افزایش قیمت سهام پالایشیها شاخص بورس را بالا کشید؛
رشد شاخص بورس با اهرم نفتی
اکوایران: با صعود قیمت جهانی نفت به بالاترین سطح در 7 سال گذشته، امروز نمادهای پالایشی بورس سبزپوش شدند و موجب رشد شاخص کل شدند. دو نماد پالایشی «شبندر» و «شپنا» بیشترین تأثیر را در رشد شاخص کل داشتند.
به گزارش اکوایران، در معاملات روز چهارشنبه، 29 دی 1400، روند نزولی شاخص کل بورس تهران پس از 5 روز متوقف شد و با افزایش 3 هزار و 539 واحدی نسبت به روز سهشنبه به رقم یک میلیون و 279 هزار و 505 واحد رسید.
شاخص هم وزن با افت هزار و 385 واحدی در سطح 335 هزار و 643 واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) 12 واحد پائین آمد و در سطح 17 هزار و 642 واحد قرار گرفت.
در پایان معاملات روز چهارشنبه، 175 نماد رشد قیمت داشتند که 124 نماد بورسی و 51 نماد فرابورسی بودند. همچنین 288 نماد کاهش قیمت داشتند که 201 نماد بورسی و 87 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 37 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 57 درصد بازار افت قیمت داشتند.
رشد قیمت سهمهای پالایشی
امروز اغلب نمادهای پالایشی رشد قیمت داشتند و گروه «فراوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای» سبزترین گروه بازار بود. دو نماد پالایشی «شبندر» و «شپنا» بیشترین تأثیر را در رشد شاخص کل داشتند. به نظر میرسد رشد قیمت نفت علت اصلی رشد قیمت سهام شرکتهای پالایشی باشد. روز گذشته قیمت جهانی نفت به بالاترین سطح در 7 سال اخیر رسید.
همچنین در پایان معاملات چهارشنبه نمادهای پالایشی همچنان صف خرید داشتند. در سوی دیگر بورس «فملی»، «فخوز» و «ذوب» نیز بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص داشتند.
در فرابورس نیز نمادهای «ارفع»، «کگهر» و «زاگرس» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «شاوان»، «غصینو» و «شبصیر» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.
در جدول پرتراکنشترین نمادهای بورس فملی صدرنشین است و شپنا و ذوب در رتبههای بعدی هستند. در فرابورس نیز نمادهای کرمان، فرابورس و مدیریت پرتراکنشترین نمادها هستند.
خروج سهامداران حقیقی
امروز برای بیستمین روز متوالی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 241 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.
در معاملات روز چهارشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 76 میلیارد تومان بود. پس از فملی، توسن (شرکت توسعه سامانه نرم افزاری نگین) و وگردش (بانک گردشگری) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
افت ارزش معاملات خُرد
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 6 هزار و 22 میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 2 هزار و 69 میلیارد تومان بود که 34 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
ارزش معاملات خرد سهام افت کرد و با کاهش 10 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 2 هزار و 486 میلیارد تومان رسید که 41 درصد کل معاملات بازار ثانویه را تشکیل میدهد.
کاهش مازاد عرضه بازار
در پایان معاملات چهارشنبه ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز سهشنبه 63 درصد کاهش یافت و 117 میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 367 درصد رشد کرد و در رقم 70 میلیارد تومان ایستاد.
امروز نماد شتران (شرکت پالایش نفت تهران) با صف خرید 26 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از شتران، نمادهای هجرت (شرکت پخش هجرت) و شاوان (شرکت پالایش نفت لاوان) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش نیز به غدشت (شرکت دشت مرغاب) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 26 میلیارد تومانی داشت. پس از غدشت، نمادهای وسخوز (شرکت سرمایه گذاری استان خوزستان) و وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان خراسان رضوی) بیشترین صف فروش داشتند.
نقشه بورس بر مبنای ارزش معاملات
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم