بانک‌ها این روزها با کمبود شدید منابع مالی روبه‌رو هستند. طبق آمار بانک مرکزی، نرخ بهره بین‌بانکی در هفته منتهی به ۹ مهر ۱۴۰۴ به ۲۴ درصد رسید؛ بالاترین سطح در تاریخ این شاخص.

در همین هفته، بانک‌ها در بازار باز رکوردی تاریخی با درخواست ۴۷۶ هزار میلیارد تومان اعتبار ثبت کردند، اما بانک مرکزی تنها با ۴۹ درصد آن موافقت کرد. کاهش پذیرش سفارش‌ها باعث شد بانک‌ها به سمت بازار قاعده‌مند (شبانه) و بازار بین‌بانکی حرکت کنند؛ جایی که نرخ بهره در دالان ۲۳ تا ۲۴ درصد نوسان دارد.

این تحولات بیانگر بحران منابع مالی در شبکه بانکی و شدت سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی برای کنترل تورم است.

بیشتر بخوانید
دام سکه‌ای برای نقدینگی

دومین مرحله پیش‌فروش سکه در سال جاری این هفته انجام می‌شود، هدف بانک مرکزی از پیش‌فروش سکه چیست و چه تفاوت‌هایی میان پیش‌فروش‌های 1404 با 1403 وجود دارد؟