیشنهاد شد.

وی با اشاره به وجود ۱۱۰ میلیون مترمربع معبر در تهران، گفت: اگر سالیانه ۱۰ درصد معادل ۱۱ میلیون تن آسفالت‌ریزی صورت بگیرد، باید یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن آسفالت توزیع شود. میانگین سالهای قبل ۵۰۳ هزار تن بوده و این یعنی هر ۳۵ سال یکبار شهر ما می‌تواند آسفالت شود که صدمه آن را مردم می‌بینند.

شهردار تهران با بیان اینکه آمار آسفالت سالیانه ۱۳۰ هزار تن نیز به ثبت رسیده است، اظهار کرد: دو ماه دیگر تا پایان سال فرصت داریم و هدف‌گذاری ما یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن است. برای این پیش‌بینی از یک سال و نیم قبل ساخت دو کارخانه آسفالت بدون آلایندگی را پیش‌بینی کردیم که آلایندگی یکی از این کارخانه‌ها معادل آلودگی یک اتوبوس است و ۹۲۰ بک‌فیلتر دارد که حتی با استانداردهای کنونی نیز فاصله معناداری دارد.

وی افزود: از کارخانه ها که یک مورد از آنها فعال نبود و از مدار خارج شد، مابقی بازسازی شدند.

زاکانی با بیان اینکه معابر درجه یک، دو و سه بررسی و نقشه معابر تهیه شد، تصریح کرد: اولویت‌بندی معابر بر همین اساس صورت گرفت و یک سوم آسفالت‌ریزی به بزرگراه‌ها، دو سوم به معابر درجه دو و سه اختصاص یافت. امروز اعلام می‌کنیم که کار خود را انجام داده‌ایم و در پایان سال از میزان پیش بینی شده عبور خواهیم کرد. این میزان در سالهای آینده نیز نباید کاهش پیدا کند. به طوری که از امروز مشخص شده که سال بعد کدامیک از معابر آسفالت خواهند شد.

وی با بیان اینکه شهرداری آسفالت را با کیفیت ویژه تولید می‌کند، تاکید کرد: ما برای همه برنامه‌های شهر همین مسیر را دنبال می‌کنیم؛ درخصوص شاخصه های خدمت طی این دو سال و چهارماه توانسته ایم رکوردزنی کنیم که این مایه افتخار است و البته جزییات آن به اطلاع شهروندان از طرق مختلف خواهد رسید.

شهردار پایتخت با بیان اینکه هیچ طرحی در شهر نداریم که به نام شهیدی مزین نشده باشد و یا نشود، گفت: ما در این زمینه دغدغه‌ داریم؛ چراکه معتقدیم هرچه داریم از شهداست.

زاکانی با اشاره به اقدام سازمان بهشت زهرا (س) درخصوص مناسب‌سازی گلزار شهدا، تصریح کرد: سالهای قبل طرحی پیش‌بینی شده بود که مورد تایید مقام معظم رهبری قرار نگرفت. در ۵ تا ۶ ماه در این دوره گزارش تحقیقی برای این طرح آماده و تصویب شد. بر این اساس مقرر شد از نقطه‌ای کوچک هدف‌گذاری کنیم و مقام معظم رهبری نیز در بازدید خود از گلزار شهدا تایید کردند که این طرح اتفاق خوبی است. قرار شد کل گلزار شهدا طی دو سال و بر اساس طرح جامعی مناسب‌سازی شود.

وی افزود: گلزار شهدا با ۳۴ هزار شهید به یک قطب و امکان گسترده تبدیل خواهد شد که در کشور بی‌نظیر خواهد بود؛ علاوه بر این طرح دیگری برای ۵۸۰ هکتار موجود در بهشت زهرا(س) پیش‌بینی شده است.

 شهردار تهران همچنین در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پل مکانیزه B9 هوشمند است و وقتی برودت هوا باعث بارش برف می‌شود، استفاده از محلول‌های ضدیخ و پمپاژ آن روی پل زمینه یخ‌زدگی را از بین می‌برد، گفت: این منطقه برف‌گیر است و بیشترین بارش را  تقریبا دارد. لذا این طرح آغاز یک راه شد و پل بعدی به صورت گرمایش از کف اجرایی می‌شود.

زاکانی با بیان اینکه روز گذشته روز هوای پاک بوده است، تصریح کرد: 23 دستگاه در شهر در اجرای قانون هوای پاک مسئولیت دارند و شهرداری یکی از این دستگاه‌هاست. در این راستا چند اتفاق بزرگ دنبال شده که یک مورد از آن برقی‌سازی است و در قرارداد با شرکت‌های داخلی و خارجی عملا تهران به سمت برقی شدن می‌رود که آرزوی دیرینه‌ای بوده است.

وی ادامه داد: از سال قبل اصلاح تقاطع‌های شهر و ایجاد زمینه کاهش تردد آغاز شد و از 98 اصلاح تقاطع، تعدادی انجام شد و تا پایان امسال چند پروژه دیگر افتتاح می‌شود. ظرف 4  سال برنامه داریم روزانه یک میلیون لیتر بنزین کمتر مصرف شود و راه مردم نیز 730 کیلومتر نزدیک‌تر شود.

زاکانی درباره کمربند سبز پایتخت هم گفت: امسال دو هزار هکتار گیاه مثمر کاشته شده است.

شهردار تهران ادامه داد: در راستای ایجاد هوای پاک و کاهش تردد، بخشی از خدمات ما هوشمندسازی خواهد شد که در دهه فجر بخشی از این خدمات افتتاح می‌شود.

وی با اعلام اینکه در حوزه پسماند نیز دو هفته پیش یک کارخانه افتتاح کردیم که انتقال برداشت پسماند را افزایش می‌دهد، گفت: ما به وظایف خود عمل کرده‌ایم اما همچنان در روزهای آلوده شرمنده مردم می‌شویم لذا باید به دستگاه‌های دیگر کمک کنیم به وظایف خود عمل کنیم.

شهردار تهران با بیان اینکه این هفته سفر دوم ما به چین برای عقد قراردادها انجام می‌شود، گفت: در سفر اول تامین مالی صورت گرفت و این هفته قراردادها منعقد می‌شود و نیمه سال آینده آثار این قراردادها به دیده خواهد شد.

زاکانی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر دلیل افزایش صدور پروانه در تهران با وجود کاهش این آمار در دیگر شهرها با بیان اینکه در تهران طرح جامع و تفصیلی وجود دارد، گفت: 930 هزار قطعه بر اساس طرح جامع موجود است و اگر سالیانه 20 هزار پروانه صادر شود هر 46 سال یک‌بار تهران ساخته خواهد شد. عمر ساختمان‌های تهران 45 سال است و ما دنبال صنعتی‌سازی و افزایش عمر ساختمان‌ها به صد سال هستیم. در صدور پروانه به 12 هزار فقره نزدیک شده و امیدواریم به 20 هزار فقره برسیم. این صدور پروانه با تراکم‌فروشی متفاوت است. اگر این کار را نکنیم خانه‌های فرسوده بر سر مردم آوار می‌شود و یعنی مردم را با دست خود به قتلگاه فرستاده‌ایم. اگر صدور پروانه افزایش یافته این افتخار ماست.

در این مراسم مهدی چمران ضمن تقدیر از تلاش دست‌اندرکاران این پروژه، اظهار کرد: بهتر بود نام این طرح از B۹ به ب۹ تغییر کند اما به هر شکل این پروژه از طرح‌های مورد نیاز منطقه بود و اجرای آن از تصادفات خواهد کاست.

وی افزود: بنده در شورای چهارم این پیشنهاد و طرح را مطرح کردم که ساکنان این منطقه برای تردد به سمت تجریش باید از مترو استفاده کنند و متروی اقدسیه تا پل ادامه پیدا کند. امیدواریم این طرح دنبال شود و به نتیجه برسد.

چمران ابراز امیدواری کرد که تلاش مدیریت شهری به آسایش و آرامش مردم پایتخت منجر شود و مردم رضایت کامل از این تلاش‌ها داشته باشند.

هادی حق‌بین هم در این مراسم  با اشاره به فعالیت‌های عمرانی سطح شهر تهران، گفت: در حال حاضر در ۲۰ منطقه پایتخت فعالیت عمرانی در حال انجام است که ۱۶ مورد پروژه عمرانی و مابقی اماکن، پارکینگ‌ها و ساختمان‌هاست.

وی با بیان اینکه برای اجرای آزادراه شهید شوشتری گشایش خوبی ایجاد شد، افزود: این نوید را می دهیم که پروژه با توان بالا در حال اجراست و در آینده نزدیک ۶۰ درصد از آن آسفالت می‌شود.

حق بین ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال ۱۸ تقاطع غیرهمسطح به بهره برداری برسد و گفت: تا یک ماه و نیم آینده ۱۰ پروژه دیگر عمرانی به بهره برداری خواهد رسید. در مقاوم سازی و بهسازی پل ها نیز ۶ پروژه تکمیل شده و دو پروژه در دو ماه آینده به بهره برداری می رسد و مابقی سال آینده تکمیل می‌شود.

وی با بیان اینکه رکورد آسفالت در سالهای اخیر در بیشترین میزان ۸۴۶ هزار تن و میانگین ۵۳۰ هزار تن بوده است، یادآور شد: تا امروز یک میلیون و ۴۹۲ هزار تن آسفالت توزیع شده که با همکاری شورا در اختصاص بودجه این مهم صورت گرفته است.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران گفت: بودجه ما ۱۴۳ درصد در متمم نسبت به بودجه ابتدایی رشد داشته اما پروژه‌ها به اندازه‌ای رشد داشته که پیشنهاد ما رشد ۳۰۰ درصدی بودجه بود. بر اساس آمار، پیش‌بینی می کنیم حداقل هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه در سامانه ثبت شود.

حق‌بین با بیان اینکه پروژه ها با همکاری سازمان‌ها و مجموعه‌های مختلف انجام می‌شود، گفت: ما با نگاه نوآورانه و رویکرد جدید پروژه‌ها را به بهره‌برداری می‌رسانیم. به طوری که این پروژه به سیستم برف‌زدایی مجهز شده و دیگر آسفالت و جداول آسیب نخواهند دید. پل B۱۰  نیز با روش گرمایش از کف در بزرگراه ارتش اجرایی می‌شود.

وی با اشاره با نگاه ایرانی-اسلامی در طراحی پروژه‌ها، تصریح کرد: در اجرای پل شهید آوینی این طرح پبش بینی شده و تا یک ماه آینده پروژه بسیار زیبایی به منطقه ۲۰ تحویل داده می شود.

حق بین اعلام کرد: نزدیک به یکصد پروژه عمرانی در بخش‌های مختلف به مردم پایتخت تحویل داده می‌شود و سعی می‌کنیم پروژه‌های پیش بینی شده را در اسرع وقت تحویل دهیم.

وی با بیان اینکه با همکاری پلیس بازدید مفصلی از میدان جی داشتیم، یادآور شد: این طرح مباحث و جزئیات فراوانی دارد که امیدواریم بتوانیم موارد را دنبال کنیم و طرح اجرایی شود.