هشدار برای تهران؛ افت چشمگیر حجم آب سدهای پایتخت
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران گفت: حجم آب ذخیرهشده در سدهای پنجگانه تأمینکننده آب استان تهران به ۲۷۲ میلیون مترمکعب رسیده که فقط ۱۳ درصد ظرفیت نرمال این سدهاست.

به گزارش اکوایران، بهزاد پارسا، مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران گفت: سدهای امیرکبیر (کرج) و لتیان به پایینترین سطح ذخیره آب خود از زمان بهرهبرداری رسیدهاند. این کاهش چشمگیر، نتیجه بارشهای اندک در سال آبی جاری و ادامه کمآبی از سال گذشته است.
پارسا ادامه داد: بارندگیهای امسال با ثبت ۸۸.۳ میلیمتر از ابتدای سال آبی تاکنون، ۴۵ درصد کمتر از متوسط بلندمدت بوده است. همچنین با گذشت نیمی از اسفندماه سال جاری، تنها ۴.۳ میلیمتر بارش ثبت شده که نسبت به سال گذشته ۵۳ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت ۷۷ درصد کاهش نشان میدهد.
به گزارش ایلنا، مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران افزود: ذخیره برفی در حوضههای آبریز سدها نیز بهشدت کاهش یافته و انتظار نمیرود روانآب ناشی از ذوب برف به میزان معمول شکل بگیرد.
پارسا با اشاره به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و سنت حسنهی خانهتکانی، از شهروندان درخواست کرد با مصرف بهینه آب و صرفهجویی حداکثری، به مدیریت شرایط کمک کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران تأکید کرد: با تلاش شبانهروزی و مدیریت منابع آب سطحی و زیرزمینی، تاکنون مشکلی در تأمین آب کلانشهر تهران پیش نیامده و با همکاری مردم، این روند میتواند ادامه یابد.
او گفت: منابع آب ما محدود است و با کاهش بارشها و سطح آبخوانها، تأمین آب بیش از این با چالش مواجه خواهد بود. اما با همدلی و همراهی مردم عزیز، میتوانیم روزهای پایانی سال و تابستان پیش رو را بدون مشکل سپری کنیم.
به گزراش اکوایران، آمار بارش از ابتدای بهمنماه تا ۲۷ این ماه، کاهش ۲۵.۵ درصدی را نسبت به میانگین بلندمدت نشان میدهد. در این بازه، کشور بهطور میانگین ۲۵ میلیمتر بارش دریافت کرده، درحالیکه میزان معمول در بلندمدت ۳۳.۶ میلیمتر بوده است.
از ابتدای فصل جاری تا ۲۷ بهمنماه، میانگین بارش کشور ۳۷.۱ میلیمتر بوده که در مقایسه با میزان بلندمدت ۶۶ میلیمتری، کاهش ۴۳.۸ درصدی را نشان میدهد. همچنین، میزان بارش از ابتدای سال آبی جاری (۱ مهرماه) تا ۲۷ بهمن، بهطور میانگین ۷۰.۹ میلیمتر ثبت شده که نسبت به مقدار بلندمدت ۱۲۵ میلیمتری، با کاهش ۴۳.۳ درصدی همراه بوده است.
جدول بارش استانها از ابتدای سال آبی جاری نشان میدهد که تنها استانهای مازندران و خراسان جنوبی بارشی بیش از حد نرمال داشتهاند. میزان افزایش بارش در مازندران ۵.۴ درصد و در خراسان جنوبی ۱.۶ درصد بوده است.
در مقابل، سایر استانها بارشی کمتر از میانگین بلندمدت داشتهاند و کهگیلویه و بویراحمد در این میان بدترین وضعیت را تجربه کرده است. میزان بارش در این استان ۷۵.۱ درصد کمتر از حد نرمال بوده که زنگ خطر جدی کمآبی را در این منطقه به صدا درآورده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
واکنش ترامپ به احتمال تحریف نام خلیج فارس و غنیسازی اورانیوم در ایران
-
سرمایهگذاری 1000 میلیاردی آمریکا در خودروسازی ایران؟
-
بازار ارز منتظر خبر قطعی است/ موج خلیج فارس به بازار ارز رسید
-
جزئیات توافق یمن و آمریکا به روایت وزارت خارجه عمان/ تصمیم نتانیاهو پس از توافق میان صنعا و واشنگتن
-
ایران خودرو نقشه جدید کشید / پژو آب رفت
-
جدول قطعی برق در تهران و البرز اعلام شد
-
تغییر قیمت در سکوت بازار؛ بازگشت پژو ۲۰۷ اتوماتیک به محدوده ۹۰۰ میلیون +جدول قیمت
-
سیانان گزارش آسوشیتدپرس را تائید کرد: تلاش ترامپ برای تحریف نام خلیج فارس در سفر به خاورمیانه
-
کاهش تعرفه واردات خودرو به 20 درصد