توسعه همکاری ایران و روسیه از مسیر تسهیل تزانزیت کالا
اکوایران: توسعه همکاری ایران و روسیه از چه مسیری می گذارد؟ آیا ایجاد کریدورهای تجاری می تواند مناسبات این دو کشور را تسهیل کند.
به گزارش اکوایران؛ در این خصوص فعالان اقتصادی ایران و روسیه توسعه همکاری دو کشور را منوط به تسهیل حمل و نقل و ترانزیت کالا دانستند و بر این نکته کردند که با ایجاد کریدور حملونقلی شمال-جنوب که ایران و روسیه را در بر می گیرد، می توان شاهد توسعه همکاری دو کشور بود و زمان ترانزیت کالا میان ایران و روسیه به کمتر از 10 روز خواهد رسید. سفیر جدید فدراسیون روسیه در ایران در نشستی با رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران تاکید کرد، سیاستهای اقتصادی دولت روسیه در راستای گسترش روابط با ایران است.
«الکسی ددوف» در این دیدار با اشاره به اینکه روابط تجاری ایران و روسیه به بیش از 4 میلیارد دلار رسیده افزود: سیاستهای اقتصادی دولت روسیه در راستای گسترش روابط با ایران است و در همین رابطه دولت روسیه برای ایجاد کریدور دریایی از بندر روسیه به دریای بالتیک به بندرعباس در جنوب ایران برنامه ریزیهای کرده است.
دودف در همین رابطه افزود که با ایجاد این کریدور دریایی، مدت زمان جابهجایی کالا میان دو کشور به کمتر از 10 روز خواهد رسید. او طرح کریدور حملونقلی شمال-جنوب را که ایران و روسیه را نیز دربر میگیرد، از جمله پروژههای قابل اهمیت در دولت این کشور و مورد توجه رئیسجمهور روسیه عنوان کرد. او همچنین از آمادگی روسیه در خصوص همکاری برای توسعه کریدور رشت-آستارا خبر داد.
سفیر فدراسیون روسیه در تهران با تاکید بر اهمیت گسترش روابط اقتصادی بنگاههای بخشخصوصی دو کشور، تصریح کرد که همکاری و هماندیشی سفارت روسیه با اتاق تهران در راستای پیشبرد مناسبات بخشخصوصی ایران و روسیه و گرهگشایی از موانع و مشکلات موجود، در دوره پیشرو توسعه پیدا میکند.
ددوف همچنین در این دیدار، از برنامهریزی روسیه برای اعزام هیاتی از پارلمان این کشور به تهران در اواخر سال جاری شمسی خبر داد و تصریح کرد که در ژانویه 2023 نیز رئیس دومای دولتی روسیه به تهران سفر خواهد کرد.
تسهیل مناسبات تجاری ایران و روسیه
رئیس اتاق تهران هم با اشاره به پذیرش 12 هیات تجاری از فدراسیون روسیه در اتاق تهران طی چند ماه اخیر و اعزام هیاتهای تجاری مختلف به برخی از استانهای این کشور، عنوان کرد، با رفتوآمد هیاتهای تجاری، زمینه شناخت و آگاهی فعالان اقتصادی و بنگاههای دو کشور از یکدیگر گسترش پیدا خواهد کرد و به این طریق، ظرفیت همکاریهای اقتصادی شناسایی و مورد بهرهبرداری بنگاهها قرار خواهد گرفت.
مسعود خوانساری در همین رابطه، آمادگی اتاق تهران برای توسعه روابط این اتاق با سفارت روسیه در تهران و استفاده از ابزارها و امکانات دو طرف با هدف تسهیل مناسبات تجاری و اقتصادی ایران و روسیه را اعلام و بر اتخاذ تدابیری برای راهاندازی کریدور شمال-جنوب و استفاده مناسب از ظرفیتهای موجود برای تسهیل در ترانزیت کالاها میان دو کشور، تاکید کرد.
لجستیک مشکل افزایش مناسبات اقتصادی
حسامالدین حلاج، معاون امور بینالملل اتاق تهران نیز در این نشست به این نکته اشاره کرد که ارتقای مدل مناسبات اقتصادی دو کشور ایران و روسیه به همکاریهای منطقهای و با حضور دیگر کشورها از جمله کشورهای آسیای میانه، هند و چین، در کنار همکاریهای رسمی، پیوند کسبوکار بنگاههای بخشخصوصی ایران و روسیه در ظرفیتهای مکمل نیز توسعه پیدا خواهد کرد.
معاون امور بینالملل اتاق تهران بر کمک دولت و بخش خصوصی دو کشور برای راهاندازی و توسعه کریدور شمال- جنوب تاکید کرد و با اشاره به اینکه در حال حاضر، یکی از مشکلات اساسی پیشروی افزایش سطح مناسبات اقتصادی میان ایران و روسیه، مسئله لجستیک و حملونقل است، افزود: تلاش برای رفع کمبود کشتیهای رو-رو در دریای خزر و نیز همکاری دوجانبه برای لایروبی رود ولگا به منظور جابهجایی کشتیهای ترانزیتی با حجم بالا، میتواند سطح مناسبات تجاری را به میزان قابل توجهی ارتقا دهد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق