مهدی چمران در حاشیه دویست و نود و دومین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروز گزارشی از سوی رئیس سازمان سرمایه‌گذاری ارائه خواهد شد، اظهار کرد: ما همیشه گلایه داشتیم که این سازمان دقیقا چگونه عمل می‌کند که امروز گزارشی پیرامون عملکرد سازمان ارائه خواهد شد. جزئیات اصلاحات دبیرخانه کمیسیون ماده پنج نیز بررسی می‌شود.

رئیس شورای شهر تهران در خصوص واردات مترو به پایتخت، خاطرنشان کرد: مشکل از هر دو بخش است. مدتی در داخل کشور تعلل کردند و ما شدیدا انتقاد کردیم و این تعلل‌ها تاثیر خود را امروز گذاشته است. منابع مالی و صرف آن در بخش های دیگر باعث شد به موقع تامین نشود. سازمان شهرداری های سابق مشکلاتی ایجاد کرد که متاسفانه اثرگذار بود. بنده همان موقع هم گفتم هرچه تاخیر صورت بگیرد نتیجه آن را می‌بینیم. طرف خارجی هم این تاخیرها را حساب کرد. البته صحبت‌هایی شده که زودتر انجام شود اما مسائلی وجود دارد که مطرح خواهد شد تا ببینیم به کجا می‌رسیم.

وی با اشاره به اتلاف وقت و درماندگی مردم و آلودگی هوا و تاخیر در عدم دریافت اتوبوس از گذشته و قانع شدن به همان اتوبوس‌ها و کاهش آنها تا امروز را شاهد بودیم و هستیم، گفت: یکی از تولیدکنندگان قول داده هر ماه بیش از ۵۰ اتوبوس تحویل دهد و دیگر تولیدکنندگان نیز تلاش خود را انجام می‌دهند. گفتیم دو تولیدکننده داخلی ۴۰۰ دستگاه اتوبوس دو کابین را خریداری کنند و امیدواریم در سفری که به چین داشته‌اند به نتیجه برسند و این اتوبوس‌ها را وارد کنند اما ممکن است مشکلاتی سر راه سبز شود. قرارداد آن را بستند اما باید پیگیری شود و بنده هر روز مرتبا پیگیری می‌کنم. اتوبوس‌ها در روند بارگیری و حمل به سمت تهران است؛ هرچند با ۱۰ تا ۲۰ دستگاه مشکل ما حل نمی‌شود.

چمران افزود: اولین خاصیت اتوبوس‌های برقی جلوگیری از آلودگی هوا، دومین موضوع عدم مصرف گازوئیل و سومین ویژگی کاهش آلودگی صوتی است. وزارت صمت تاکید کرد که حتما اتوبوس برقی خریداری شود و در غیر این صورت پذیرفته نخواهد بود و به همین دلیل نیمی از اتوبوس‌ها که قرار بود دیزلی باشد به صورت برقی خریداری شد. برق این اتوبوس‌ها تامین شده و وزارت نیرو نیز قول داده که تامین کند. دستگاه‌های شارژ ماینر نیستند که حجم بالای مصرف را داشته باشند.

وی با بیان اینکه مردم امیدوارند که این وسایل حمل و نقل عمومی وارد شوند، گفت: بنده بارها اعلام کردم که قولی نمی‌دهم لذا خلف وعده نشده است. برای ۴۰۰ دستگاه اتوبوس هم گفتم قرارداد بسته شده اما مشخص نیست به کجا می‌انجامد. اگر مسیر را بگویم وحشت می‌کنید که چه مسیری باید طی شود تا اتوبوس داخلی و خارجی خریداری و به سمت تهران حمل شود. این برنامه واقعا وحشتناک است. هزار و ۲۰۰ دستگاه اتوبوس وارد شده به ناوگان و اتوبوس‌های بازسازی شده توسط مردم دیده می‌شود و این امیدواری در آنها دیده می‌شود.

چمران با بیان اینکه بررسی متمم بودجه را آغاز کردیم، گفت: کمیسیون تلفیق بودجه هفته آینده برای بررسی‌های بیشتر تشکیل خواهد شد.

وی با اعلام اینکه هیچ تغییری در مدت زمان فعالیت شورا رسما به وجود نیامده است، یادآور شد: پیشنهاد هفت ساله شدن در مجلس مطرح شد و قرار بر این شد که بررسی کند و صحن تصمیم بگیرد و اعلام کند. کسانی که لیست تهیه کردند که انجام دادند، کسانی هم که لیست ندادند که نداده‌اند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به مشکل استعلام کارکنان شورا، تصریح کرد: هیج استعلامی نیست که پاسخ داده نشود. ما زمانی به حراست نامه می‌نوشتیم که اشتباه هم بود و باید به معاونت منابع انسانی نامه می‌زدیم و مشکلی وجود ندارد. حراست شورا هیچ ارتباطی به حراست شهرداری ندارد. حراست شورا را رئیس شورا تعیین می‌کند و ارتباطی به شهرداری ندارد. سیستم‌های ما به حراست کل متصل است و فاوا در تمام بخش‌ها همین وضعیت را دارد.

در صحن شورای شهر هم مهدی اقراریان هم  با بیان اینکه اگر کسی بگوید مشکلی در کشور نیست، درست نیست، اظهار کرد: راه عبور از این مشکلات و چالش ها از مسیر همدلی و همکاری ملت ایران می گذرد و ما باید با هم به جمع بندی برسیم که از مشکلات عبور کنیم. این کشور در تاریخ چند هزار ساله خود سختی های زیادی داشته اما مردم بر مشکلات فائق آمدند.

وی با اشاره به نامه ارسالی به سرای سه قوه از سوی شورا در سال ۱۴۰۱ درخصوص آلودگی هوا خاطرنشان کرد: تقاضای من این است که پیگیری مجددی در این راستا صورت بگیرد و متناسب با شرایط جدید، تجدید و مجدداً ارسال شود.

اقراریان به آسیب های آلودگی هوا برای کودکان، سالمندان و بیماران اشاره کرد و افزود: باید به صورت تمام قد برای حل مشکل آلودگی هوا گام برداریم. باید در عمل مداخله مؤثر داشته باشیم؛ مشکل آلودگی هوا تنها محدود به تهران نیست و برخی دیگر از شهرها نیز با این مشکل درگیر هستند.

وی ادامه داد: حل این مسئله مورد تقاضای مردم و ما نماینده های مردم است. تمام ۲۱ عضو شورا این آمادگی را دارند که کمک کنند و هر ظرفیتی نیاز است در اختیار بگذارند تا این مشکل برطرف شود؛ چراکه حل آن شدنی است. لذا نامه باید مجدداً به سه قوه ارسال شود و حتما رؤسای قوا باید در فضای پاسخگویی به مردم، گام مؤثری بردارند.

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران هم در ادامه با بیان اینکه بنده در جلسه گذشته تقاضا کردم که مجدداً این نامه پیگیری و به‌روز شود، تصریح کرد: تنها نامه به عنوان عضو شورا فایده ندارد و باید راه حل ها را هم ارائه دهیم. تهران از نظر آلودگی هوا در رأس قرار دارد و باید راهکارهای حل مشکل آلودگی هوا را نیز ارائه دهیم.

وی اضافه کرد: سازمان بازرسی و دیوان محاسبات هم بررسی هایی انجام دادند اما چون سالیانه است ممکن است به روز نباشد. باید این گزارشات هم دریافت و بررسی شود و ما هم راه حل های مورد نیاز را ارائه دهیم.

چمران گفت: شورا برای حمل و نقل و ترافیک تهران بیشترین همت را به کار گرفته است. به طوری که هم سال گذشته و هم امسال، شورا علاوه بر بودجه پیشنهادی شهرداری ۱۵ هزار میلیارد تومان برای حمل و نقل عمومی در نظر گرفته تا بتوان این وسایل را تأمین کرد

در این جلسه محمد آقامیری گفت: در جلساتی که با قسمت های مختلف معاونت فنی و عمرانی داریم، گلایه ای مطرح می شود و گلایه این است که افزایش تقاضا برای جدا شدن از این معاونت زیاد شده و نیروهای فنی این تقاضا را می دهند.

وی افزود: حجم کار کارکنان افزایش یافته اما حقوق آنها به همین تناسب افزایش نیافته است بنابراین درخواست دارند که به دیگر بخش ها منتقل شوند چراکه با کار کمتر حقوق بیشتری می گیرند. این ضرر بزرگی است و باید مورد توجه و بررسی قرار بگیرد.

آقامیری با بیان اینکه در سازمان عمرانی مناطق سهم اعتبارات برای کارکنان ۸ درصد و اقدامات عمرانی ۹ درصد است، یادآور شد: باید در بخش عمرانی توجه جدی صورت بگیرد تا در این بخش دچار مشکل نشویم.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه کارکنان معاونت فنی و عمرانی باید خوشحال باشند که کار می کنند و این موهبتی است که خداوند به آنها داده است، یادآور شد: به جای اینکه پشت میز بنشینند و وقت تلف کنند، کار عمرانی انجام می دهند و به مردم خدمات رسانی می کنند که باعث افتخار است.

وی افزود: باید موضوع حقوق آنها مورد توجه قرار بگیرد اما مسئله اساسی نیست و باید کار کنند. اگر جایی کار نمی کنند و حقوق زیاد می گیرند، باید درست شود نه اینکه جایی که کار می کنند و حقوق کمتری می گیرند.

جعفر بندی شربیانی هم در تذکری  با بیان اینکه طرح پیگیری کار مردم در منطقه ۱۱ برگزار شد، اظهار کرد: بنده با معتمدین محلات ۱۷ گانه منطقه دیداری داشتم که با جلسات دیدار اعضای شورای سوم و چهارم با شورایاران مشابهت داشت.

وی افزود: پیگیری هایی از سوی شهردار منطقه ۱۱ داشتیم که اقداماتی در راستای رفع مشکلات شهروندان ساکن در محلات این منطقه انجام شده است.

شربیانی با اشاره به کمبود فضای سبز در منطقه ۱۱، تصریح کرد: چند محله این منطقه بوستان ندارد و بافت مسکونی آن متراکم است. از معدود محلات شهر تهران که سرای محله ندارد، منیریه است که از شهرداری تهران درخواست می کنیم که از طریق معاونت اجتماعی و فرهنگی این مشکل را حل کنند.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه سه مجموعه در این منطقه وجود دارد که شهردار منطقه برای بهره برداری از این مجموعه ها پیگیری کرده اما هنوز مشکل حل نشده است، یادآور شد: بخشی از این فضاهای ورزشی باید در اختیار شهروندان در این محلات قرار بگیرد و سازمان ورزش نسبت به موضوع باید اقدام عاجل کند.

وی به سد معبر در خیابان انبار نفت هم اشاره کرد و افزود: طرحی در این زمینه وجود دارد و از معاونت خدمات شهری درخواست می کنیم که نسبت به اجرای آن اقدام کند و توجه جدی به آن داشته باشد.

شربیانی با بیان اینکه بیمارستان فارابی پارکینگ ندارد، یادآور شد: اگر ساخت پارکینگ برعهده بیمارستان باشد، امیدی به ایجاد آن نیست و از شهرداری تقاضا می کنیم در این زمینه کمک های لازم را داشته باشد تا شاهد ترافیک ناشی از مراجعه به بیمارستان نباشیم.

علیرضا نادعلی هم در تین جلسه ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن سال نو میلادی، اظهار کرد: از رئیس و خزانه دار شورا برای تقدیر از خانواده شهید ارمنی تقدیر می کنیم و صحبت های خوبی در مورد همدلی ایرانیان از ادیان مختلف مطرح شد.

وی افزود: الگوی تمام این اقدامات و دیدار با خانواده شهدای ارمنی، مقام معظم رهبری هستند. شاید یکی از زیباترین صحنه ها از رهبر معظم انقلاب که در ذهن ما حک شده، دیدار با خانواده شهید لازار است.