در نشست با سرکنسول ایران در سلیمانیه عراق مطرح شد
سلیمانه دروازه ورود کالای ایرانی به سوریه و لبنان
اکوایران: اقلیم کردستان عراق، را می توان دروازه ورود کالاهای ایرانی به سوریه و لبنان دانست و با توجه به راهاندازی حمل یکسره کالا با عراق در آینده نهچندان دور، شاهد حمل یکسره از اقلیم کردستان خواهیم بود.
به گزارش اکوایران؛ سوریه از شرکای راهبردی ایران در حوزههای سیاسی و تجاری محسوب می شود. اما به دلیل جنگ داخلی و ناامنی این کشور، روند تداوم صادرات خدمات و فنی و مهندسی از ایران به این کشور دچار وقفه شد. همچنین سرمایهگذاری های شرکتهای ایرانی در صنایع سوریه متوقف شد. اما حالا با توجه به پایان جنگ در سوریه ایران سعی دارد تا سهم خود را در این کشور افزایش دهد. در این خصوص ایران سعی دارد تا تجارت با این کشور را در سال 2022 میلادی به رقم 500 میلیون دلار برسد.
اما با توجه به پایان جنگ این نکته مطرح می شود که ایران از چه مسیری می خواهد که به این بازار ورود کند. در این خصوص رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه می گوید: اقلیم عراق بهعنوان دروازهای برای ورود کالاهای ایرانی به سوریه و لبنان یاد کرد و در حال حاضر بسیاری از کالاهای ما چه بهصورت رسمی و چه غیررسمی از طریق اقلیم به سوریه و لبنان میرود که نقش مهمی در شناسایی کالای ایران به بازار این کشورها دارد.
کیوان کاشفی با اشاره به سبقه تعاملات تجاری ایران و عراق، افزود: آغاز این تعامل از طریق سلیمانیه و اقلیم کردستان بوده و در این میان سلیمانیه، قرابت تجاری دیرینهای با ایران دارد.
کاشفی در نشست فعالان اقتصادی با سرکنسول ایران در سلیمانیه عراق، با بیان اینکه در طول تاریخ بیشترین تبادل هیاتهای تجاری ایران با سلیمانیه و پسازآن اربیل و دهوک بوده است، ادامه داد: اکنون نیز تعداد قابلتوجهی از شرکتهای ایرانی در سلمانیه دفاتر فعال دارند و اقبال برای سرمایهگذاری در این بخش نیز بسیار بالا است.
براساس گزارش اتاق بازارگانی ایران و به گفته رئیس اتاق کرمانشاه، با توجه به راهاندازی حمل یکسره کالا با عراق در آینده نهچندان دور، این حمل یکسره هم از اقلیم شروع خواهد شد.
کاشفی با تأکید بر اینکه مجموع این موارد نشان میدهد که تعاملات تجاری با اقلیم همچنین جایگاه ویژهای دارد و باید تقویت شود، گفت: با توجه به شرایط و ظرفیتهایی که اقلیم دارد تعاملات تجاری با این بخش الگو و سیاستگذاری خاص و منحصربهفرد خود را نسبت به بخش عربی نیاز دارد.
ارتقای کیفی با تطبیق استاندارد
رئیس اتاق کرمانشاه از اهمیت تطبیق استانداردها بین دو طرف یاد کرد که میتواند بر ارتقا کیفی کالاهای صادراتی اثر بگذارد و گفت: عراق بازاری بزرگ و دارای اقتصادی باز است که برخی کشورها مانند ترکیه هم در این بازار حضور دارند و باید بتوانیم از لحاظ کیفی با محصولات این کشورها رقابت کنیم.
وی همچنین به تجارت ریالی بین ایران و اقلیم هم اشاره کرد که فعالین اقتصادی را در زمینه رفع تعهدات ارزی با چالش مواجه کرده و باید برای حل این مشکل از ظرفیت صرافیهای قوی سلمانیه استفاده شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
دستور کار جدید کاخ سفید؛ ترامپ راه پوتین را از تهران جدا میکند؟
-
پیام موشکی پوتین به غرب: در جنگ دخالت نکنید!
-
توئیت جدید علی لاریجانی؛ شروط اصلی ایران برای مذاکره با آمریکا
-
عزل فرماندار بندر انزلی در پی توهین به اصحاب رسانه؛ ماجرا چه بود؟
-
پیش بینی بورس فردا 4 آذر ماه 1403/ بهار بازار بورس اوراق بهادار تهران در پاییز 1403
-
اعلام رسمی قیمت جدید محصولات سایپا/ بیشترین افزایش قیمت متعلق به کدام خودرو بود؟
-
پاس گل روسیه سوخت
-
پیامدهای پاسخ فوری تهران به قطعنامه آژانس
-
موج وحشت در اروپا؛ تصمیم بیسابقه پوتین و شکستن قواعد نانوشته جنگ سرد