در میان استان‌ های کشور، تهران با بیشترین تعداد مناطق آلوده و بسیار ناسالم، گسترده‌ترین پهنه آلودگی را به خود اختصاص داد و میانگین کیفیت هوای استان نیز در محدوده ناسالم ثبت شد. خوزستان نیز با وجود ثبت وضعیت بسیار ناسالم در ماهشهر، به طور میانگین شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس را تجربه کرد.

به گزارش اکوایران به نقل از همشهری‌آنلاین، بر اساس داده‌های سامانه پایش کیفی هوای کشور، با وجود کاهش نسبی گستره آلودگی هوا، تعداد مناطق دارای شرایط «بسیار ناسالم» به ۶ منطقه رسید که سهم تهران از این میان چهار منطقه بود. بر این اساس، مناطق ۹، ۱۱ و ۱۳ تهران و ایستگاه شهید بهشتی با ثبت شاخص‌های ۲۱۰، ۲۰۷، ۲۰۶ و ۲۰۳ در کنار منطقه ویژه اقتصادی پارس یک در استان بوشهر با شاخص ۲۳۲ و ماهشهر در خوزستان با شاخص ۲۱۶ آلوده‌ترین مناطق کشور طی آخر هفته‌ای که گذشت بودند.

بررسی داده‌ها نشان می‌دهد منشا آلودگی در تهران عمدتا ذرات معلق ۲.۵ میکرون ناشی از فعالیت‌های صنعتی، تردد خودروها و احتراق سوخت‌های فسیلی بود اما در مقابل، آلودگی در ماهشهر و منطقه ویژه اقتصادی پارس یک بیشتر تحت تاثیر فعالیت صنایع مرتبط با نفت و گاز قرار داشت.

علاوه بر مناطق بسیار ناسالم، ایستگاه‌های رسالت و الهیه در مشهد، مناطق ۲، ۶ و ۲۱ و ایستگاه آتی‌ ساز در تهران، مناطق ویژه اقتصادی پارس یک و پارس دو در بوشهر، دزفول در خوزستان، شازند در استان مرکزی و ایستگاه ۲۵ آبان در اصفهان نیز شاخص بالاتر از ۱۵۰ را ثبت کردند و در محدوده ناسالم برای همه گروه‌های سنی قرار گرفتند.

در مقابل شهرهای آلوده، ایرانشهر در سیستان و بلوچستان با ثبت شاخص ۲۲ پاک‌ ترین شهر ایران طی جمعه گذشته بود. همچنین بخش‌های وسیعی از شمال، شمال‌غرب، شمال‌شرق و برخی مناطق مرکزی کشور در محدوده پاک و قابل قبول قرار داشتند و پس از چند روز، بار دیگر رنگ سبز در نقشه کیفیت هوای کشور گسترش یافت.