استارلینک در بین ایرانیان محبوب شد؛ استفاده 100 هزار کاربر ایرانی از اینترنت ایلان ماسک/ هشدار مهم درباره فیلترشکنهای رایگان
اکوایران: کیفیت نازل اینترنت در ایران عاملی شده است تا بسیاری از کاربران به اینترنت استارلینک روی بیاورند.
به گزارش اکوایران، موضوع سرعت و کیفیت اینترنت در ایران مدت هاست که نقل محافل و رسانه های خبری است و همچنان هم کاربران با چالش های اساسی و مهمی در این حوزه رو به رو هستند؛ موضوعی که در نشست رونمایی از چهارمین گزارش کیفیت اینترنت در ایران نیز به آن اشاره شد.
نیما قاضی، رییس انجمن تجارت الکترونیک تهران دراین نشست که صبح امروز (دوشنبه 17 دی) برگزار شد، اظهار کرد: این گزارش چهارمین گزارش از کیفیت اینترنت در ایران است. لازم به ذکر است این اولین گزارش در دوره جدید است که منتشر میشود و امیدواریم فضا در دولت جدید تغییر کند. به نظر میرسد دولت طبق مواردی که اعلام می کند موافق بوده و به دنبال ارتقای کیفیت اینترنت در کشور است و این جای امیدواری دارد. این موضوع به این دلیل مهم است که اینترنت اصلیترین بستری است که در آن فعالیت میکنیم و از کیفیت مناسبی برخوردار نیست و وظیفه خود می دانیم که این موضوع را پیگیری کنیم.
فیلترشکن دستگاهها را به زامبی تبدیل میکند
در ادامه این نشست پوریا پیرحسینلو، رییس کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک، با بیان اینکه این گزارش فصل تابستان و پاییز را مورد بررسی قرار میدهد، اظهار کرد: اتفاقاتی که اوایل دی ماه سال جاری و شامل رفع محدودیتها بود هم مورد بررسی قرار داده است.
او افزود: بر پایه ترافیک داخلی از ابتدای ٢٠٢۴ استفاده از اینترنت ماهوارهای در ایران رشد چشمگیری داشته و در حال حاضر بیش از ٣٠ هزار استارلینک در ایران فعال هستند که طبق برآوردها بیش از ١٠٠ هزار کاربر از این ٣٠ هزار نقطه استفاده میکنند. ایرانیها بهدلیل استفاده از فیلترشکنهای رایگان به عامل مهمی در آلودگی شبکه تبدیل شدهاند و آلودگی شبکه را بازتولید میکنند و دستگاهها را به زامبیها تبدیل میکنند. وقتی چیزی محدود میشود بدون دلیل درست و باعث افزایش استفاده از فیلترشکنها میشود، باعث افزایش حملات میشود.
پیرحسینلو تاکید کرد: از میان چالشهایی که اینترنت ایران با آن رو به روست، می توان به سه مورد یعنی محدودیتها، تحریمها و مشکل در شبکه دسترسی اشاره کرد. یکی از اقدامات خوب دولت گذشته تلاش برای رفع مشکل سوم یعنی شبکه access بود اما همانگونه که میدانیم این موضوعات امری زمان بر هستند. ناگفته نماند که در ۶ ماه گذشته اتفاقات خوبی هم رخ داده که می توان به رفع اختلال IPV6 و بازگشایی سامانه شفافیت اختلال اینترنت است که اتفاق مهمی بود.
رییس کمیسیون اینترنت و زیر ساخت انجمن تجارت الکترونیک تصریح کرد: در زمینه اختلالها باید گفت اختلالهای موقت به دلیل قطعی لینک های بین الملل در ماههای گذشته رخ داد که جزئیات آن را شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرد. دومین اختلالها ناشی از حملات دی داس بود که اتفاق خوبی رخ داد و سامانه شفاف سازی در این زمینه بازگشایی شد و مورد دیگر اختلال در اینترنت موبایل به دلیل قطعی برق بود.
ایران در رتبه ۹۸ در زمینه کیفیت اینترنت در میان ۱۰۰ کشور جهان قرار دارد
با این همه، وضعیت نه چندان مطلوب اینترنت در کشور طی سالیان اخیر موضوعی است که نیاز به اقدامات موثر و به روزی دارد؛ چرا که همچنان ایران در رتبه بندی کیفیت و سرعت اینترنت در جهان از جایگاه مناسبی برخوردار نیست.
براساس چهارمین گزارش انجمن تجارت الکترونیک تهران، رتبه ایران از نظر کیفیت اینترنت در میان ۱۰۰ کشور برتر دنیا رتبه ۹۸ است. ایران در جدول ردهبندی بعد از کوبا و ترکمنستان از آخر جدول در رتبه سوم قرار دارد.
همچنین ایران و چین با بیشترین دامنه فیلترشده در صدر این جدول قرار گرفتهاند .
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
خط و نشان نظامی تهران در آستانه بازگشت ترامپ/ کمربند تاسیسات هستهای محکم میشود؟
-
اولین چراغ سبز ترامپ به تهران از ایتالیا؟
-
سال سرنوشت تهران؛ وسوسه تلآویو و تصمیم حیاتی ترامپ
-
رقیب تهران در پایتخت
-
7 سال دیگر هواپیما نداریم
-
شاخص سازان کولاک کردند/ شاخص کل بورس کانال جدید را فتح کرد
-
پیشروی در خاک روسیه، سقوط شهر کلیدی اوکراین/ نمایش قدرت کرملین و کیف در آستانه بازگشت ترامپ
-
فن بدل ایران به اسرائیل
-
توصیه هاس به ترامپ: اول مذاکره، نشد گزینه نظامی