رانت ارزی صادرکنندگان معدنی را ناامید کرده است
تفاوت نرخ ارز آزاد و نیمایی در دو سال اخیر حاشیه سود معدنی ها از محل صادرات را کاهش داده و به نوعی صادرات را از توجیه اقتصادی خارج کرده است. ادامه این روند می تواند آسیب جدی به فعالیت واحدهای کوچک و متوسط بخش معدن و صنایع معدنی وارد کند.
سید حجت زینلی عضو هیات مدیره انجمن مس ایران در این قسمت برنامه «بولتن» اظهار کرد: تحقق رشد ۱۳ درصدی معدن با موانع و مشکلات متعددی مواجه است. زمانی که محصول معدنی تولید می شود یا باید در بازار داخلی یا خارجی به فروش برسد اما نرخ ارز فعالیت های معدنی را تحت تاثیر قرار داده است و از سال ۱۴۰۱ فاصله دلار آزاد و نیمایی به شدت به فعالان اقتصادی آسیب وارد کرد. این شرایط باعث شده تا بسیاری از فعالان کوچک و متوسط مقیاس در یک الی دو سال گذشته نتوانند صادرات داشته باشند. در واقع شرایط به صورتی است که صادرات صرفه اقتصادی نداشته باشد.
بخشنامههای ارزی در دو سال اخیر کار را برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان بخش معدن در حوزههای مختلف از جمله مس سخت کرده است. این در حالی است که بازار جهانی مس بازاری با چشم انداز مثبت است و توسعه فعالیت ها در این بخش می تواند ارزآوری برای کشور را افزایش دهد. چرا که قیمت جهانی مس توانست با رکورد شکنی تاریخی افزایش پیدا کرده و تقاضا در این بازار را بالا ببرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
نقشه شوم ترامپ و تلآویو برای برنامه هستهای ایران
-
داستان ساعات پایانی حکومت اسد؛ پنهانکاری، ناامیدی و یک پرواز به مقصد مسکو
-
بورس آماده پایان محدودیت دامنه نوسان است؟
-
چگونه اسد مدتها پیش از سقوط تهران و مسکو را ناامید کرده بود؟/ خیز دوباره برای بازگشت به سوریه؟
-
واکنش ترامپ به ادعای دیدار ایلان ماسک با مقامات ایران
-
حقیقتسنج: ارزش پول سوریه ۲۸۵ برابر پول ماست؟ آمارهای همتی دقیق بود؟
-
طلا و سکه چه مسیر قیمتی را طی میکند؟/ سکه ضرب 86 به حراج رفت
-
اختلاف در خانواده دنا/ بازگشت پژو پارس به پیست افزایش قیمت
-
از فرش قرمز بن سلمان تا پناهنده پوتین؛ چگونه اسد در فاصله سه هفته از عرش به فرش رسید؟