به گزارش اکوایران،‌ به رغم بارش باران هوای تهران برای گروه‌های حساس جامعه آلوده است. بر این اساس، شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرده است که شاخص کیفیت هوا در حال حاضر بر روی عدد 114 قرار گرفته و هوای تهران برای گروه‌های حساس جامعه ناسالم و وضعیت هوا نارنجی است.

همچنین طی ۲۴ ساعت گذشته شاخص کیفیت هوا بر روی عدد ۱۷۲ بود و هوا برای همه افراد جامعه آلوده بود.

تهران از ابتدای سال ۵ روز هوای پاک، ۱۷۵ روز هوای قابل قبول و ۷۹ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۰ روز هوای ناسالم داشته است.

این در حالی است که تهران در مدت مشابه سال پیش ۹ روز هوای پاک، ۱۸۲ روز هوای قابل قبول و ۶۸ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس جامعه و ۱۰ روز ناسالم برای همه افراد داشته است.

آلودگی کم می‌شود؟

 تعطیلی  نصفه و نیمه تهران در روز چهارشنبه و پنج‌شنبه نتوانست به کاهش آلودگی هوای پایتخت بینجامد و همچنان شهروندان تهرانی‌‌‌ هوای آلوده را استنشاق می‌کنند. در این شرایط، خبری از مدیران شهری در پاسخگویی نسبت به دلایل بروز وضعیت کنونی و حداقل ارائه توصیه‌‌‌های معمولی برای کاهش خطرات ناشی از این آلودگی نیز نیست.

مشاهدات ساکنان تهران از این تعطیلی نصفه و نیمه حاکی از آن بود که اگرچه این تعطیلی باعث شد تا از حجم ترددها در سطح شهر تهران نسبت به روزهای کاری قبل کاسته شود؛ اما همچنان شهر تهران در ساعات پرتردد با ترافیک مواجه بود و درواقع این تعطیلی نصفه و نیمه نتوانست آلودگی هوای تهران را کنترل کند.  این در حالی بود که میرمحمد غراوی معاون استاندار تهران در گفت‌‌‌وگویی که روز چهارشنبه 21 آذر ماه با دنیای‌اقتصاد داشت؛ به کاهش 20 تا 30 درصدی آلودگی هوای تهران با تعطیلی نصفه و نیمه شهر امیدوار بود.

او در پاسخ به عدم‌تعطیلی سراسری تهران نیز محدودیت اختیارات این کمیته را علت این موضوع عنوان کرد.  به این ترتیب محدودیت اختیارات تصمیم‌گیران در شرایطی که هوای تهران در شرایط بحرانی قرار دارد باعث شد تا تعطیلی نصفه و نیمه نیز به کار هوای شهر نیاید.

این درحالی بود که انتظار می‌رفت در شرایطی که حد مجاز آلاینده SO2 در هوا به بیش از سطح 30 واحدی (حد مجاز) و سطح آلاینده PM2.5 به حدود سه برابر میزان مجاز رسیده، اختیارات تصمیم‌گیران افزایش داشته باشد تا تصمیمات و تحمیل هزینه تعطیلی به نتیجه مطلوب برسد.