به گزارش اکوایران، شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آخرین نشست فصلی خود در سال ۲۰۲۴ قطعنامه انتقادی ارائه شده توسط تروئیکای اروپایی و آمریکا علیه ایران را تصویب کرد.

این قطعنامه، با ۱۹ رای مثبت، ۱۲ رای ممتنع و ۳ رای مخالف تصویب شد.

دولت‌های ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، آلمان، اسپانیا، آرژانتین، استرالیا، بلژیک، اکوادور، اوکراین، کانادا، گرجستان، ژاپن، کره جنوبی، مراکش، ایتالیا، لوگزامبورگ، هلند، پاراگوئه به این قطعنامه رای موافق دادند.

روسیه، چین و بورکینافاسو با این قطعنامه مخالفت کردند. 

آفریقای جنوبی، هند، پاکستان، اندونزی، برزیل، غنا، تایلند، الجزایر، ارمنستان، بنگلادش، کلمبیا و مصر هم رای ممتنع دادند.

ونزوئلا هم به دلیل بدهی، از حق رأی برخوردار نبود.

در این قطعنامه از جمهوری اسلامی ایران خواسته شده تا برای حل‌وفصل مسائل ادعایی پادمانی «اقدامات ضروری و فوری» صورت دهد. هم‌چنین در این سند از ایران خواسته شده تا بدون فوت وقت در خصوص «ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در دو مکان اعلام‌نشده در ایران، توضیحات معتبر ارائه و آژانس را از مکان(های) فعلی مواد هسته‌ای و/یا تجهیزات آلوده مطلع کند».

 قطعنامه یادشده همچنین از ایران می‌خواهد که «اطلاعات، اسناد و پاسخ‌های مورد نیاز آژانس» را در این زمینه ارائه و دسترسی به مکان‌ها و مواد مورد نیاز بازرسان آژانس را فراهم کند. در این قطعنامه آمده است: ارائه این اطلاعات و فراهم کردن دسترسی‌ها توسط ایران و انجام راستی‌آزمایی‌های بعدی توسط آژانس بر اساس توافقنامه ان‌پی‌تی، برای دبیرخانه ضروری است تا گزارش کند که دیگر مسائلی باقی‌ نمانده و نیاز به بررسی شورای حکام و اقدام در این زمینه نیست.

هم‌چنین، در این قطعنامه، شورای حکام از آژانس خواسته تا یک گزارش «جامع» درباره ایران را تا بهار ۲۰۲۵ تهیه کند.