وزیر ارشد اسرائیلی: انتظار داریم ترامپ موضع سختی علیه ایران داشته باشد
اکوایران: الی کوهن گفت که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آینده ایالات متحده، مقامات ارشدی را منصوب کرده است که «مطمئناً از اقدام مصمم علیه ایران حمایت میکنند».
به گزارش اکوایران، یکی از اعضای ارشد کابینه امنیتی اسرائیل گفت تلآویو انتظار دارد که دولت آینده ترامپ موضع سختی علیه ایران و آنچیزی که او «جاهطلبیهای هستهای» خواند اتخاذ کند. چیزی که به گفته او فرصتی برای توافقهای صلح بیشتر با همسایگان عرب ایجاد میکند.
الی کوهن، وزیر انرژی، در مصاحبه با رویترز، همچنین گفت که اسرائیل بیش از هر زمان دیگری به دستیابی به توافقی برای پایان دادن به جنگ در لبنان و دور کردن حزبالله از مرزها نزدیک است و در عین حال تاکید کرد که اسرائیل اگر هدف حمله قرار بگیرد، حق اقدام نظامی را دارد.
کوهن گفت که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آینده ایالات متحده، مقامات ارشدی را منصوب کرده است که «مطمئناً از اقدام مصمم علیه ایران حمایت میکنند».
وی گفت: «دوره دولت قبلی ترامپ با ثبات بیشتر منطقهای همراه بود. در اواخر دوره ریاست جمهوری وی، تحریمهای ایران نزدیک بود ایران را وادار به تغییر رفتار در موضوع هستهای کند».
گوهن افزود: «بنابراین ما مطمئناً امیدواریم و معتقدیم که سیاست دولت ترامپ ادامه خواهد داشت و در درجه اول محوریترین موضوع، اقدام قاطعانه علیه ایران است.»
ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود بارها ادعا کرد که سیاست جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر عدم اجرای دقیق تحریمهای صادرات نفت، واشنگتن را تضعیف کرده و تهران را جسورتر کرده است و به آن اجازه میدهد نفت بفروشد، پول نقد جمع کند و فعالیتهای هستهای و نفوذ خود را گسترش دهد.
ترامپ سناتور آمریکایی مارکو روبیو، مدافع سیاست خارجی تهاجمی در قبال ایران را به عنوان وزیر امور خارجه انتخاب کرده است. مایک والتز، که قرار است مشاور امنیت ملی شود، نیز بر موضع سختگیرانهتری علیه ایران تاکید کرده است.
کوهن گفت: «ما فکر میکنیم که او (ترامپ) نتیجه نهایی را دنبال میکند، مهار بازیگران تهدید کننده و ایجاد اتحادهای منطقه ای جدید که بسیار مهم هستند.»
اختلاف هستهای
در سال 2018، ترامپ با حمایت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، از یک توافق چند ملیتی با هدف محدود کردن برنامه هستهای ایران خارج شد تا تهران را مجبور به مذاکره بر سر توافقی گستردهتر کند که شامل برنامه موشکی و فعالیتهای منطقهای نیز باشد.
به طور گسترده تصور میشود که اسرائیل دارای زرادخانه هستهای است، اما هرگز این موضوع را تایید و یا رد نکرده است، و سیاست ابهام در این موضوع را برای دههها حفظ کرده است.
همچنین در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، اسرائیل توافق نامه ابراهیم را با میانجیگری ایالات متحده امضا کرد که روابط با کشورهای مسلمان از جمله امارات متحده عربی و بحرین را عادی میکرد.
اسرائیل امیدوار است که توافق مشابهی را با عربستان سعودی منعقد کند، اما ریاض میگوید روابط خود را با اسرائیل عادی نمیکند مگر اینکه حداقل مسیری برای تشکیل کشور فلسطین ایجاد شود.
کوهن درباره جنگ در لبنان گفت: «فکر میکنم در نقطهای هستیم که نسبت به زمان آغاز جنگ به یک توافق نزدیکتر هستیم».
او گفت که یک نقطه اختلاف اساسی برای اسرائیل، تضمین آزادی عمل ارتش در صورت بازگشت حزب الله به مناطق مرزی است.
کوهن گفت: «ما نسبت به گذشته نسبت به تلاشها برای ایجاد پایگاههای مستحکم در مناطق نزدیک اسرائیل بخشش کمتری خواهیم داشت».
کوهن در خصوص سازوکار اجرای توافق گفت: «بحثهایی وجود دارد اما روی آن توافق نشده است».
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
آغاز مذاکرات هستهای در تهران/ گروسی: امکان توافق محکم با ایران وجود دارد
-
سرانجام مساله حضور افغانها در ایران
-
نامزد جنجالی ترامپ برای دادستانی؛ انتقام بزرگ در راه است؟
-
واکنش دستیار رئیس جمهور به خودکشی کیانوش سنجری
-
وعده همتی برای نرخ ارز
-
اقدام غیرمنتظره چین؛ پکن آماده تحریمهای نفتی ترامپ علیه تهران میشود؟
-
تفاوتهای ترامپ 2025 با ترامپ 2016 برای ایران
-
حمله موشکی به نزدیکی محل جلسه لاریجانی و مقامات سوری/ علی لاریجانی در سلامت کامل است
-
وزیر صمت مرخص شد