چرا بازار لوازم ورزشی بعد از کرونا جان گرفت؟
شاید در نگاه اول اینگونه به نظر برسد که بازار فروش لوازم ورزشی به دلیل کاهش قدرت خرید خانوار، روزهای خوبی را پشت سر نمیگذارد، اما بررسیهای آکادمی سامان نشان میدهد که این بازار بعد از همهگیری کرونا به خصوص در دو سال اخیر، وضعیت خوبی را تجربه کرده است.
حمیدرضا پیشبهار، پژوهشگر آکادمی سامان، درباره دلایل این اتفاق توضیح میدهد که بعد از کرونا به نظر میرسد شهروندان به این نتیجه رسیدهاند که بیشتر به سلامتی خود توجه کنند. همچنین در ۱۰ سال اخیر شاهد تغییر الگوی سفر از سفرهایی که بیشتر در هتلها و ... بوده، به سمت طبیعتگردی و کمپینگ هستیم، حرفهایتر شدن این نوع سفر در حال رشد است و میتوان گفت این عوامل محرکهای اصلی تقاضا هستند.
پژوهشگر آکادمی سامان میگوید: در پیمایشهای این آکادمی، فعالان صنف فروشندگان لوازم ورزشی از تاثیر شبکههای اجتماعی بر این بازار خبر دادهاند. همچنین در کانالهای عرضه فروشگاههای آنلاین که بحث ورزش و طبیعتگردی را تبلیغ و تشویق میکنند، با اقبال بسیار زیادی مواجه هستند. این سیگنالها نشان میدهند که شبکههای اجتماعی اصلیترین عامل افزایش تقاضای اولیه برای ورزش و سفرهای طبیعتگردی بوده.
پیشبهار در ادامه با اشاره به ممنوعیت واردات لوازم ورزشی یادآوری میکند که در سالهای اخیر، شاهد هستیم که سهم تولید داخل افزایش یافته است، اما تقاضای بازار صرفا نمیتواند توسط تولید داخل تامین شود. وقتی کانالهای رسمی عرضه محصولات وارداتی محدود شود و همزمان بازار با افزایش نرخ ارز مواجه باشد، واردات غیررسمی، قاچاق، استوک و محصولات دسته دوم و در عین حال بیکیفیت، کمکیفیت و بیشناسنامه وارد بازار خواهد شد.
پژوهشگر آکادمی سامان، توضیح میدهد که سهم تولیدات داخلی از بازار لوازم ورزشی ۶۰ درصد و سهم وارداتیها ۴۰ درصد است. رقابت محصولات داخلی با محصولات استوک، دسته دوم و قاچاق وارداتی است.
آکادمی سامان در بررسیهای خود شاخص مدیران خرید را برای بخش خرد اقتصاد هم تعریف کرده که این شاخص درباره فضای کسب و کار در صنوف شهری کشور از ثبات در سال گذشته حکایت دارد.
به گفته پیشبهار، وضعیت صنف فروشندگان لوازم ورزشی در دو سال گذشته بسیار عالی بوده، هم درآمد، هم حجم فیزیکی فروش و هم تعداد مشتریها و در نهایت سودآوری مثبت بود. اما پیشبینیها از آینده، چندان خوشبینانه نیست.
پژوهشگر آکادمی سامان میگوید: شامخ برآوردی این صنف در دو سال گذشته عدد بالای ۶۰ را ثبت کرده است، ولی برای آینده تحت تاثیر وضعیت کلی درآمدی خانوارها و امکان حفظ این میزان تقاضای منفی را پیشبینی میکند.
آکادمی بانک سامان به منظور به دست آمدن نمایی از شرایط و حال و روز بخش خرد اقتصاد کشور که کمتر مورد توجه قرار میگیرد، اقدام به بررسی کسب و کار صنوف مختلف در سطح شهر تهران کرده است. نمونهها در این پیمایشها از صنوف مختلف به صورت تصادفی انتخاب شدهاند و البته محدوده شعب بانک سامان در انتخاب نمونهها مدنظر قرار داشته است.
قسمت هجدهم برنامه «دیدهبان» را از دست ندهید.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اشتباه بزرگی که شاید تکرار نشود؛ ترامپ آماده معامله با تهران میشود؟
-
فوری؛ قطعنامه ضدایرانی به شورای حکام آژانس ارائه شد
-
رشد دوباره طلا و سکه در بازار کشور/ ربع سکه 1403 رسما وارد بازار شد
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
نقشه راه ضدایرانی در شورای حکام/ چرا مذاکرات گروسی در تهران بیثمر شد؟
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است