هشدار سطح نارنجی هواشناسی؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در راه است
سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح نارنجی از تشدید فعالیت سامانه بارشی در سراسر کشور تا یکشنبه 21 بهمن 1403 خبر داد.
![هشدار سطح نارنجی هواشناسی؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در راه است](https://cdn.ecoiran.com/thumbnail/oOeOFdetSTEA/oZRmDytQCqPbx64THpRbAF899BMitgIDSfP66penUZ6m9xMsVHbWjBoW4bIRHlTclq6Z_b1l_bR3FJ_vqz--jI65eJ_jagst_4ngQ9jVKYg,/%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85+%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86+%D9%85%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D9%86+%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%B9%D8%B5%D8%B1+%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86.jpg)
به گزارش اکوایران، این سامانه که با بارش برف و باران، وزش باد شدید، کاهش محسوس دما، پدیده مه و در نواحی جنوبی همراه با رعدوبرق و تگرگ خواهد بود، خطرات و اثرات زیادی را به همراه دارد.
مناطق تحت تأثیر سامانه بارشی
این سامانه بارشی از امروز شنبه -20 بهمن ماه- آغاز میشود و تا یکشنبه -21 بهمن ماه- ادامه خواهد داشت. در روز شنبه، مناطق گیلان، مازندران، گلستان، اردبیل، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی، جنوب آذربایجان شرقی، زنجان، کردستان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، همدان، مرکزی، قزوین، شمال شرق خوزستان، شمال غرب چهارمحال و بختیاری، نیمه جنوبی کرمان، هرمزگان، ارتفاعات البرز، تهران و سمنان تحت تأثیر این سامانه خواهند بود.
در روز یکشنبه، مناطق گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شمال شرق و شرق خوزستان، همدان، مرکزی، زنجان، قزوین، البرز، تهران، شمال سمنان و کرمانشاه همچنان تحت تأثیر قرار خواهند داشت.
خطرات و اثرات سامانه بارشی
این سامانه بارشی میتواند مشکلات و خطراتی برای کشور به همراه داشته باشد، از جمله اختلال در ناوگان حملونقل زمینی، هوایی و ریلی، لغزندگی جادهها، انسداد گردنههای برفگیر و راههای روستایی، کاهش دید افقی به دلیل مهگرفتگی و کولاک برف، احتمال ریزش بهمن در ارتفاعات، خسارت به سازههای موقت و محصولات کشاورزی و همچنین آبگرفتگی معابر، سیلابی شدن مسیلها و بالا آمدن ناگهانی آب رودخانهها.
سازمان هواشناسی کشور در این راستا توصیههایی به مردم و مسئولین ارائه کرده است؛ از جمله این توصیهها، پرهیز از سفرهای غیرضروری و مجهز بودن خودروها به وسایل زمستانی، خودداری از فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر، پاکسازی دهانه پلها و لایروبی کانالها و آبروها برای کاهش خطر سیلاب، آمادگی نیروهای امدادی، شهرداریها و راهداریها برای مدیریت بحران و همچنین عدم تردد دامداران در ارتفاعات و کنترل دما در سالنهای پرورشی است.
مدیریت بحران در استان گیلان
بنا به گزارش تسنیم، حسین ساجدینیا، رئیس ستاد مدیریت بحران کشور، پیش از ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه با اشاره به وضعیت بحرانی ناشی از بارشهای اخیر در استان گیلان اعلام کرد: «تا این لحظه، مشکلات ناشی از سیل در برخی مناطق رفع شده و استان هیچ مشکل خاصی در زمینه تجهیزات ندارد.» با این حال، ساجدینیا افزود که در صورت بروز مشکلات ناشی از برودت هوا و ریزش برف، نیاز به کمک از استانهای همجوار احساس میشود.
رئیس ستاد مدیریت بحران کشور همچنین به کاهش سطح آب در رودخانهها اشاره کرد و گفت: «فروکش کردن آب در سطح رودخانهها به خوبی انجام شده و پیشبینی میشود که بارشها در روزهای آینده کاهش یابد.»
او تأکید کرد که امدادرسانی به مردم و جلوگیری از خسارات جانی از اولویتهای دولت است. تاکنون هیچ آسیب جانی گزارش نشده و اکنون در حال بررسی میزان خسارات و پاکسازی مناطق آسیبدیده هستند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پیشنهاد جنجالی ترامپ تعلیق شد+ جزئیات
-
آمادهباش تالار شیشهای برای یک تصمیم مهم/ عاقبت بورس و گواهی سپرده
-
پیشنهاد زلنسکی به ترامپ: فلزات کمیاب اوکراین در ازای حمایت نظامی آمریکا در جنگ با روسیه
-
بازنده بزرگ اولین دور تحریمهای ترامپ علیه تهران
-
شگفتی طالبان برای اقتصاد افغانستان/ در کابل چه خبر است؟
-
احتمال تعطیلی یکشنبه قوت گرفت/ کدام مراکز خدماتی امروز باز هستند؟
-
تخلیه اضطراری 3 منطقه مسکونی در رشت/ مدیریت بحران هشدار داد
-
ترامپ از موضع خود عقب نشست/ عجلهای درباره غزه ندارم
-
علمالهدی: علت افزایش ۲۰۰ درصدی قیمتها نتیجه نفوذ دشمن و فشار به مردم است/ هیچچیز خفتبارتر از اسارت یک ملت نیست