پردهبرداری معاون ترامپ از سیاست دولت بعدی احتمالی آمریکا در قبال ایران و خاورمیانه
اکوایران: نامزد معاون ریاستجمهوری دونالد ترامپ توضیح داد که چگونه میتوان سیاست خارجی «اول آمریکا»ی رئیسجمهور سابق ایالات متحده را در جنگ اسرائیل علیه غزه پیاده کرد.
به گزارش اکوایران، نامزد معاون ریاستجمهوری دونالد ترامپ توضیح داد که چگونه میتوان سیاست خارجی «اول آمریکا»ی رئیسجمهور سابق ایالات متحده را در جنگ اسرائیل علیه غزه پیاده کرد.
اول آمریکا در خاورمیانه
به نوشته میدلیست آی، جی دی ونس، نامزد معاون ریاستجمهوری دونالد ترامپ، در مصاحبهای مفصل با فاکس نیوز، صریحترین توضیحی را که تاکنون در مورد چگونگی اعمال سیاست خارجی «اول آمریکا»ی رئیس جمهور سابق آمریکا در جنگ اسرائیل علیه غزه ارائه می دهد، ارائه کرد.
ونس که در حال حاضر سناتور اهل اوهایو است، مدعی شد سیاستهای جو بایدن، رئیسجمهور فعلی ایالات متحده جنگ غزه را طولانیتر میکند و عدم حمایت آمریکا از اسرائیل دلیل به پایان نرسیدن نبرد در این منطقه تحت محاصره بوده است.
به گفته ونس: «جو بایدن هیچ کاری برای کمک به متحد ما اسرائیل انجام نداده است. جو بایدن پیروزی در این جنگ را برای اسرائیل سخت و دشوارتر کرده است. او جنگ را برای از بین بردن حماس طولانی کرده است».
به گفته وزارت بهداشت فلسطین، در اثر حملات اسرائیل و بمباران گسترده در سراسر نوار غزه، دست کم 38664 فلسطینی را کشته است. دولت بایدن از بمباران غیرنظامیان توسط اسرائیل انتقاد کرده، اما تاکنون تنها دو محموله تسلیحاتی ارسالی به اسرائیل را توقیف کرده است. در ماه جولای، ایالات متحده اعلام کرد که ارسال بمبهای 500 پوندی به اسرائیل را از سر گرفته، اما توقف ارسال محمولههای بمب 2000 پوندی را همچنان حفظ خواهد کرد.
ونس جزئیاتی از نحوه حمایت دولت احتمالی ترامپ از اسرائیل برای «پیروزی در جنگ» را ارائه نکرد و تنها به ارائه چشمانداز خود برای خاورمیانه پس از جنگ غزه، که شامل پیشبرد توافقنامه ابراهیم است، بسنده کرد.
ونس گفت: «دو اتفاق باید به وقوع بپیوندد. اول اینکه این جنگ را در اسرع وقت به پایان برسد، زیرا هر چه بیشتر ادامه یابد، وضعیت [برای اسرائیل] سختتر می شود. اما دوم اینکه، پس از جنگ، به روند [به اصطلاح] صلح بین اسرائیل، عربستان سعودی، اردنیها و غیره احیا شود».
سیاست مشت محکم؟
ونس همچنین مدعی شد که ایالات متحده به دنبال تقویت اتحاد بین «اسرائیل و کشورهای عربی سنی» برای «تشکیل یک جبهه متحد علیه ایران» است.
اظهارات ونس نشان میدهد که ناظران خاورمیانه می توانند انتظار تداوم رویکرد ترامپ به خاورمیانه در دوره ریاستجمهوری 2017-2021 و بازگشت احتمالی آن سیاستها در صورت پیروزی او در انتخابات نوامبر را داشته باشند.
ترامپ در زمان ریاست جمهوری خود سیاست خارجی جنگطلبانه را علیه ایران دنبال کرد، اجرای تحریمها علیه جمهوری اسلامی را تشدید و فرماندهان ارشد سپاه پاسداران مانند سردار قاسم سلیمانی، فرمانده فقید نیروی قدس سپاه و محور مقاومت منطقه را هدف قرار داد.
یکی از پرسروصداترین عملکرد ترامپ در سیاست خارجی در منطقه، توافق ابراهیم در سال 2020 بود که روابط بین اسرائیل، مراکش، امارات و بحرین را عادی کرد. در آن زمان ادعا شد که پادشاهیهای سنی خلیج فارس به دلیل نگرانی از نفوذ ایران در منطقه، به اسرائیل نزدیکتر شدهاند. اکنون ونس وعده داده که دولت آینده ترامپ توافقات را دو برابر خواهد کرد. او گفت: «توافق ابراهیم... وعده واقعی اتحاد اسرائیلیها با برخی از کشورهای عربی سنی را نشان داد. شما باید... باید اسرائیلیها و کشورهای عربی سنی را قادر به همکاری با یکدیگر کنید و در واقع یک موازنه برای ایران بسازید».
با این حال، توافقات عادیسازی با خشم فلسطینیها و بسیاری در جهان اسلام و عرب و حامیان فلسطین مواجه شد.
ونس همچنین حملات دولت بایدن علیه نیروهای مقاومت در یمن و عراق را مورد انتقاد قرار داد و گفت که این حملات «بمبهای کوچک ضعیف» هستند. او گفت: «مهمترین بخش دکترین ترامپ در سیاست خارجی این است که شما نیروهای آمریکایی را اعزام نمیکنید مگر اینکه واقعاً مجبور باشید، اما وقتی اعزام میکنید، مشت میزنید و مشت محکمی میزنید». ونس بار دیگر بر حمایت قاطع از اسرائیل تاکید کرد که به گفته او «دوستی بهتر از دونالد ترامپ نداشت».
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تهران و ریاض بر سر تلآویو معامله میکنند؟
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
هشدار اکونومیست درباره درباره ورود «ماسک» به سیاست: خطر ظهور الیگارشی فاسد در آمریکا
-
بازار سهام این هفته مثبت خواهد بود؟