در روز دوشنبه ۵ آبان، طلا با ریزش قابل توجهی مواجه شد و حتی تا زیر ۴ هزار دلار نیز سقوط کرد. اما چرا؟ برای پاسخ باید ابتدا به دلایل رشد شدید طلا در هفته‌های اخیر نگاه کنیم.

از دو هفته پیش، نگرانی‌ها درباره نقدشوندگی در بازار اوراق کوتاه‌مدت آمریکا افزایش یافته بود و هم‌زمان، توییت‌های تند ترامپ درباره تشدید جنگ تجاری، فضای پرریسکی را در بازارها ایجاد کرد. همین عوامل، سرمایه‌گذاران را به سمت دارایی امنی مانند طلا سوق داد و قیمت آن را تا حوالی ۴۴۰۰ دلار بالا برد.

اما با کاهش نگرانی‌ها از بازار اوراق کوتاه‌مدت آمریکا و انتشار خبرهایی از توافق احتمالی میان چین و آمریکا، ریسک بازارها کاهش یافت و طلا نیز از حالت صعودی به فاز اصلاحی وارد شد. علاوه بر این، شناسایی سود معامله‌گران در محدوده‌های بالای قیمتی نیز فشار فروش را افزایش داد و موجب شد انس جهانی طلا در مسیر اصلاح و استراحت قرار گیرد.


نسخه کامل برنامه را اینجا ببینید

بیشتر بخوانید
تحلیل دلاری برنج در بازار

در روز ریزش انس طلای جهانی بازار ارز رنج دنبال شد. قیمت انس طلای جهانی با بازگشایی بازارها در روز دوشنبه ریزشی دنبال شد و با افت بیش از 100 دلاری به زیر 4000 دلار رفت. بازار طلا و سکه داخل نیز با ریزش انس طلا همراه بود اما همگام با آن حرکت نکرد و به واسطه این رفتار، حباب قطعات سکه چاق شد.