شاخص ملی محیط کسبوکار به ۵,۹۴ رسید
نامساعدتر شدن محیط کسبوکار در پاییز
اکوایران: پایش ملی محیط کسبوکار در پاییز ۱۴۰۰ حاکی از این است که این شاخص تحت تاثیر مولفههای نامساعد تکراری، نسبت به تابستان اندکی بدتر شده است. براساس این پایش این شاخص در پاییز ۵,۹۴ بوده است.
به گزارش اکوایران؛ براساس ارزیابی مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران در پاییز سال جاری سه مولفه «غیرقابل پیشبینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، بیثباتی سیاستها»، «قوانین و مقررات و رویههای اجرایی ناظر بر کسبوکار» و «دشواری تأمین مالی از بانکها» را نامناسبترین مولفههای محیط کسبوکار کشور نسبت به سایر مؤلفهها ارزیابی کرده اند.
بر اساس نتایج حاصل از پایش ملی محیط کسبوکار ایران در پاییز ۱۴۰۰، رقم شاخص ملی، ۵,۹۴ (نمره بدترین ارزیابی ۱۰ است) محاسبه شده که تا حدودی از وضعیت این شاخص نسبت به ارزیابی فصل گذشته (تابستان ۱۴۰۰ با میانگین ۵.۹۱) بدتر است.
بر اساس نتایج این پایش در پاییز ۱۴۰۰، وضعیت محیط کسبوکار در بخش خدمات (۵,۸۹) در مقایسه با بخشهای کشاورزی (۵.۷۲) و صنعت (۵.۸۱) نامناسبتر ارزیابی شده است.
از سوی دیگر یافتههای این طرح نشان دهنده آن است که، میانگین ظرفیت تولیدی( واقعی) بنگاههای اقتصادی شرکتکننده در فصل پاییز معادل ۴۱,۳۳ درصد بوده که نسبت به همین میزان در تابستان گذشته (۴۰.۳۲ درصد)، با افزایش ۱.۰۱ واحدی مواجه شده است.
استان های با بدترین وضعیت
بر اساس یافتههای این طرح در پاییز ۱۴۰۰، استانهای «کردستان، کرمان و گلستان» به ترتیب دارای بدترین وضعیت محیط کسبوکار بوده اند و استانهای «مرکزی، آذربایجان غربی و فارس» به ترتیب دارای بهترین وضعیت محیط کسبوکار نسبت به سایر استانها ارزیابی شدهاند.
براساس داده های بدست آمده شاخص استانی محیط کسب و کار استان کردستان در پاییز 6.49 بوده که بدترین وضعیت برای استان ثبت شده است. عدد به دست آمده برای استان کرمان نیز 6.34 بوده که این استان را در جایگاه دوم قرار داده و پس از آن استان گلستان نیز با کسب نمره 6.32 بدترین نمره را در شاخص محیط کسب و کار بدست آورده است.
اما استان هایی که بهترین وضعیت را در این شاخص داشته اند، استان های مرکزی در این مدت با کسب عدد 5.26 بهترین نمره را به دست آورده و پس از آن استان آذربایجان غربی با کسب نمره 5.32 در جایگاه دوم قرار گرفته است، اما استان فارس نیز در این مدت در این شاخص نمره 5.46 را بدست آورد.
فعالان اقتصادی بهطور متوسط، میزان تأثیر کرونا بر کسبوکار را ۶,۰۹ ارزیابی کرده اند. لازم به ذکر است که شاخص کل کشور، شاخص استانی و سایر شاخصها نیز در این فصل با در نظر گرفتن این عامل محاسبه و گزارش شدهاند.
بدترین و بهترین گروهها
براساس ارزیابی های صورت گرفته در بین رشته فعالیتهای اقتصادی برحسب طبقهبندی استاندارد ۴ISIC rev گروههای «املاک و مستغلات»، «سلامت انسان و مددکاری اجتماعی»، «اداری و خدمات پشتیبانی»، بدترین وضعیت محیط کسبوکار و رشته فعالیتها را به خود اختصاص دادند. از سوی دیگر گروههای « مالی و بیمه»، « خدمات مربوط به تأمین جا و غذا» و « آبرسانی، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیتهای تصفیه» بهترین وضعیت محیط کسبوکار را در مقایسه با سایر رشته فعالیتهای اقتصادی در کشور داشتهاند.
وضعیت محیط کسبوکار کشور برحسب تعداد کارکنان شاغل در بنگاههای بر اساس نتایج به دست آمده بهصورت بنگاههای ۱۱- ۴۹ کارکن (۵,۹۶) دارای بهترین وضعیت و بنگاههای دارای بیشتر از ۲۰۰ کارکن (۵.۵۵) دارای بدترین وضعیت محیط کسبوکار نسبت به سایر بنگاهها ارزیابی شدهاند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
چرا غرب از گروسی ناامید شد؟/ واکنش تهران به صدور قطعنامه احتمالی چه خواهد بود؟
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها