به گزارش اکوایران، سعیدرضا عاملی، رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی می‌گوید ۷۲ درصد از رشته‌های علوم انسانی، علوم اجتماعی و هنر فاقد امتداد شغلی هستند و تنها ۲۸ درصد آنها در آزمون‌های استخدامی سازمان‌های دولتی فراخوان می‌شوند.

او با اشاره به این آمار، بر ضرورت روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور تأکید کرد و گفت که یکی از دلایل این ضرورت، تغییرات فناورانه است. او توضیح داد که انتقال از فناوری‌های آنالوگ به دیجیتال، عرصه‌های علمی جدیدی را ایجاد کرده و فناوری‌های داده‌بنیان مانند هوش مصنوعی، کوانتوم، متاورس و واقعیت مجازی، حوزه‌های مختلف از صنعت و کشاورزی تا روابط انسانی را تحت تأثیر قرار داده‌اند.

بنا به گزارش ایسنا، عاملی افزود که نقشه علمی کشور باید متناسب با نیازهای جدید کشور، از جمله مسائل اقتصادی و رشد ۸ درصدی تولید، بازطراحی شود. او اولویت نخست کشور را اقتصاد دانست و تأکید کرد که این رشد اقتصادی، نیازمند توسعه توانایی‌های منابع انسانی است. به گفته او، هدف اصلی سند جدید باید پیشرفت جمهوری اسلامی ایران و حل مسائل اساسی مانند ناترازی آب و انرژی و تأمین سلامت و آموزش باشد.

رئیس شورای تحول علوم انسانی در ادامه درباره وضعیت اشتغال در این حوزه گفت: «برای بررسی میزان اشتغال، از سازمان امور استخدامی خواستیم گزارشی از آزمون‌های استخدامی سالانه ارائه دهد. نتایج این بررسی نشان داد که تنها ۲۸ درصد از رشته‌های علوم انسانی، علوم اجتماعی و هنر در آزمون‌های استخدامی فراخوان می‌شوند و ۷۲ درصد این رشته‌ها کد استخدامی ندارند. این یعنی برای مشاغلی که در نظام دولتی تعریف نشده‌اند، هزینه می‌شود.»