نشست مشترک سران سه قوه و معاونان آنها امروز برگزار شد، مسعود پزشکیان رئیس جمهور در این نشست گفته، ما مصمم هستیم تا سفره مردم را تامین کنیم و تا قبل از عید اقدامات اولیه را انجام می‌دهیم. 

پزشکیان تاکید کرده به دنبال این هستیم که تولیدکنندگان در بستری منصفانه و برابر بتوانند رقابت کنند؛ اگر این بستر شکل بگیرد رونق اقتصادی در کشور ایجاد خواهد شد. 

غلامحسین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه در این نشست، یکی از اصلی‌ترین مسائل کشور را موضوعات اقتصادی دانسته و گفته، اگر نتوانیم بر مسائل اقتصادی فائق آییم، در عرصه‌های فرهنگی و امنیتی هم ممکن است با مشکلات و معضلاتی مواجه شویم. 

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس هم گفته، چند سال است که تورم ۴۰درصدی داشته‌ایم، حقوق مردم متناسب با تورم افزایش نداشته که همین باعث کاهش قدرت خرید مردم شده؛ از این رو باید مشکل تأمین کالاهای اساسی را به ویژه برای ۷ دهک پایین مردم حل کنیم.

محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور در اولین جلسه ستاد آفریقا در دولت چهاردهم گفته، از دید دولت چهاردهم ارتباط با کشورهایی که در حوزه تمدنی ایران قرار دارند و همینطور کشورهای آفریقا، از لحاظ ارزشی برای ما اهمیت دارد. 

معاون اول رئیس‌جمهور خبر داده که آفریقا بازار بسیارخوبی است، بازاری با بیش از یک میلیارد و چهارصد میلیون جمعیت که بازار بکری است و این قاره علاوه بر آن که می‌تواند مقصد مهمی برای صادرات کالاهای ما باشد، می‌تواند در تامین پایدار نیازهای ما در حوزه کالاهای اساسی و برخی محصولات کشاورزی مهم باشد. 

محمد جواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهور در مراسم رونمایی از سیاست‌نامه «راهبرد وفاق» جهان امروز را جهان روایت‌ها خوانده و گفته اولین جایی که شروع به قالب‌سازی و تغییر روایت‌ها کرد، اسرائیل بود.

ظریف با تأکید بر نقش روایت‌سازی در روابط بین‌الملل، به تلاش‌های رژیم صهیونیستی در تغییر روایت دشمنی از اعراب به ایران در دهه ۹۰ میلادی اشاره و اعلام کرده اسرائیل با ساخت روایت‌های متناقض، ایران را هم‌زمان به‌عنوان تهدیدی جهانی و در ضعیف‌ترین شرایط خود معرفی می‌کند.

معاون راهبردی رئیس‌جمهور با اشاره به پایان دوران «بزن در رو»، تاکید کرده باید به‌جای نگاه تهدیدمحور، نگاهی فرصت‌محور داشته باشیم و از ظرفیت‌های داخلی و خارجی، از جمله ایرانیان مقیم خارج و فناوری‌های نوین، بهره‌برداری کنیم. 

به گفته ظریف، باید با همه کشورها به‌جز رژیم صهیونیستی مذاکره کنیم و در این مسیر، شناخت دقیق از آمریکا ضروری است. 

دو روز بعد از ابلاغ بخش اول قانون بودجه ۱۴۰۴ توسط رئیس مجلس، امروز دوشنبه ۱۵ بهمن‌ بخش دوم بودجه ۱۴۰۴ شامل جداول تفصیلی به همراه نسخه الکترونیک و کتاب «تطبیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ با قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت»، با امضای رئیس‌جمهور تحویل مجلس شد. 

امین حسین رحیمی، وزیر دادگستری در نشست کمیته اقدام مشترک برای نظارت، بازرسی و رسیدگی به تخلفات بازار از فعال‌سازی دوباره این کمیته در دولت چهاردهم خبر داده است. 

رحیمی گفته که بر اساس برنامه هفتم توسعه، قیمت‌گذاری دستوری کالاها ممنوع شده به جز کالاهای یارانه‌ای. با این حال، در جلسه اخیر سران قوا مقرر شد که در صورت نیاز، دولت بتواند برای بعضی کالاهای خاص برای تنظیم بازار، اقدام به قیمت‌گذاری کند.

غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی هم در این نشست گفته، با دقت و جدیت بر بازار رصد و مدیریت ‌داریم تا مردم، کشاورزان و تولیدکننده‌ها متضرر نشوند و بازار برای ماه مبارک رمضان و شب عید آرام باشد. 

وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرده، با اختیاراتی که شورای هماهنگی سران قوا به ستاد تنظیم بازار داده برای برخی از مواد غذایی و محصولات کشاورزی قرار شد قیمت‌های مشخصی اعلام شود و خارج از این قیمت‌ها مشمول تعزیرات شود.

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی خبر داده که اولویت پروژه‌های نهضت ملی مسکن دهک‌های یک تا ۴ و اقشار ضعیف و آسیب پذیر هستند. 

به گفته صادق، از ۸۰۰ هزار نفر ثبت نام کننده مسکن نهضت ملی حدود ۳۷۰ هزار نفر به شبکه بانکی متصل بودند و تلاش شد تا الباقی به شبکه بانکی متصل شوند. 

وزیر راه و شهرسازی گفته، در جلسات با رئیس بانک مرکزی تلاش بسیارزیادی برای تامین نیازهای بخش مسکن انجام شده و در همین هفته بخش قابل توجهی از منابع بانکی برای پرداخت صورت وضعیت‌های قبلی تزریق شد.

 

بانک مرکزی اعلام کرده، مردم درمورد تبلیغات اعطای وام در شبکه‌های اجتماعی با سوءاستفاده از نام و نشان بانک مرکزی و شبکه بانکی هوشیار باشند.

طبق اعلام این بانک، کانال‌های جعلی با عنوان کارسازی وام برای مردم، به نام بانک مرکزی و سایر بانک‌های کشور در بستر سکوی تلگرام فعالیت می‌کنند.

فرود عسگری رئیس کل گمرک ایران خبر داده یک محموله ۶۰۰ دستگاهی آیفون وارد شده و اکنون در سه گمرک مشهد، باهنر و از امروز هم از فرودگاه امام خمینی واردات آیفون آغاز می‌شود.  

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده کمک‌های مالی واشنگتن به آفریقای جنوبی را به دلیل آنچه که رفتار بد این کشور با طبقه خاصی از مردم خوانده قطع می‌کند.

ترامپ خبر داده، تا زمان بررسی کامل این موضوع تمام کمک‌های مالی ایالات متحده به کیپ تاون قطع می‌شود.   

رئیس جمهور آمریکا قبل از این هم کمک‌های مالی سالانه خود به برخی از کشورهای دیگر را برای بررسی بیشتر این موضوع که آیا این کمک‌ها در راستای منافع ایالات متحده است یا نه متوقف کرده بود.