به گزارش اکوایران، در هفته اخیر شاخص کل بورس به تناوب در میان دو کانال 1.4 میلیون و 1.3 میلیون در نوسان بود. در اولین روز هفته شاخص کل بیش از 27 هزار واحد افت کرد و به کانال 1.3 میلیونی سقوط کرد. شاخص کل بورس روز یکشنبه رشد 3 هزار و 480 واحدی را پشت سر گذاشت و روز دو‌شنبه شاخص با رشد 20 هزار و 192 واحدی به کانال 1.4 میلیونی بازگشت. سه‌شنبه باز هم شاخص نزول کرد و کاهش 2 هزار و 521 واحدی را ثبت کرد. شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته اخیر بیش از 10 هزار واحد سقوط کرد و تا سطح یک میلیون و 394 هزار واحد پائین آمد تا در نهایت هفته را در کانال 1.3 میلیونی به پایان ببرد.

آیا این روند تداوم خواهد داشت؟ عوامل بنیادی و غیربنیادی تاثیرگذار بر بازار سهام چه پیامی به سهام‌داران می‌دهند؟

بازدهی هفتگی بورس

شاخص هفته را در کانال 1.3 میلیونی به پایان برد و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 16 هزار و 673 واحد پائین‌تر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس منفی 1.2 درصد شود.

در هفته اخیر روند تغییرات شاخص کل هم‌وزن مشابه شاخص کل بود. روزهای شنبه و یکشنبه نزول کرد و سپس روز دوشنبه رشد کرد. شاخص هم وزن دو روز بعدی را نزولی پشت سر گذاشت و روز چهارشنبه افت هزار و 571 واحدی داشت. شاخص هم وزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 3 هزار و 294 واحد پائین‌تر ایستاد و به رقم 383 هزار و 470 واحد رسید و بازدهی منفی 0.85 درصدی را ثبت کرد.

پیش بینی بورس

پیش بینی بورس هفته

شاخص در هفته اخیر 3 بار کانال عوض کرد و در میان دو کانال یک میلیون و 400 هزار واحد و کانال یک میلیون و 300 هزار واحد در نوسان بود. نکته جالب توجه این است که در سه روز پایانی هفته بازار با ورود پول حقیقی مواجه بود. روز چهارشنبه در شرایطی شاخص 10 هزار واحد ریزش کرد که میزان ورود پول حقیقی 3 برابر بیشتر شده بود و با رشد 245 درصدی به رقم 238 میلیارد تومان رسیده بود. با این حال تعداد نمادهای قرمزپوش بازار بیشتر بود و این نمادها رأی به نزول شاخص‌ها دادند. البته در این رأی گیری نمادهای بزرگ بازار وزن بیشتری داشتند، فولاد، شستا، فارس، شپدیس، وبملت، شتران، شپنا، شبندر، نوری، تاپیکو، حکشتی، رمپنا، وتجارت، کچاد، پارسان، وبصادر، خراسان و شاراک بزرگان قرمزپوشی بودند که بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در این میان، شستا، فسبزوار، زاگرس، فجهان و فولاد بیشترین خروج پول حقیقی بازار را نیز داشتند و به‌طور کلی نمادهای بزرگ بازار سهام بیش از نمادهای کوچک و متوسط با خروج پول حقیقی مواجه بودند.

علاوه بر این در این هفته، به استثنای روز شنبه، در 4 روز بعدی معاملات بازار با مازاد تقاضا بسته شد و در پایان معاملات روزانه تعداد صف‌های خرید بازار بیش از صف‌های فروش بود.

گروهی از تحلیل‌گران برای پیش بینی روند بازار به درون بازار می‌نگرند و با توجه روند ورود پول حقیقی و وجود مازاد تقاضا امیدوارند در هفته پیش رو بازار روزهای سبزی را بگذراند. نگاه گروهی دیگر از تحلیل‌گران که به سیگنال‌های سیاسی توجه دارند در این هفته به وین است، جایی که میزبان مذاکرات ایران و کشورهای موسوم به 4+1 است. این در حالی است که برخی از تحلیل‌گران نوسانات بازار سهام را نیز با اخبار سیاست خارجی مرتبط می‌دانند. در پایان هفته گذشته سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، موجب تلاطم در بازارهای دارایی شد. قیمت ارز در بازار آزاد جهش کرد، قیمت طلا و سکه بالا رفت و بورس تهران ریزش کرد. با این وصف انتظار می‌رود در ابتدای هفته بسیاری از سهام‌داران از خرید و فروش دست بکشند و در انتظار شروع مذاکرات دولت سیزدهم با قدرت‌های جهانی در روز دوشنبه باشند.

پیش بینی بورس