گمرک مکلف شد سلامت، اصالت و مرغوبیت برنج‌های وارداتی را کنترل و نظارت کند؛ که پیشتر واژه‌های تراریخته، فلزات سنگین، آرسنیک برای برنج‌های وارداتی دردسرساز شده بود.

به گزارش همشهری آنلاین، وزارت اقتصاد در بخشنامه‌ای امروز اعلام کرد: فقط برنج مرغوب و با اصالت وارد می‌شود.

برنج پاکستانی، تایلندی و اروگوئه در کیسه‌های عجیب‌وغریب، خریداران را گیج کرده است؛ اصالت آن‌ها معلوم نیست. گفته می‌شود کیسه‌های آن‌ها با محتوای داخلشان کلی فرق دارد.

نگرانی زمانی تشدید شد که چند سال پیش کلیپی در فضای مجازی نشان می‌داد برنج‌های وارداتی در کارخانه‌ها از مواد شیمیایی تولید می‌شود، نه در مزارع، همان زمان گزارش‌هایی از وجود فلزات سنگین و آرسنیک منتشر شد که واردات برنج را مدتی ممنوع کرد.

سال ۱۴۰۳ واردات «برنج طلایی تراریخته» از فیلیپین، به تیتر یک رسانه‌ها تبدیل شد، مخالفان می‌گفتند، تراریخته(دستکاری ژنتیکی) منشا بسیاری از سرطان‌ها، نازایی و ناراحتی‌های کبدی است، سازمان غذا و دارو اینگونه واردات را رد کرد اما مردم دنبال ارائه شفاف نتیجه آزمایشات و اسناد هستند.

ایران سالانه یک میلیون تن برنج وارد می‌کند.

سازمان ملی استاندارد مکلف به تعیین اصالت برنج‌های وارداتی شده و گمرک نیز بر صحت آن نظارت می‌کند.