مقصر ناترازی برق کیست؟
طی چند سال اخیر دومین واژهای که بعد از تورم در اقتصاد ایران به صورت متعدد تکرار و شنیده شده، واژه «ناترازی» است. به تعبیری ناترازی در بخشهای مختلف اقتصاد همچون ارز، بنزین، برق و...رخنه کرده است. درواقع ناترازی همان کسری و عدم تعادل بین دخل و خرج است. یکی از بخشهای مهم و گسترده ای که از اواسط دهه ۹۰ ناترازی را تجربه کرده، برق است.
آمارهای رسمی نشان میدهد: کسری برق از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۳ روند فزایندهای داشته ؛ به طوریکه این کسری خود را در افزایش قطعی برق خود را نشان داده است. براساس آمارها، در تابستان امسال رکورد مصرف برق شکسته شد.
نکته مهم آن است که از نگاه فعالان اقتصادی تنها نتیجه کسری برق، قطعی نیست بلکه قطعی برق مقدمه فقر و عقب ماندگی در یک کشور است. یکی از دلایل آن هم این است که قطعی برق بر تولید صنایع و در ادامه کمبود کالا در بازار و نهایتا تورم اثرگذار است.
عمق بحران و ناترازی برق کشور وقتی مشخص می شود که کشوری همچون ترکیه با وجود آنکه در تولید برق از ایران عقبتر است کمتر از ایران چالش کمبود برق دارد.
از این رو این پرسش مهم مطرح می شود که مقصر کمبود و ناترازی برق در کشور کیست؟ آیا همانطور که برخی مسوولان می گویند مصرف بالا، ریشه ناترازی ها در این بخش است؟
در این برنامه «چراز» مقصر اصلی ناترازی برق کشور شناسایی شده و راهکارهای رفع آن توضیح داده شده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
صدای انفجار در برخی نقاط تبریز شنیده شد
-
تعطیلات 3 روز برای پایتختنشینان؛ لغو طرح ترافیک در روز چهارشنبه
-
کنست اسرائیل رای به الحاق کرانه باختری داد
-
پاسخ آذری جهرمی به توییت پسر پزشکیان
-
آمادگی آموزش و پرورش برای آموزش آنلاین به دانش آموزان افغان/ هزینه سالانه 100 میلیون دلاری ایران برای اتباع
-
آتشسوزی مجتمع ونوس انزلی ادامه دارد
-
عراقچی: دسترسی بازرسان آژانس امکانپذیر خواهد بود / آسیب به تأسیسات هستهای جدی بود
-
اقدام خشونتآمیز علیه مامور پلیس راه در مشهد
-
انتقال آب زیاران به بیلقان؛ راهحلی برای آب تهران و کرج