بهای اغلب کامودیتیها در سال ۲۰۲۲ میلادی کاهشی میشود
برآورد عقبنشینی 8 درصدی شاخص کالایی فیچ
اکوایران: بازارهای کالایی در سال 2021 با اوجگیری نرخ و رکوردشکنی قیمتی روبرو شدند. سیاستهای انبساط پولی اخذ شده از سوی اقتصادهای برتر دنیا و روند رو به رشد نرخ رشد اقتصادی از این اوجگیری قیمتی کامودیتیها در سال جاری میلادی حمایت کرد. در این شرایط و در آستانه اتمام سال جاری میلادی برآورد میشود که قیمت اغلب کامودیتیها در سال آینده از اوج قیمتی در سال جاری فاصله بگیرد؛ البته همچنان قیمتها از میانگین قیمتی در سالهای 2017 تا 2021 بالاتر خواهد بود. کاهش سرعت رشد اقتصاد جهانی، بحران مالی شرکتهای ساختوساز چینی، اتمام سیاست انبساط پولی از سوی اقتصادهای بزرگ دنیا در عین بهبود روند عرضه جهانی کامودیتیها از مهمترین دلایل این تعدیل نسبی نرخ بهشمار میرود.
به گزارش اکوایران، موسسه Fitch Solutions در آخرین گزارش صنعتی خود از بازار برآورد میکند که بهای اغلب کامودیتیها در سال آینده میلادی نسبت به سطوح فعلی کاهش یابد. در این گزارش بهبود عرضه در عین رشد تقاضا عامل تعدیل میانگین نرخ کامودیتیها در سال آینده میلادی نسبت به سال جاری عنوان شده است.
البته در این گزارش تاکید شده که این افت نرخ قابل ملاحظه نخواهد بود و میانگین نرخ معامله اغلب کالاهای صنعتی ظرف سال آینده در سطوح بالایی باقی خواهد ماند. در این میان روند نوسان اقتصاد جهانی و کاهش اقبال به بازارهای سهام از حفظ قیمت در سطوح بالا حمایت خواهد کرد.
عقبنشینی 8 درصدی شاخص کالایی فیچ
موسسه فیچ شاخص کالایی دارد که این شاخص در سال 2021 رشد چشمگیر سالامه 43.8 درصدی داشت؛ در تازه ترین گزارش این موسسه برآورد شده است که این شاخص افت 7.9 درصدی داشته باشد.
فیچ پیشبینی میکند از 27 کامودیتی مورد بررسی 19 مورد بهطور میانگین در سال جاری نسبت به سال قبل با افت نرخ روبرو شوند. در این میان کالاهای پایه آهنی یعنی سنگآهن و فولاد؛ گاز طبیعی؛ زغال سنگ حرارتی و محصولات روغنی بیشترین افت نرخ را خواهند داشت. اما وضعیت برای فلزاتی از جمله قلع و لیتیوم کتفاوت بوده و این محصولات به نرخی بالاتر از میانگین امسال صعود خواهند کرد.
در مجموع موسسه فیچ برآورد میکند که میانگین نرخ کالاهای پایه در سال 2022 بالاتر از میانگین نرخ معامله آنها در سالهای 2017 تا 2021 باشد.
میزان برآورده شده برای رشد اقتصادی جهانی در سال 2022 میلادی برابر 4.1 درصد است که این رقم بسیار بالاتر از میانگین 3.1 درصدی ثبت شده بین سالهای 2015 تا 2019 است. با این حال، سرعت رشد اقتصادی جهانی در سال آینده کمتر از امسال خواهد بود و این موضوع فشاری نزولی بر کالاهای پایه خواهد داشت. موسسه پیچ در آخرین گزارش خود میزان رشد اقتصادی دنیا در سال جاری میلادی را برابر 5.5 درصد برآورد کرد.
باد مخالفی دیگر از مسیر کاهش رشد اقتصادی جهانی
تعدیل سرعت رشد اقتصادی چین یکی از اصلیترین دلایل افت شتاب رشد اقتصاد جهانی در سال آینده میلادی خواهد بود. کاهش سرعت رشد اقتصادی چین عمدتا به مشکلات مالی بخش املاک و مستغلات این کشور مربوط میشود. آخرین برآورد موسسه فیچ از رشد اقتصادی چین در سال جاری میلادی 7.8 درصد است؛ در این شرایط این موسسه رشد اقتصادی 5.4 درصدی را برای چین در سال آینده میلادی برآورد کرده است. این افت سرعت رشد اقتصادی سیگنالی منفی برای بازارهای کالایی در سال آینده میلادی تلقی میشود.
در عین حال موسسه فیچ انتظار دارد که سیاست انقباض پولی که در سال جاری میلادی آغاز شده در سال 2021 با افزایش نرخ بهره ادامه یابد که این موضوع نیز سیگنالی در جهت تضعیف بازارهای کالایی خواهد بود. اکثر بانکهای مرکزی اقتصادهای بزرگ دنیا در سال آینده سیاستهای پولی خود را به اتمام میرسانند که این موضوع نیز سیگنال منفی و موثر در جهت تضعیف قیمتی کالاهای پایه خواهد بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم