راهحل تازه برای رفع ناترازی؛ خیز ایران برای احداث ۲۰۰ نیروگاه خورشیدی تا سال ۱۴۰۴
اکوایران: در پی تلاشها برای کاهش ناترازی تولید و مصرف برق، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر از همکاری با سازمان ساتبا و شرکتهای پیمانکاری برای احداث ۲۰۰ نیروگاه خورشیدی در کشور خبر داد.
به گزارش اکوایران، محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر، در جلسهای با تأکید بر اهمیت احداث نیروگاههای خورشیدی به منظور کاهش ناترازی تولید و مصرف برق، توضیحاتی را ارائه داد.
او اشاره کرد که شرکت توانیر و شرکتهای توزیع نیروی برق در راستای تسهیل و تسریع روند احداث نیروگاههای خورشیدی، همکاری نزدیکی با سازمان ساتبا و شرکتهای پیمانکاری پروژه خواهند داشت.
ذبیحی در این نشست اعلام کرد که هدفگذاری برای احداث نیروگاههای ۳ مگاواتی تا پیش از اوج بار سال ۱۴۰۴ است. این پروژهها در نظر دارند به کاهش ناترازی تولید و مصرف برق کمک کنند. او همچنین توضیح داد که روند اجرایی این پروژهها در حال انجام است و در آینده نزدیک شاهد بهرهبرداری از این نیروگاهها خواهیم بود.
بنا به گزارش مهر، در ادامه جلسه، نمایندگان ساتبا در خصوص قرارداد منعقد شده و جزئیات پروژههای نیروگاهی توضیحاتی ارائه کردند.
مدیرعامل شرکت پیمانکار نیز در خصوص نحوه احداث این نیروگاهها و مراحل اجرایی آن اطلاعاتی را مطرح کرد. همچنین مقرر شد که شرکتهای توزیع نیروی برق اقدامات لازم را برای تسریع در تملک زمین برای احداث این ۲۰۰ نیروگاه انجام دهند و آن را به سرعت در اختیار پیمانکاران قرار دهند.
از دیگر تصمیمات این جلسه، ایجاد هماهنگی میان شرکتهای توزیع و شرکت پیمانکار در خصوص نحوه اتصال نیروگاهها به شبکه برق کشور بود. در این راستا، شرکت پیمانکار موظف شد که برنامه زمانبندی احداث، لیست تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز و سایر اطلاعات مربوطه را در اختیار ساتبا قرار دهد.
هزینه احداث نیروگاه خورشیدی
حال که صحبت از احداث نیروگاه خورشیدی به میان آمده است، بد نیست بدانیم هزینه احداث این نیروگاه چقدر است؟
به گزارش اکوایران، هزینه احداث نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی حدودا ۱۲۵ تا ۱۴۰ میلیون تومان با در نظر گرفتن تمام جواب خواهد بود که در این بین وام نیروگاههای حمایتی اغلب هزینه احداث این نیروگاه را پوشش میدهد و به منازل و ادارهها در شهر و روستا برای احداث در پشت بام تعلق میگیرد.
از سال ۱۳۷۲ تا سال ۱۴۰۰ میزان نیروگاههای پاک معادل ۸۵۸.۵ مگاوات بوده اما از آغاز دولت سیزدهم تاکنون ۲۲۵ مگاوات به این ظرفیت اضافه شده، ۷۹ درصد کل ظرفیت منصوبه انرژیهای تجدیدپذیر مربوط به قبل از دولت سیزدهم بوده و ۲۱ درصد بعد از این دولت افزوده شده، استفاده از ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، ماده ۱۶ قانون جهش دانشبنیان و مصوبههای شورای اقتصاد و روش خرید تضمینی برق از عوامل اثربخش در توسعه تجدیدپذیرهاست.
در این بین متوسط مصرف سالیانه مشترکان خانگی در سال ۱۴۰۱ در کل کشور برابر با ۳۱۰۶ کیلوواتساعت بود که تنها ۸ استان فارس، کرمان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان و بوشهر از متوسط ذکر شده مصرف بیشتری داشتهاند و غالب استانهای کشور (۲۳ استان) از این متوسط، برق کمتری مصرف کردند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تکذیب ادعای بازداشت کارکنان کاخ دادگستری و دیوان عالی کشور
-
جزئیات جدید درباره شهادت قاضی مقیسه؛ ضارب آبدارچی دیوان عالی بود
-
آغاز هفته بورس با ابهام/ فشار شدید فروش و خروج پول از بازار
-
پایگاه نظامی ترکیه در سوریه بنا شد/ نصب پرچمهای ترکیه در این مناطق
-
روایت CNN از اسارت یک زندانی در زندانهای مخفی اسد چقدر صحت دارد؟
-
سوءقصد به 2 قاضی در دیوان عالی کل کشور
-
بورس تهران در آستانه ریزش شارپی / افت شاخص محصول محدودیت دامنه نوسان؟
-
فراخوانی که شاید تاریخ را تغییر دهد: لحظه ترامپ و پزشکیان برای ایجاد صلح
-
پیام اروپاییها به ایران در نشست ژنو: موشکهای بالستیک باید بخشی از مذاکره با ترامپ باشند/ واکنش تهران به تهدید اروپا