امید معاملهگران به تصمیمات سیاستگذار؛
پیش بینی بورس هفته / چشمک دولت به بازار
اکوایران: در پایان هفته اخیر معاملهگران بازار سهام به رشد قیمت خودرو واکنش مثبت نشان دادند. آیا مشکل کمبود تقاضای بورس حل میشود؟

به گزارش اکوایران، دامنه نوسان شاخص کل بورس در هفته گذشته کم شد و بین دو محدوده یک میلیون و 330 هزار واحد و یک میلیون و 340 هزار واحد در رفت و آمد بود.
در اولین روز هفته شاخص کل بیش از 5 هزار واحد افت کرد و به محدوده یک میلیون و 330 سقوط کرد. شاخص کل بورس روز یکشنبه رشد 8 هزار و 486 واحدی را پشت سر گذاشت و مجدد به محدوده یک میلیون و 340 هزار واحد برگشت. روز دوشنبه شاخص با افت 866 واحدی مواجه شد. سهشنبه بازهم شاخص نزول کرد و کاهش 4 هزار و 737 واحدی را ثبت کرد. اما شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته اخیر بیش از 11 هزار واحد صعود کرد و تا سطح یک میلیون و 349 هزار واحد بالا آمد تا هفته را صعودی به پایان ببرد.
آیا این روند تداوم خواهد داشت؟ عوامل بنیادی و غیربنیادی تاثیرگذار بر بازار سهام چه پیامی به سهامداران میدهند؟
بازدهی هفتگی بورس
شاخص کل بورس پس از سه هفته صعود کرد و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 9 هزار و 294 واحد بالاتر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت 0.69 درصد شود.
افت شاخص هم وزن
برخلاف شاخص کل، در هفته اخیر شاخص کل هموزن نزول کرد. با اینکه در سه روز –یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه- شاخص هم وزن روند صعودی داشت اما در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 3 هزار و 974 واحد پائینتر ایستاد و به رقم 363 هزار و 587 واحد رسید و بازدهی منفی یک درصدی را ثبت کرد.
پیش بینی بورس هفته
در شرایطی به استقبال معاملات هفته آینده میرویم که بازارها در هفته گذشته تحت تأثیر تلاطمات ارزی بودند. بورس تهران علاوه بر اینکه متأثر از تغییرات قیمت ارز و تحولات سیاسی است، با کاهش معاملات و خروج نقدینگی حقیقی مواجه بود. دو مشکلی که موجب افت قیمتها و ریزش شاخصهای بازار سهام میشد.
میانگین ارزش معاملات خرد در هفته گذشته 3 هزار و 2 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین افت 14 درصدی داشته است.
همچنین در تمامی روزهای هفته ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام منفی بود. در مجموع کل هفته هزار و 123 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 224 میلیارد تومان بود. این دومین هفته معاملاتی بورس تهران است که در تمامی روزهای آن خروج سرمایه اتفاق میافتد. بدین ترتیب بازار سهام 10 روز پیاپی را با خروج پول حقیقی پشت سر گذاشت.
اما در روز پایانی هفته رشد قیمت خودرو، بورس را به سمت بالا تکان داد. رشد 11 هزار واحدی شاخص بورس در شرایطی رقم خورد که فملی، فولاد و خودرو بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند و سهام ایران خودرو بیشترین ارزش معامله و بیشترین حجم معامله بازار را داشت. روز چهارشنبه پس از 7 روز معاملات بازار با مازاد تقاضا بسته شد.
تحلیلگران بازار سرمایه علت اصلی کاهش ارزش معاملات و میل به خروج سهامداران حقیقی را افزایش نااطمینانیها و ریسکهای بورس تهران میدانند. اما معاملهگران نسبت به رشد قیمت خودرو واکنش مثبت نشان دادند. با تغییر قیمت خودرو این امیدواری ایجاد شده که دولت به تصمیمات سخت اما درست اقتصادی تن دهد. با این حال هنوز سایه مذاکرات برجامی بر سر بازار است و اگر مذاکرات بدون سیگنال مثبت دنبال شود میتواند بر نااطمینانیها بیفزاید و موجب تداوم خروج سهامداران از بازار شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ساعت و محل مذاکره ایران و آمریکا در رم مشخص شد؛ 5 ساعت مذاکره برای مشخصشدن نقشه راه
-
ایران خودرو در اولین طرح فروش خود در 1404 متقاضیان را شوکه کرد / دو ابهام بزرگ ایران خودرویی ها برای مشتریان / ایران خودرو جلوی سایپا کام بک زد
-
ادعای رویترز: نقشه جدید اسرائیل برای حمله محدود به تاسیسات هستهای/ راه بیبی از ترامپ جدا میشود؟
-
اولین واکنشها به تمدید مذاکرات تهران و واشنگتن؛ حرکت با سرعت فراتر از تصور؟
-
زمان دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا رسماً مشخص شد
-
ماجرای نامه 2 هزار نفر از شهروندان کردستان به وزیر راه و شهرسازی؛ ساخت و ساز در تپههای سنندج؟
-
دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا به اتمام رسید/ دور سوم گفتوگوها هفته آینده؟
-
مذاکرات رم شامل چه ترتیباتی میشود؟
-
نخستین موضع عراقچی پس از مذاکرات رم / محل دور سوم گفتوگوها مشخص شد