اکوایران: بر اساس داده‌های رسمی، صادرات محصولات کشاورزی در سال جاری با رشد ۳۲ درصدی همراه بوده است. افزایشی که نشان می‌دهد این بخش توانسته سهم قابل توجهی در بازارهای خارجی به دست آورد و جایگاه خود را در تجارت بین‌المللی تقویت کند.

به گزارش اکوایران؛ افزایش تقاضا برای برخی اقلام کشاورزی ایران در بازارهای هدف، بهبود کیفیت تولید و همچنین توسعه زیرساخت‌های صادراتی از جمله عواملی است که می‌تواند در این رشد نقش‌آفرین بوده باشد.

در کنار افزایش صادرات، تراز تجاری بخش کشاورزی نیز با بهبود قابل‌توجهی همراه بوده است. تراز تجاری که در گذشته حدود منفی ۱۱ میلیارد دلار بود، اکنون به منفی ۸ میلیارد دلار رسیده است. این تغییر نشان‌دهنده کاهش فاصله میان واردات و صادرات در حوزه کشاورزی است؛ هرچند همچنان واردات بر صادرات پیشی دارد.

 وزیر جهاد کشاورزی در چهلمین نشست ستاد هماهنگی امنیت غذایی از رشد ۵.۶ درصدی بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: بخش کشاورزی باوجود مشکلات اقلیمی و تنگناهای اقتصادی توانسته است جایگاه نخست رشد اقتصادی را در میان بخش‌های مختلف به دست آورد و یک درصد نیز به سهم این بخش در اقتصادی ملی اضافه کند.

به گفته غلامرضا نوری قزلجه، بخش کشاورزی از رشد منفی ۲.۴ درصد به مثبت ۳.۲ درصد ارتقا پیدا کرده و تنها بخشی است که توانسته از هدف گذاری رشد ۵.۵ درصدی برنامه هفتم پیشرفت به رشد ۵.۶ درصدی دست یابد.

وزیر جهاد کشاورزی این دستاورد را حاصل تلاش و زحمات تولیدکنندگان و تشکل های بخش کشاورزی دانست و با اشاره به جزئیات این رشد افزود: جزئیات تولید هم این رشد را نشان می دهد به طوری که برای مثال در ماهیان خاویاری ۲۷ درصد، ماهی در قفس ۱۲ درصد، شیر خام ۵ درصد، گوشت قرمز ۲ درصد و تخم‌مرغ ۲ درصد افزایش تولید داشته‌ایم.

نوری قزلجه اضافه کرد: در حوزه صادرات محصولات کشاورزی نیز ۳۲ درصد افزایش داشته ایم و تراز تجاری بخش کشاورزی نیز از منفی ۱۱ میلیارد دلار به منفی ۸ میلیارد دلار بهبود یافته است.

افزایش ۱۰ درصدی صادرات بخش کشاورزی

به گفته وزیر جهاد کشاورزی، در چهار ماه نخست امسال، در حالی که صادرات کل کشور ۱۴ درصد کاهش داشته، صادرات بخش کشاورزی ۱۰ درصد افزایش یافته است که نشان‌دهنده تلاش و هوشمندی تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان این بخش است.

وی با بیان این که اصلاحات در نظام توزیع نهاده‌ها و سامانه بازارگاه ادامه دارد، تصریح کرد: ممکن است اجرای نظام‌مند موجب محدودیت برای برخی شود، اما برای شفافیت و عدالت در توزیع ضروری است.

نوری قزلجه افزود: اختلاف‌نظرها درباره ارز ترجیحی در بخش کشاورزی، تصمیم‌گیری در این حوزه را دشوار کرده، اما به طور قطع باید تصمیمی گرفته شود که برای تولید داخلی و جامعه کشاورزی مفید واقع شود.

وزیر جهاد کشاورزی درباره موجودی نهاده های دامی در بازارگاه گفت: در حال حاضر بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن نهاده دامی در بازارگاه عرضه شده است.

وی با اشاره به حوزه شیلات افزود: در این بخش اقدامات زیربنایی صورت گرفته و بخش شیلات طبق برنامه هفتم رشد مورد نظر را داشته است.