پرونده FATF به میدان جدال مخالفان و موافقان بازگشت/ اسماعیل کوثری: FATF ابزاری برای فشار بیشتر غرب به ایران است
اکوایران: اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در واکنش به حمایت برخی از پیوستن ایران به معاهده FATF، این نهاد را ابزاری از سوی کشورهای غربی برای فشار بیشتر بر ایران دانست.
به گزارش اکوایران، در حالیکه دولت در تکاپوی حل و فصل پرونده FATF است، صدای مخالفان در مجلس هر روز بلندتر میشود. علاوه بر نامه 120 نماینده مخالف به مجمع تشخیص مصلحت نظام و اظهارات اعتراضی نمایندگان تندرو همچون امیرحسین ثابتی، حالا اسماعیل کوثری نیز در مخالفت با تایید 2 لایحه باقیمانده از لوایح چهارگانه موسوم به پیششرطهای FATF صحبت کرده است.
اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که FATF (گروه ویژه اقدام مالی) در واقع ابزاری است که کشورهای غربی برای فشار بیشتر بر ایران از آن استفاده میکنند.
کوثری با اشاره به اینکه این نهاد به ظاهر برای مقابله با تأمین مالی تروریسم طراحی شده، تأکید کرد که در واقع این نهاد تحت تأثیر سیاستهای دوگانه غرب قرار دارد و کشورهای غربی خود از گروههایی حمایت میکنند که پیشتر آنها را تروریستی معرفی کرده بودند.
او افزود: «تجربه برجام نشان داد که حتی زمانی که ایران تمام تعهدات خود را انجام داد، کشورهای غربی به ویژه آمریکا نه تنها به تعهداتشان پایبند نماندند، بلکه تحریمهای بیشتری را اعمال کردند.»
کوثری همچنین گفت که هدف غرب فراتر از FATF است و آنها به دنبال محدود کردن برنامه موشکی ایران و قطع حمایت از جبهه مقاومت هستند.
بنا به گزارش فارس، این نماینده مجلس تصریح کرد که خلاف برخی ادعاها، ایران میتواند بدون پیوستن به FATF به تجارت خارجی خود ادامه دهد. او به رشد صادرات نفت و غیرنفتی ایران در دوره تحریمها اشاره کرد و گفت: «ما نباید به غربیها امتیازاتی بدهیم که به ضرر ملت ایران باشد.»
در پایان، کوثری تأکید کرد که ایران باید به توان داخلی خود تکیه کند و از دادن امتیازات بیشتر به غرب خودداری نماید و ایران میتواند بدون FATF نیز مسیر توسعه و تجارت خود را ادامه دهد.
قائمپناه: امیدواریم مخالفان FATF قانع شوند
این موضع برخی نمایندگان مجلس در حالی مطرح است که دولتیها همه توان خود را برای بررسی مجدد دو لایحه باقیمانده از پیششرطهای fatf به کار گرفته اند. محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرایی رئیسجمهوری، امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در خصوص تصویب FATF، ابراز امیدواری کرد که پس از توضیحات وزیر اقتصاد، افراد مخالف قانع شوند.
او افزود که پذیرش این موضوع با توجه به تایید مقام معظم رهبری در بحث کارشناسی، به اصلاح نیاز دارد و موافقت دولت و رفع نیازهای بخش خصوصی را به دنبال خواهد داشت.
او همچنین در مورد بحرانهای پایتخت گفت که بحث انتقال پایتخت بهطور جدی در دست بررسی نیست، اما تصمیماتی برای انتقال صنایع آببر به حاشیه خلیج فارس اتخاذ شده و تاکید کرد که دیگر کارخانههای جدید در استانهایی با مشکلات آب و محیط زیست احداث نخواهند شد.
مخالفان FATF: پیوستن به معاهده، تسهیل تحریمها و کاهش استقلال ایران
منتقدان FATF معتقدند که در حالی که ایران درگیر تحریمهای یکجانبه ایالات متحده است، پذیرش این معاهده به معنای کاهش توانایی کشور در دور زدن تحریمها و تسلیم شدن به فشارهای خارجی است. به گفته آنها، در شرایطی که تحریمهای آمریکا و فشارهای جهانی همچنان پابرجا هستند، پذیرش بندهای FATF عملاً نمیتواند مشکلات بانکی و اقتصادی ایران را حل کند. حتی اگر ایران از لیست سیاه خارج شود، همچنان به دلیل تحریمهای آمریکا، بانکها و مؤسسات مالی بینالمللی از همکاری با ایران خودداری خواهند کرد.
بنا به گزارش مهر، در کنار این، منتقدان همچنین به عدم شفافیت در عملکرد گروه ویژه اقدام مالی (FATF) اشاره میکنند و معتقدند که پذیرش این معاهده باعث میشود ایران اطلاعات حساس مالی خود را در اختیار گروههایی قرار دهد که برخی از اعضای آن بهعنوان دشمنان سرسخت ایران در عرصه بینالمللی شناخته میشوند.
موافقان پیوستن به FATF، از طرفی بهبود اعتبار بینالمللی، دسترسی به بازارهای مالی جهانی، و جلوگیری از تحریمهای بیشتر را دلایل خود میدانند؛ اما مخالفان این استدلالها را در شرایط فعلی ایران غیرمنطقی میخوانند و هشدار میدهند که این معاهده نه تنها کمکی به حل مشکلات اقتصادی نمیکند، بلکه میتواند تأثیرات منفی بر استقلال مالی و امنیتی کشور داشته باشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری/ وقوع انفجار مهیب در دمشق
-
شغلهای برتر جهان در 5 سال آینده؛ کلید موفقیت در تلفیق مهارتهای انسانی و دیجیتال
-
وضعیت تعطیلی مدارس تهران در روز چهارشنبه/ فردا طرح زوج و فرد از درب منزل اجرا میشود
-
عراقچی: با آمریکا تا وقتی که به برجام بازنگردد مذاکره نمیکنیم
-
چراغ سبز پزشکیان به دولت ترامپ: برای گفتوگو آمادهایم/ آنها درصدد سرنگونی هستند، نه حل مشکلات
-
ایران خودرو و سایپا مجبور می شوند تولید این خودروها را افزایش دهند / تکرار ایده خودرویی احمدی نژاد در دولت پزشکیان؟
-
اولین سرمایهگذاری خارجی صندوق توسعه در پتروشیمی؛ چاههای نفت و گاز شعلهور میشود
-
رابطه ترومن و واردات الاغ از قبرس
-
محسن دهنوی: اسامی موافقان و مخالفان FATF در مجمع کذب است