به گزارش اکوایران، بورسی‌ها در شرایطی به استقبال معاملات روز یکشنبه می‌روند که روز گذشته شاخص کل بورس پس از سه روز نزول کرد. برای پیش بینی بورس امروز –یکشنبه 8 اسفند - به روند بازار سهام در روز گذشته نگاه می‌کنیم. دیروز شاخص کل افت 5 هزار و 513 واحدی داشت و شاخص کل هم‌وزن 798 واحد افت کرد.  شاخص کل فرابورس نیز 45 واحد بالا آمد. 

در پایان معاملات ‌روز شنبه، 197 نماد رشد قیمت داشتند و قیمت سهام 261 نماد کاهش یافت، به عبارت دیگر، 40 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 53 درصد بازار افت قیمت داشتند.

بیشترین افزایش قیمت

روز دوشنبه در بورس شرکت‌ سرمایه گذاری توسعه آذربایجان (وآذر)، شرکت‌ عمران و توسعه فارس (ثفارس) و شرکت کشاورزی و دامپروری مگسال (زمگسا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت‌ توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی (مفاخر)، شرکت رایان هم افزا (رافزا) و شرکت پتروشیمی زاگرس (زاگرس) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت 

در بورس نمادهای دروز (شرکت داروسازی روز دارو)، ددام (شرکت داروسازی زاگرس فارمد پارس) و حکشتی (شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران) در روز شنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت آتیه داده پرداز (اپرداز)، شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا (حسینا) و شرکت کشت و دام قیام اصفهان (زقیام) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

در پایان معاملات روز شنبه بازار با مازاد عرضه‌‌ی 50 میلیارد تومانی بسته شد. ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز چهارشنبه 306 درصد افزایش یافت و 126 میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 55 درصد افت کرد و در رقم 75 میلیارد تومان ایستاد.

پیش بینی بورس

بیشترین تقاضاها

در روز شنبه نماد سدبیر (شرکت سرمایه گذاری تدبیرگران فارس) با صف‌ خرید 14 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از سدبیر، نمادهای ثنوسا (شرکت نوسازی و ساختمان تهران) و ثفارس (شرکت عمران و توسعه فارس) بیشترین صف خرید را داشتند. 

بیشترین عرضه‌ها

روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به نماد غدشت (شرکت دشت مرغاب) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 22 میلیارد تومانی داشت. پس از غدشت، نمادهای خودرو (شرکت ایران خودرو) و وتجارت (بانک تجارت) بیشترین صف فروش داشتند.

پیش بینی بورس

پیش بینی بورس امروز 

روز شنبه بازار سهام دو چهره داشت، از یک سو اغلب بورسی‌ها قرمزپوش بودند و از سوی دیگر اغلب فرابورسی‌ها رشد قیمت داشتند.

معدنی‌ها و شیمیایی‌ها سبزترین نمادهای فرابورس بودند. فزر، تجلی و کگهر سبزهای گروه استخراج کانه‌های فلزی فرابورس بودند و کلر، شکام، زاگرس، شجم، شبصیر و آریا نمادهای سبزپوش گروه محصولات شیمیایی بودند. همچنین زاگرس، آریا، فزر، غصینو، کزغال، شبصیر و شجم نمادهای بزرگ فرابورس بودند که بیشترین تأثیر را در رشد شاخص کل فرابورس داشتند. 

دیروز ارزش معاملات خرد کاهش 11 درصدی داشت و بیش از نیمی از ارزش معاملات بازار سهام به اوراق بدهی دولتی اختصاص داشت. خروج نقدینگی حقیقی نیز افزایش یافت و ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار به 237 میلیارد تومان بالغ شد که نسبت به روز چهارشنبه 4 برابر بیشتر شده است. همچنین سهم حقیقی‌ها از فروش‌های بازار بیش از خریدها بود. 87 درصد از فروش‌های بازار به معامله‌گران حقیقی اختصاص داشت و  سهم کدهای معاملاتی حقیقی از خریدها 77 درصد بود.  

وبملت، تجلی، بپاس، وپارس، حکشتی، خبهمن، وبصادر، ونوین، وتجارت و فملی بیشترین خروج پول حقیقی در معاملات روز شنبه را داشتند. 

به علاوه دیروز پس از سه روز پیاپی معاملات بازار با مازاد عرضه بسته شد و ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز چهارشنبه افزایش 4 برابری -306 درصدی- داشت و ارزش صف‌های خرید در پایان معاملات شنبه افت 55 درصدی داشت. 

از طرف دیگر دیروز خبری مبنی بر ضرب الاجل طرف غربی در مذاکرات وین منتشر شد که توسط وزارت خارجه تکذیب شد. با این حال واکنش بازار ارز صعود قیمت‌ها بود. روند تغییرات قیمت دلار از نیمه روز صعودی شد و در بازار فردایی در قیمت‌های بالاتر از قیمت نقدی قرار داشت. 

اما به نظر نمی‌رسد رشد محدود قیمت دلار تأثیر فزاینده‌ای بر بازار بگذارد. برخی از تحلیل‌گران تکنیکی نیز معتقدند ریزش شاخص هم وزن از سطح 330 هزار واحد در واقع بوسه خداحافظی شاخص هم وزن بوده و پولبک کرده است. اگر این تحلیل تکنیکی محقق شود به معنی شکل‌گیری یک روند نزولی جدید است که سه تا چهار روز ادامه خواهد داشت. در میان مدت نیز بازار به بحران اوکراین و مذاکرات وین توجه خواهد کرد. 

پیش بینی بورس