به گزارش اکوایران، با شیوع گسترده آنفلوانزا و شباهت بالای علائم آن با کرونا، تشخیص سریع و آگاهی از تفاوت‌های این دو بیماری اهمیت بیشتری پیدا کرده است. اما در این بین گروهی از متخصصان تأکید دارند که شدت شیوع این ویروس نسبت به سال گذشته تغییر چندانی نداشته است.

در همین راستا، علی جعفریان مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این پرسش که با توجه به شیوع ویروس‌های تنفسی وزارت بهداشت چه اقداماتی انجام داده است گفت: شیوع آنفولانزا امسال نسبت به سال گذشته بیشتر نبوده است. همچنین به مردم توصیه می‌شود افرادی که در سنین ریسک خطر ابتلاء به آنفولانزا هستند واکسن تزریق کنند. همچنین راه اصلی جلوگیری از ابتلاء به بیماری ملاحظات بهداشتی معمول است که مردم باید رعایت کنند. شیوع بیماری به حدی نیست که نیاز به ورود جدی وزارت بهداشت تمهیدات اضطراری داشته باشد.

وی همچنین در رابطه با هفته سوانح سوختگی و اقدامات وزارت بهداشت در موضوع کمبود بیمارستان‌ها اظهار داشت: در حوزه سوانح سوختگی باید گفت که مسئله پیشگیری سوانح سوختگی بر عهده وزارت بهداشت نبوده و باید از طریق ایمنی کار پیگیری شود؛ اما در بحث سوانح سوختگی غیر شغلی باید گفت که بیمارستان سوختگی که در تهران داریم متأسفانه به یک چالش بلند مدت مبدل شده است که هنوز نتیجه مطلوبی نداشته و اصلاح نشده است. برای اصلاح و تمام شدن این چالش ما پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهیم ولی به طور کلی موضوع جدی مشکل در منابع است که با کمک خیرین و پیدا کردن خیرین این مشکل شاید حل شود.

علائم کرونا و آنفلوانزا

اما حال این سوال مطرح است که علائم ویروس آنفولانزا و کرونا چیست؟ مرتضی ایزدی متخصص بیماری‌های عفونی، آلرژی و ایمونولوژی، عضو هیأت علمی و استاد تمام دانشگاه بقیه‌الله در این باره گفت: این علائم به ویروس آنفلوانزا شبیه است و همکاران متخصص عفونی و اطفال باید توجه داشته باشند تا برای افرادی که در درجه بالا بیماری دچار شدند، در زمان درست به انجام آزمایش‌های تنفسی اقدام کنند تا تشخیص درست بین کرونا و آنفلوانزا داده شود.

او افزود: اگر علائم بیمار به آنفلوانزا نزدیک تر بود در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند. علائم کرونا و آنفلوانزا بسیار به یکدیگر شباهت دارد و گاهاً تشخیص قطعی این دو با تصویر سی تی اسکن و سواپ حلق و بینی مشخص می‌شود.

تفاوت آنفولانزا و کرونا

بر اساس آخرین اطلاعات که ما از مرجع داریم و این بیماری در جریان تنفس قابل اهمیت است و بیشترین شباهت را به آنفلوانزا نوع الف دارد.

در برخی موارد نیز کووید ۱۹ هم دیده می‌شود و بقیه ویروس‌ها هم همچنان وجود دارد که بسیاری از این ویروس‌ها اهمیت چندانی ندارند و مشکل خاصی برای افراد ایجاد نمی‌کنند.