پروژههای قرمز پایتخت تمام شد
اکوایران : رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران می گوید با پیگیری شور از 99 پروژه قرمز تنها 2 پروژه قرمز باقی مانده است .
به گزارش اکوایران ،محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در جریان ارائه گزارش تجمیعی پروژههای توسعه محلی سال ۱۴۰۲ مناطق ۲۲گانه شهرداری تهران، گفت: طرح رصد به تنهایی در بحث پروژههای توسعه محلی عملیات نکرد، همه اعضای شورای شهر به نوعی در بحث پروژههای توسعه محلی مشارکت داشتند چراکه همانطور که رئیس شورای شهر گفتند، اعضای شورا میان مردم هستند.
آخوندی ادامه داد: به عنوان نمونه حضور آقای امانی در محلات در روند طرح رصد کمک کننده بود. همچنین حضور تمامی اعضا در روزهای هفته در مناطق مختلف و نشست با شهروندان، در طرح رصد کمک کرد تا پروژه های توسعه محلی به طور دقیق برنامه ریزی و اجرا شود.
اوبا اشاره به اینکه در طرح رصد آن چیزی که وظیفه شورای شهر به نحو مطلوب اتفاق افتاد؛ افزود: ما در کنار شهرداری هستیم و خود را جدا از شهرداری تهران نمیدانیم چراکه شهردار را خودمان انتخاب کردیم. بنابراین در عین حمایت از شهرداری، بر عملکردشان نظارت میکنیم و هر جا نیاز بود نقد هم می کنیم. بنابراین در طرح رصد سعی کردیم این روند را به طور کامل دنبال کنیم. همچنین باید این را در نظر داشت که اگر ورود اعضای شورا در میدان نباشد بسیاری از پروژهها با سختی و زمان بیشتری به نتیجه خواهد رسید.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا گفت: هزار پروژه توسعه محلی در یکسال به نتیجه رسید و این نتیجه پیگیریها و حضور اعضای شورا در پروژهها بود، علاوه براین، پروژههای بزرگ مقیاس را نیز پیگیری میکنیم و در جایی که انتقاد وارد بود هم نقد را داشتیم، همانطور که مدتی پیش رئیس کمیته بودجه از صفر بودن پیشرفت فیزیکی برخی از پروژهها انتقاد کرد.
آخوندی تصریح کرد: به این نتیجه میرسیم که نمیتوانیم بگوییم شورای شهر فقط انتقاد کند؛ یا فقط نظارت داشته باشد و یا فقط دنبال حمایت از شهرداری باشد. شورای شهر اگر میخواهد درست عمل کند باید در عین حال که در میدان حضور دارد و در کنار مدیران شهری است به موقع هم انتقاد کند. هرچند که باید در صحن شورای شهر پیام امید و اتحاد را به مردم دهیم و مسائل را در جلسات با شهرداری حل و فصل کنیم.
در ادامه میثم مظفر، رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران با تبیین سیر تحقق گام به گام بودجه ریزی مشارکتی در این دوره مدیریت شهری، گزارش تجمیعی پروژه های توسعه محلی سال ۱۴۰۲ مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران را ارائه کرد.
مظفر با اشاره به بررسی و رصد چالشها و مطالبات اولویتدار محلات شهر تهران از سال 1400 تاکنون گفت: ایده بودجه ریزی مشارکتی از ابتدای دوره ششم در کمیسیون برنامه و بودجه با هدف احصاء چالش ها و مسائل اولویت دار محلات از منظر شهروندان مطرح شد، این ایده با اجرای طرح رصد در سال 1400 با حضور تیم های فنی و کارشناسی پیشرو در محلات و گفتگو با شهروندان آغاز و با حضور میدانی اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و گفتگوی مستقیم با شهروندان در محلات ادامه پیدا کرد. در نهایت برگزاری جلسات تخصصی اعضای کمیسیون برنامه و بودجه با معتمدین،کنشگران مردمی و امنای محلات و مدیران شهرداری مناطق، به احصاء پروژه های توسعه محلی مناطق منجر شد. براساس خروجی طرح رصد در سال 1400 بیش از 3000 مسئله و مشکل موضعی در یک نقطه از محله از نگاه شهروندان شناسایی و حدود 30 چالش موضوعی فراگیر که تکرارپذیر در عمده مناطق بود احصاء شده است.
وی تصریح کرد: در مجموع کمیسیون برنامه و بودجه به دنبال اجرای نظام بودجه ریزی مشارکتی در جهت توسعه محلات مبتنی بر ترجیحات و خواست شهروندان بود و لذا پروژه های توسعه محلی با رویکرد بودجهریزی مشارکتی در بودجه سالهای 1401 تا 1403 تعریف شده است. این پروژهها شامل 1750 پروژه توسعه محلی در سال 1401، 1520 پروژه توسعه محلی در سال 1402 و 2784 پروژه توسعه محلی در سال 1403 است.
مظفر در ادامه عنوان کرد: کمیسیون برنامه و بودجه با یک هدف گذاری معین و یک برنامه منسجم، گام به گام به سمت تحقق بودجه ریزی مشارکتی حرکت کرد و در نهایت شهرداری تهران در راستای تحقق این رویکرد بستر مناسب مشارکت شهروندان در بودجه ریزی، سامانه "من شهردارم" را راهاندازی نمود و در سال اول با مشاکت 330هزار نفر و در سال دوم موفق به جلب مشارکت بیش از 1.3 میلیون شهروند در پیشنهاد پروژههای توسعه محلی و یا اولویت گذاری آنها در مناطق شهر تهران شده است.
او با تأکید بر ضرورت تکمیل ایده نظام جامع مشارکت شهروندی و ارتقاء سامانه من شهردارم و ضرورت تبدیل آن به «سامانه جمع سپاری شهروندی» افزود: هدف اصلی کمیسیون برنامه و بوجه، تحقق سامانه جمع سپاری شهروندی است که بودجه ریزی مشارکتی یکی از اجزا این سامانه است. جمع سپاری راهکارها و ایده های مردمی، اولویت دهی شهروندان در دستورکارگذاری موضوعات، مشارکت شهروندان در اجرای پروژه ها و نظارت مردمی بر اجرای آنها از دیگر اجزا سامانه جمع سپاری است که با تحقق این طرح، اقدامات موثری در ارتقای مشارکت شهروندان و مشارکت آنها در ارائه راهکارهای برون رفت از برخی مشکلات و مسائل مهم شهری از جمله کاهش آلودگی هوا، کاهش ترافیک شهری، احیای بافت فرسوده، هوشمند سازی شهری، مدیریت پسماند، صیانت از باغات و فضاهای سبز شهری و زیبا سازی شهری را می توان رقم زد.
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران با اشاره به بررسی عملکرد مناطق 22 گانه در خصوص پروژههای تملک دارایی سرمایهای توسعه محلی گفت: حجم ریالی و فیزیکی اجرای این پروژه ها در سال 1402 نسبت به سال گذشته آن نشان از رشد 125 درصدی دارد و در مجموع 11 منطقه شامل مناطق 13،4،5،7،8،10،12،21،18،19و3 با پیشرفت فیزیکی 100% رتبه های برتر را در میان مناطق به دست آوردند و عملکرد سایر مناطق نیز خوب و قابل تقدیر بوده، همچنین پایین ترین پیشرفت فیزیکی مناطق 88 درصد بوده است.
وی افزود: ما تقسیم بندی های کاذب شورا به دو دسته را به هیچ عنوان قبول نداریم. باید شورا در همه شئون کارآمد باشد و هم با جدیت نقش نظارتی خود را بر شهرداری و عملکرد آن ایفا نماید و هم نقش کمک و حمایتی در پیشرفت و پیشبرد امور بنفع شهروندان و ارتقای فضای شهری داشته باشد. ما در طرح رصد جدیت، دلسوزی، قاطعیت، حمایت و نظارت را توأمان به نمایش گذاشتیم. در سه ماهه دوم سال احساس خطر کردیم و با صراحت فهرست پروژه های قرمز آغاز نشده را در صحن شورا (بیش از 20 مورد) تذکر دادیم و پیگیری شروع 99 پروژه قرمز آغاز نشده را با جدیت از طریق مکاتبات و تذکرات مکتوب و پیگیری های منسجم دبیرخانه طرح رصد از شهرداری تهران و به ویژه مناطق 22 گانه دنبال نمودیم به گونه ای که نتیجه این شد که صرفاً 2 پروژه قرمز آغاز نشده باقی ماند و این حصول نتیجه برای ما مهم بود.
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران با اشاره به نتایج حاصل شده از اجرای پروژه های توسعه محلی از نیمه دوم سال 1400 تا بهمن ماه سال 1402 بیان کرد: برخی پروژه های توسعه محلی در عرصه های اجتماعی و فرهنگی، حمل و نقل و ترافیک و خدمات شهری به شرح ذیل است:
احداث 58 زمین چمن مصنوعی، آغاز احداث 5 کلانتری در محلات، احداث 44 مجموعه فرهنگی و ورزشی، بهسازی و تجهیز 5 تالار یاس، احداث 6 درمانگاه، اصلاح هندسی 4727 نقطه در محلات، احداث 1863ظرفیت پارکینگ جدید محلی، ایمنسازی 14.482 نقطه حادثهخیز ترافیکی محلی، احداث 918 سرپناه ایستگاه حمل و نقل عمومی، بازگشایی 54 مسیر و معبر ترافیکی، احداث 72هزار متر مربع معبر جدید، احداث 8 تقاطع غیر همسطح، احداث 7 تصفیه خانه جدید، 39 کانال و بهسازی 202 کیلومتر شبکه جمع آوری آب های سطحی، احداث 25 بوستان محلی جدید، احداث 16 میدان میوه و تره بار جدید، احداث، بهسازی و مرمت 612 کیلومتر نهر و کانیو، ایمن سازی و بهسازی تعداد 1068 بوستانت، احداث و مرمت 17.85 چشمه سرویس بهداشتی در محلات، اجرای 11.5 میلیون متر مربع آسفالت در کوچه، خیابان و معابر اصلی، فرعی و بزرگراهی شهر تهران و ...
این اقدامات با تلاش شهرداری تهران و پیگیری منسجم شورا در همه کمیسیون های تخصصی و با پیگیری همه اعضای شورا محقق شده است.
پس از قرائت این گزارش توسط یکی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه شورا، ابتدا مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران ضمن تقدیر از تلاش کلیه اعضا در پیگیری های مستمر در اجرای طرح های توسعه محلی عنوان کرد: این اقدام یکی از کارهای خوبی بود که در این دوره شورا آغاز شد تا با جدیت به موضوعات مرتبط با محلات نگاه شده و به امورات رسیدگی شود تا پس از احصاء به مرحله اجرا و بهره برداری برسد.
وی گفت: پس از طرح جامع و تفصیلی شهر تهران، طرح توسعه محلی را جزء اولویت های خود قرار دادیم که این امر در دوره های قبل مغفول مانده بود. در این دوره شورا کلید زدیم به همین منظور با سفارشی که به نهاد پایش طرح های توسعه شهری در خصوص این طرح داده شد؛ مقرر شد که این طرح به صحن شورا ارسال و زمینه آن بر اساس یک برنامه مدون عملیاتی شود.
نایب رئیس شورای شهر تهران ضمن تقدیر از تلاش کمیسیون برنامه و بودجه شورا در توسعه محلات شهر تهران گفت: این اقدامی که در شورای ششم آغاز شد موجب شد تا خدمات از ظاهر شهر به باطن شهر انتقال پیدا کند و نگاه تک بعدی به پروژه های بزرگ مقیاس که بعضاً موجب غفلت از سایر پروژه های خرد را تغییر دهد؛ ما معتقدیم که پروژه های کوچک مقیاس جزو خدماتی است که مستقیماً به مردم داده می شود.
وی با تأکید بر اینکه طرح رصد موجب شد بتوانیم با استفاده از نخبگان محلات و نظرات مستقیم شهروندان را در اجرای طرح های مختلف مورد استفاده قرار دهیم؛ خاطر نشان کرد: طرح رصد کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با هدف توجه ویژه جدی به پروژه های محلات بود که در نهایت روند تکاملی این طرح منجر به تأسیس پروژه "من شهردارم" شد که این طرح به نوعی زمینه ساز مشارکت شهروندان در ساخت شهر و ایجاد رفاهیات و خدمات بصورت مستقیم و با نظر خود مردم باشد.
نایب رئیس شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه ما در هیچ دوره ای این تعداد خدمات ارائه شده در محلات نبودیم؛ ادامه داد: گزارشی که در صحن شورا مطرح شد نشان داد که آثار مفیدی در ارائه خدمات محلات و پروژه ها به وجود آمده است؛ این آثار در نگاه مسئولانه شورای ششم در بطن شهر کاملاً ملموس است؛ بسیاری از موضوعات ساده اما آزار دهنده در محلات با وجود این طرح رفع شد.
رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران در واکنش به این گزارش از تلاش های اعضای مرتبط با این طرح تقدیر کرد و با بیان اینکه در ادوار مختلف اجرای کلان پروژه های شهری در شهرداری تهران مورد بی مهری توسعه محلات قرار می گرفت؛ عنوان کرد: در دوره های قبل این چنین نگاه موجب می شد مدیران شهری از نیازهای کوچک که می توانست زمینه ساز رضایتمندی زیادی از شهروندان باشد غفلت کنند.
وی اضافه کرد: طرح رصد توانست این نقصان را پُر کند و نشان دهد که انجام و رفع یک نیاز در یک محله با یک هزینه اندک به اندازه رضایتمندی شهروندان از یک کلان پروژه با اعتبار هزاران میلیاردی اثر بخش باشد.
عضو شورای شهر گفت: چنین طرح هایی باید نقاط ضعف و قوت آن احصاء شود تا این موضوع بتواند در ادوار مختلف در آینده به امری نهادینه شده تبدیل شود و این خدمت به عنوان یک گفتمان در کارنامه نیروهای انقلاب در حوزه مدیریت شهری ثبت و ضبط شود.
سخنگوی شورای شهر تهران نیز در این خصوص خاطر نشان کرد: طرح رصد یک کار جمعی بود و توانست تمام اعضای شورا را درگیر خود کند از این رو این طرح با استمراری که از ابتدای دوره تا الان داشته توانست یک اشراف راهبردی را به همه ما بدهد.
وی با اشاره به اینکه برخی راهبردهای طرح رصد بسته به انتقادات و پیشنهادات از سوی خود نخبگان و شهروندان است؛ خاطر نشان کرد: اگر به استفاده از نظرات معتمدین محلات که از روزهای آینده فعالیتشان را آغاز می کنند، به طور ویژه توجه شود؛ علاوه بر هویت بخشی به این معتمدان، می توان آینده بهتری را برای محلات و در مقیاس بزرگتر شهر تهران متصور بود.
این عضو شورا ادامه داد: با احصاء اقدامات انجام شده در محلات می توان دید که چه نوع فعالیت هایی در محلات بازخورد مثبت و منفی داشته تا ضمن تقویت نقاط قوت، در صدد ترمیم و رفع موانع دارای ضعف باشیم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
زنگ خطر برای دریای خزر/ کاهش تراز آب و پیامدهای آن