فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) بامداد امروز از تداوم محاصره دریایی علیه ایران خبر داد که همزمان با گزارش‌هایی از وقوع انفجارهای شدید در پایگاه ناوگان پنجم آمریکا در بحرین، کویت و اقلیم کردستان عراق همراه شده است؛ جزئیات بیشتر از خسارات احتمالی در دست نیست.

به گزارش اکو‌ایران به نقل از  ایسنا، در بیانیه اضطراری سنتکام که بامداد دوشنبه به وقت محلی منتشر شد، این فرماندهی نظامی ارتش آمریکا ادعا کرده است: «نیرو‌های ما به اجرای کامل محاصره دریایی تحمیل‌شده بر ایران ادامه می‌دهند.» در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «تا تاریخ ۱۹ ژوئیه (۲۹ تیرماه)، به منظور تضمین تبعیت کامل از این حصر، ۶ فروند شناور را تغییر مسیر داده و یک شناور دیگر را از کار انداخته‌ایم.»

هم‌زمان با انتشار این بیانیه، منابع رسانه‌ای عربی از وقوع انفجار‌های شدید در بحرین، کویت و اقلیم کردستان عراق خبر دادند. وزارت کشور بحرین با صدور اطلاعیه‌ای، از به صدا درآمدن آژیر‌های هشدار در سراسر این کشور خبر داده است. بر اساس گزارش‌های میدانی، این انفجار‌ها پایگاه دریایی «الجفیر»، مقر ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین را لرزانده است. منابع آگاه از فعال‌شدن سامانه دفاع موشکی پاتریوت آمریکا در آسمان این منطقه برای مقابله با حمله احتمالی خبر می‌دهند. برخی منابع عربی این حملات را «ناشی از حمله ایران» توصیف کرده‌اند.

همچنین منابع عربی و منطقه‌ای از شنیده‌شدن صدای انفجار‌های شدید در کویت و نیز در حریم هوایی منطقه «سوران» و شهرستان «کویه» در استان اربیل اقلیم کردستان عراق خبر داده‌اند. شبکه المیادین نیز این گزارش‌ها را تأیید کرده است.