هشدار درخصوص فراگیری پدیده سالمندان تنها
دبیر کارگروه جمعیت ریاستجمهوری گفت : افزایش تجرد قطعی، افزایش طلاق، افزایش خانوادههایی که بدون فرزندی را انتخاب کردند و افزایش زوجهای تکفرزند و مواردی از این قبیل باعث شده ما با پدیده سالمندان تنها مواجه پیدا کنیم.
محمد رئیسزاده رئیس کل سازمان نظامپزشکی در سلسله همایشهای شهر آرمانی که با محوریت اداره کل سلامت برگزار شد، با تاکید بر اینکه ما نیازمند یک مدیریت یکپارچه و جامع سلامت شهر در تهران هستیم، مطرح کرد: باید یک مرکز جامع یکپارچه سلامت شهر تهران ایجاد شود که وزارت بهداشت در آن مرکز، وظایف خود را واگذار کند و با نگاه مشارکتی از ظرفیت شهرداری استفاده کند. دانشگاههای علومپزشکی باید همافزایی کنند و ارگانهای دیگر نیز باید در جهت تامین سلامت مردم هماهنگی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه سلامت روانی شهر مقوله بسیار مفصلی است، بیان کرد: وقتی ما از هم گسیختگی اجتماعی داریم، مقوله سلامت روان اهمیت صدچندان پیدا میکند. از هم گسیختگی اجتماعی که برخلاف تمام توصیههای فرهنگی و دینی ماست، نیاز به بحث سلامت روان و همبستگی اجتماعی را صدچندان میکند که اداره کل سلامت در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده است.
رئیسزاده با اشاره به اینکه شهرداری و ادارات آن باید خود را متکلف سلامت کل کلانشهر تهران بدانند، گفت: شهرداری ظرفیت لازم را برای سلامت کل شهر تهران دارد اما چیزی که نقص کار است، مشارکت بین بخشی و هماهنگی بین بخشی است. دستگاهها باید ذیل چتر گسترده شهرداری پیش بروند.
وی با تاکید بر اینکه توانمندی لازم را برای سلامت شهر تهران داریم، بیان داشت: توانمندیها به صورت جزیرهای است. هماهنگ کردن این موارد که می تواند کار شهرداری باشد، اقدام بسیار بزرگی است.
علی فتحی آشتیانی رئیس سازمان نظام روانشناسی هم با تاکید بر اینکه بیماریهای روانی تهدید اولیه برای بهزیستی، سلامتی و ... است، گفت: ۴۵ درصد از بیماریهای روانی در سطح جهان در سن ۱۰ تا ۲۴ سالگی رخ میدهد.
وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت کمترین توجه را به حوزه سلامت روانی داشته است، بیان داشت: هر اتفاقی که در حوزه سلامت رخ میدهد در شهرداری تهران رقم میخورد. شهرداری سهم بسیاری در ارتقاء سلامت به طور کل و به ویژه در ارتقاء سلامت روانی دارد.
وی تاکید کرد: باید توجه به سلامت روانی را جزو سرلوحه کار خود قرار دهیم که بتوانیم یک جامعه با نشاط و سالمی را داشته باشیم.
در این همایش دبیر کارگروه جمعیت ریاستجمهوری گفت: گنجینههای شهر، دوشنبههای سالمندی، تقویت کانونهای سالمندی و ... از جمله برنامههایخوبی است که توسط اداره کل سلامت برگزار شد.
حسامالدین علامه دبیر کارگروه جمعیت ریاستجمهوری در سلسله همایشهای شهر آرمانی که با محوریت اداره کل سلامت برگزار شد، با تاکید بر اینکه کشور ما در حال حاضر ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار سالمند دارد، گفت: این رقم معادل ۱۱.۵ درصد از جمعیت کشور است. این رقم قرار است در یکی از پرشتابترین حرکتها به سمت سالمندی جمعیت در سال ۱۴۱۰ به ۱۴ درصد برسد. در سال ۱۴۲۰ عدد سالمندی ما به ۲۰ درصد میرسد و در سال ۱۴۳۵ نیز از ۳۳ درصد عبور خواهد کرد.
وی ادامه داد: افزایش تجرد قطعی، افزایش طلاق، افزایش خانوادههایی که بدون فرزندی را انتخاب کردند و افزایش زوجهای تکفرزند و مواردی از این قبیل باعث شده ما با پدیده سالمندان تنها مواجه پیدا کنیم.
علامه با اشاره به اینکه پدیده سالمندی مشکلاتی را برای آینده پیش خواهد آورد، گفت: با توجه به شتاب سالمندی، موضوع بین بخشی سالمندی از اهمیت زیادی برخوردار است. خود سالمندان، خانوادهها، نهادهای عمومی، دولت، وزارت بهداشت، رفاه، وزارت کشور و.. همه باید نقشآفرینی کنند تا بتوانند حال خوب و وضعیت مناسب را برای سالمندان به وجود آورند.
وی با بیان اینکه در این راستا نقش نظام مسئولیتپذیری اجتماعی و خدمات داوطلبانه اهمیت مضاعف پیدا میکند، گفت: در این نقشآفرینی دستگاهها در دنیا، عمده بار بر عهده شهرداریها و دهیاریهاست.
دبیر کارگروه جمعیت ریاستجمهوری با تاکید بر اینکه دستاندرکاران در اداره سلامت تلاش کردند که حال خوبی بسازند و برنامههای متنوعی را پیش گرفتند، بیان کرد: گنجینههای شهر، دوشنبههای سالمندی، تقویت کانونهای سالمندی و ... از جمله برنامههایخوبی است که توسط اداره کل سلامت برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه یکی از کارهای خوبی که در جهان صورت گرفته، شهر دوستدار سالمند است، گفت: شهر دوستدار سالمند سه قسمت اصلی دارد. یکی کالبد فیزیکی شهر است؛ به این معنا که فضاهای عمومی باید برای سالمندان مناسبسازی شوند. دوم فضای فرهنگی است که بر اساس آن، ما باید به سالمند احترام بگذاریم و او را تکریم کنیم. سوم هم بحث خدمات دوستدار سالمند است که باید در دسترس این قشر قرار گیرد.
علامه در ادامه با اشاره به اینکه یکی از بهترین اقدامات، تشکیل باشگاهها و تشکلهای مردمنهاد میان نسلی محله محور است، گفت: باید برای سالمند در محله خود، حال خوب ایجاد کنیم.
وی در پایان با تاکید بر اینکه در دولت نیز برنامهریزیهای خوبی صورت میگیرد، خاطرنشان کرد: پیشنویس لایحه جامع حقوق سالمندان در آستانه اجرا قرار دارد. این اقدام انجام می شود تا تنها الزام نگاه اخلاقی به حوزه سالمند مدنظر نباشد.
محمدامین توکلیزاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در سلسله همایشهای شهر آرمانی هم با تاکید بر اینکه ما در مدیریت شهری میدانیم که مدیریت واحد شهری فعلا محقق نمیشود، بیان کرد: برای هر موضوعی که وارد میدان میشویم؛ دستگاههای مختلفی توان، بودجه و وظیفه قانونی دارند. اما خب دستگاهها به دلایل مختلف در کنار یکدیگر نیستند. تنها راهکاری که برای جبران این موضوع پیشبینی کردیم؛ حرکتهای قرارگاهی بوده است.
توکلیزاده با اشاره به اینکه کار قرارگاه سلامت این بود که سه ضلع را دور یکدیگر جمع کند، اظهار کرد: در حوزه مناسبسازی، معاونت شهرسازی شهرداری فعال است. در حوزه حملونقل، معاونت حملونقل به طور مفصل درخصوص افراد دارای معلولیت و سالمندان پرتلاش است، در حوزه خدماتشهری نیز همینطور. ضلع داخلی را باید منسجم و همگرا میکردیم. ضلع همافزا و موظف دیگری که دست ما را گرفت، نهادهای بیرونی اعم از آموزش و پرورش، بهزیستی و... بودند. ضمن اینکه تشکلها و کانونهای مردمی بار اصلی را به دوش کشیدند.
وی با اشاره به اینکه یکی از کارهای بزرگی که در این دوره رخ داد؛ کرسی مطالبهگری است، گفت: ما این کرسی را به وجود آوردیم که نیازها و مطالبات مجموعهها شنیده شود و مانع نشویم.
توکلیزاده با بیان اینکه شهردار تهران در مسئولیتهای اجتماعی فراتر از وظایف شهرداری وارد شده است، تصریح کرد: در موضوع معتادان متجاهر، هیچ نهادی در شهر تهران بخش منع پذیرش را نمیپذیرفت چرا که هزینههای بسیار سنگینی دارد. اما امروز با افتخار میگوییم که مراکز تخصصی پذیرش تمام معتادان توسط شهرداری تهران ایجاد شد.
وی با اشاره به اینکه حال خوب دایره بزرگی از فعالیتها است که تنها نام آن را میشنوید، بیان کرد: صدها پویش، رخداد و... برای آن برگزار شد. نشاط و شادی، پیوستگی اجتماعی و حلقههای میانی برای ما اهمیت داشتند چرا که اینها در کنار یکدیگر حال خوب را ایجاد میکنند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در پایان خاطرنشان کرد: در تمام رویدادها، افراد دارای معلولیت میهمان ویژه ما بوده اند، جدای اینکه برنامههای اختصاصی خود را داشتند، در برنامههای عمومی نیز جایگاه خود را داشتند. فراهم کردن همبستگی اجتماعی حال جامعه ما را خوب خواهد کرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
واکنشها به اظهارات کوچکزاده؛ روزگار طوری چرخید که تو روی آن صندلی نشستی
-
خبر الجولانی برای آوارگان سوری/ جنگ سوریه چند میلیون آواره به دنبال داشت؟
-
تذکر غیرمتمندانه مهدی کوچکزاده + پاسخ قالیباف
-
قیمت مسکن در مکران؛ هزینه خانه دار شدن در رقیب تهران
-
اسماعیل بقایی: مذکرات ایران و اروپا امروز و فردا در جریان است/ درباره مذاکره با آمریکا تصمیم میگیریم
-
فلاکت در سایه نفت؛ خوزستان در جمع صدرنشینان+ اینفوگرافیک
-
افزایش قیمت روغن نباتی همزمان با خروج صافولا از بازار ایران
-
بیپولی دولت به داروخانهها رسید
-
آینده طلا با حضور ترامپ