حسین مرعشی، فعال سیاسی در برنامه «گفت‌وگوی استراتژیک» با ارائه مقایسه‌های اقتصادی جهانی، نسبت به سقوط سهم ایران در اقتصاد جهان طی چهار دهه گذشته هشدار داد.

مرعشی با اشاره به تحولات اقتصادی جهان گفت: دنیا حداقل ۴ دهه است که از رقابت نظامی وارد فاز رقابت اقتصادی شده. در این ۴۰ سال، اقتصاد دنیا از ۳۰ هزار میلیارد دلار به ۱۱۰ هزار میلیارد دلار رسیده.

این فعال سیاسی در ادامه توضیح داد که در همین دوره، سهم ایران از اقتصاد جهانی یک‌سوم شده است: زمانی که اقتصاد دنیا ۳۰ هزار میلیارد دلار بود ما ۱.۲ درصد سهم داشتیم. امروز که اقتصاد دنیا به ۱۰۰ هزار میلیارد دلار رسیده، سهم ما فقط 0.4 درصد است.

او این کاهش سهم را نشانه‌ای از غفلت بلندمدت از اولویت اقتصاد در سیاست‌گذاری کشور دانست و تصریح کرد: ۴۰ سال است که اولویت اقتصاد ایران باید اقتصاد می‌بود و امروز هم باید بشود. اولویت ایران اقتصاد است.

مرعشی با تأکید بر رابطه مستقیم میان قدرت اقتصادی و سیاست منطقه‌ای افزود: اگر کسی دنبال تقویت حوزه مقاومت است باید بداند بدون پول این کار اتفاق نمی‌افتد. ایران فقیر نمی‌تواند حوزه مقاومت را مدیریت و تقویت کند.