به گزارش اکو ایران، روند قیمت مسکن به طور متوسط در تهران مسیری صعودی داشته و  در دومین ماه امسال به میانگین متری 36 میلیونو 350 هزار تومان رسید.

این آمار به صورت ماهانه از سوی بانک مرکزی اعلام شده و در دو بعد قیمت و تعداد معامله پوشش داده می شود.

بررسی های قیمتی مسکن نشان می دهد این شاخص از ابتدای سال 1399 تا اردیبهشت ماه امسال بیش از صدر در صد در عرض دو سال رشد پیدا کرده است. برخی کارشناسان رشد قیمت مسکن را نوعی واکنش به تقاضای سرمایه ای این کالا دانسته و در اثر رشد دلار می دانند اما طبق آمارها سرعت افزایش قیمت مسکن از دلار نیز در این مدت بیشتر بوده است.

مسکن

سبقت رشد قیمت مسکن از دلار در دوسال گذشته

آخرین آمار ثبت شده از قیمت مسکن مربوط به دومین ماه امسال بوده که در مقایسه با فروردین ماه 1399 تقریبا 137 درصد افزایش پیدا کرده است.

 این رقم در مقطع کنونی معادل با 36 میلیون و 351 هزار تومان و در اولین ماه سال 1399 برابر با 15 میلیون و 295 هزار تومان ثبت شده بود.

این در حالی است که رشد میانگین ماهانه قیمت دلار در بازار آزاد تا اردیبهشت ماه امسال تقریبا 71.4 درصد بوده است. از 16 هزار تومان تا 27 هزار و 600 تومان.

شیب نمودار رشد قیمت در مسکن و دلار نیز نشان می دهد سطح افزایش در قیمت مسکن صعودی تر از دلار بوده است.

این موضوع شاید موجب شد تا هزینه دلاری مسکن در تهران نیز به سطح بی سابقه ای در دو سال اخیر دست پیدا کند.

مسکن

رکوردزنی قیمت دلاری مسکن در اردیبهشت 1401

طبق آمارهای بانک مرکزی متوسط متراژ خرید و فروش شده در بازار مسکن تهران تقریبا بین 80 تا 85 متر مربع بوده است. اگر فرض شود میانگین متراژ 80 متر بوده روند این شاخص در ماه های اخیر قابل توجه بوده است.

در همین خصوص براساس آمارها هر متر مربع آپارتمان مسکونی در تهران تقریبا هزار و 315 دلار معامله شده است . این رقم در اولین ماه دوسال پیش برابر با 950 دلار بود.

در نهایت ارزش یک خانه 80 متری در فروردین سال 1399 باتوجه به قیمت مسکن و نرخ دلار در آن موقع برابر با 75 هزار و 932 دلار بوده است. این رقم در ماه های اخیر مسیری صعودی داشته و  با 38 درصد رشد در اردیبهشت 1401 به 105 هزار و 250 دلار رسید.

گذر از مرز 100 هزار دلار متوسط خانه در تهران هم در نتیجه رشد قیمت مسکن بوده هم قیمت دلار.

اتفاقی که نشان می دهد رشد سرمایه در بازار مسکن که به دلیل پوشش دادن انتظارات تورمی افزایش یافته و از ناحیه قیمت دلار و .. رخ داده بود خود عاملی شده تا قیمت در این بازار صعودی تر شود و موجب تورم زایی در کشور شود.

به باور برخی کارشناسان زمانی که سهم مهمی از تورم کشور از ناحیه اجاره بوده و اجاره نیز متاثر از قیمت مسکن سیر صعودی تری را طی کرده،  نقش انتظارت تورمی در بازار می تواند خود عاملی تورم زا به شمار آمده و نهایتا باعث کاهش سطح رفاه جامعه شود.

مسکن