به گزارش اکوایران، عراقچی در این گفت‌وگو به مسائل مختلف از جمله تحولات اخیر منطقه و روابط ایران و مصر پرداخت و گفت: این موضوع را می‌توان از دو منظر بررسی کرد؛‌ منظر اول، به پروژه گسترده آمریکا و رژیم اسرائیل برای تضعیف کشورهای منطقه برمی‌گردد؛ پروژه‌ای که هدف آن حذف هرگونه مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی است.

او تأکید کرد که هر تحلیل دیگری غیر از این واقعیت، اشتباه است. عراقچی همچنین تصریح کرد که هیچ‌گونه تماسی برای خروج بشار اسد از سوریه وجود نداشته و محور مقاومت توانسته است حملات قابل توجهی را علیه رژیم صهیونیستی ترتیب دهد.

وی در ادامه افزود: زاویه دوم تحولات سوریه مربوط به تعامل دولت این کشور با مردم و معارضان داخلی است. جمهوری اسلامی ایران، به درخواست دولت سوریه و صرفاً با هدف مبارزه با تروریسم در این کشور حضور داشته و هرگز در مسائل داخلی سوریه، از جمله تعامل دولت با معارضان، مداخله نکرده است. عراقچی توضیح داد که ایران توصیه‌های بسیاری به بشار اسد ارائه کرده، اما او از پذیرش برخی از آن‌ها خودداری کرده است.

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، عراقچی به روابط تاریخی ایران و مصر اشاره کرد و از همکاری‌های متقابل این دو کشور در مسائل منطقه‌ای قدردانی کرد.

او ضمن تأکید بر اهمیت نقش مصر در دستیابی به آتش‌بس در نوار غزه، حمایت جمهوری اسلامی ایران از تلاش‌های قاهره در این زمینه را اعلام کرد.

خبر مرتبط
اختلاف نظر در تهران بر سر سیاست جدید در شامات

اکوایران: سقوط سریع بشار اسد تهران را شوکه و بر سر واکنش دچار اختلاف کرد.

سقوط اسد

18 آذر ماه بود که گروه هیئت تحریرالشام به رهبری ابومحمد الجولانی موفق شد، ابتدا فرودگاه دمشق را تصرف کنند و سپس کنترل ساختمان رادیو و تلویزیون این شهر را در دست بگیرند. با این اتفاقات، دوران 24 ساله زمامداری بشار اسد به پایان رسید و حکومت 53 ساله خانواده اسد بر سوریه خاتمه یافت. این دوره از سال 1971 با حافظ اسد آغاز شد و با سقوط پسرش پایان یافت. خانواده اسد نقشی کلیدی در تحولات سیاسی معاصر سوریه داشته‌اند.