نقطهکور کورس ارزی سکانداران بانک مرکزی
«عبدالناصر همتی رکورددار افت ارزش پول ملی شد.» این کارنامهای است که از سوی خبرگزاری رسمی دولت در بررسی عملکرد روسای کل بانک مرکزی صادر شده. این مقایسه اما یک نقطه کور دارد.
اولین پرسشی که مطرح میشود این است که آیا میتوان بدون در نظر گرفتن ورودی، خروجی را قضاوت کرد؟ در عین حال، یکی از عوامل مهم میزان مداخله ارزی است. در این گزارش، عملکرد بیشترین و کمترین مداخله کننده ارزی را در کنار میزان رشد میانگین قیمت دلار مقایسه کردیم.
پرسش دیگر اینکه، آیا عملکرد رییس کلی که به ارز بیشتری دسترسی داشته و در خرج آن هم دست و دلبازتر بوده را میتوان با رییسی که به حجم کمتری از منابع دسترسی و سعی در حفظ منابع ارزی کشور داشته، مقایسه کرد؟
نکته دیگر در مقایسه ها میزان رشد نرخ ارز در دوره های مختلف است رسانه های نزدیک به دولت در حالی از رشد ۵ درصدی نرخ ارز در دروه همتی سخن می گویند که اگر این رقم درست باشد در ۳۴ ماه دوره تصدی او قیمت دلار باید شش برابر می شد. در حالی که نرخ دلار در دوره ریاست همتی با این میزان افزایش روبرو نشد. اطلاعات بانک مرکزی نشان می دهد رشد قیمت دلار در فاصله سالهای ۱۳۹۷ تا خرداد ۱۴۰۰ به طور متوسط دو درصد بوده و بنا بر گفته معاون اداره صادرات بانک مرکزی در این دوره نه تنها به بازار ارز تزریق صورت نگرفته است بلکه بانک مرکزی از بازار به صورت اسکناس ارز جمع آوری کرده است.
محمد جندقی از اکوایران گزارش میدهد که نقطه کور مقایسه های ارزی چیست؟این گزارش اطلاعات را تا دوره ولی الله سیف پوشش داده اما در دوره همتی چون تزریقی صورت نگرفته اشاره ای در ویدیو نشده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توئیت عراقچی پس از لغو سخنرانیاش/ برخی گروههای ذینفع خاص به دنبال دستکاری روند دیپلماسی هستند
-
فوری؛ پاپ فرانسیس درگذشت
-
سخنگوی دولت: توافق خوب با آمریکا در زمان کوتاه مقدور است
-
گروسی: مذاکرات ایران و آمریکا سرشار از فرصت و در عین حال خطرناک است
-
ترکیب تیم فنی آمریکا برای مذاکره غیرمستقیم با ایران اعلام شد
-
اولین واکنش ترامپ به دومین دور مذاکرات تهران و واشنگتن
-
دلار و طلا واگرا شدند
-
نشست فنی ایران و آمریکا به شنبه آینده موکول شد
-
خودرو، پزشکیان را رو در روی سازمان توسعه تجارت قرار داد / پای وزیر اقتصاد سابق در میان است؟ / با رفتن همتی خودروهای وارداتی نفس می کشند؟