به گزارش اکوایران، در شرایطی که رئیس‌جمهور ایالات متحده خواهان افزایش استخراج نفت است، متحدان او در صنعت شیل ایالات متحده و عربستان سعودی در حال حاضر از پیشنهاد او استقبال نکرده‌اند.

به نوشته وال‌استریت ژورنال، ترامپ برای ماه‌ها صنعت شیل ایالات متحده را تشویق کرده که اقدام به حفاری‌های جدید کنند، اما به گفته مدیران نفتی، به این زودی‌ها رونق نفتی دیگری در آمریکا در کار نیست. در پی رکود صنعت شیل، اکنون این صنعت بر کاستن هزینه‌ها متمرکز شده است. هم‌چنین، به گفته افراد آگاه، عربستان سعودی به مقامات سابق آمریکایی اعلام کرده که مایل به افزایش عرضه جهانی نفت نیست. برخی از این مقامات سابق این پیام را با تیم ترامپ به اشتراک گذاشته‌اند.

رئیس‌جمهور آمریکا معتقد است که موج جدید عرضه نفت بسیاری از مشکلات او را حل می کند: می‌تواند تورم را فرو نشاند و راه را برای کاهش نرخ بهره باز کند. همچنین می.تواند دست او را در رویارویی‌های آینده با کشورهای نفتی روسیه و ایران تقویت کند.

ترامپ در یک سخنرانی در ژانویه گفت که قصد دارد از عربستان سعودی و سایر اعضای اوپک بخواهد قیمت نفت را کاهش دهند. او قصد دارد در یکی از اولین سفرهای خارجی خود در دوره دوم ریاست جمهوری خود از پادشاهی سعودی دیدار کند و انتظار می‌رود که شخصاً برای افزایش تولید نفت عربستان تلاش کند.

فشار ترامپ بر قیمت نفت برای برخی در این صنعت آزاردهنده است. متوسط 73 دلار در هر بشکه، در مقایسه با سال 2022 که میانگین آن بیش از 94 دلار در هر بشکه بود، برای تولیدکنندگان ناخوشایند است.

کیت کلوگ، فرستاده ویژه ترامپ در اوکراین و روسیه گفته است که تولیدکنندگان جهانی باید قیمت نفت را به بشکه‌ای 45 دلار کاهش دهند تا روسیه را برای پایان دادن به جنگ با اوکراین تحت فشار قرار دهند.

چنین قیمت‌هایی می‌تواند برای شرکت‌های آمریکایی و عربستان سعودی، دو بازیگر قدرتمند دوست ترامپ در بازار جهانی نفت، فاجعه‌بار باشد. آخرین باری که قیمت‌ها به زیر 45 دلار سقوط کرد، در طول همه‌گیری کرونا در سال 2020 رخ داد که رقابت دردناکی برای سهم بازار بین عربستان سعودی و روسیه ایجاد کرد و ده‌ها شرکت حفاری شیل را به ورشکستگی کشاند.

به گفته صندوق بین‌المللی پول، عربستان سعودی برای متعادل کردن بودجه امسال خود به بشکه‌ای 90 دلار نیاز دارد.

یکی از مقامات سابق آمریکایی گفت: درگیری بین ترامپ و عربستان سعودی بر سر قیمت نفت وجود دارد.

قبل از مراسم تحلیف، تیم انتقالی ترامپ گفت که او قصد دارد به عربستان سعودی برود تا اطمینان حاصل کند که در صورت افزایش فشار بر ایران، برای پر کردن کاهش عرضه احتمالی، وارد عمل خواهند شد. به گفته افراد مطلع، تیم ترامپ تخمین زده که صادرات ایران در اثر اعمال مجدد تحریم‌ها می‌تواند 500 تا 750 هزار بشکه در روز کاهش یابد.

دولت ترامپ تهدید کرده اگر ایران برنامه هسته‌ای خود را محدود نکند، تحریم‌هایی که مورد بحث قرار می‌گیرند شامل هدف قرار دادن بنادر چینی که نفت ایران را وارد می‌کنند، قراردادهای نفتی عراق با ایران و سایر مکان‌هایی است که برای تسهیل انتقال نفت ایران استفاده می‌شوند.

با این حال ریاض به دو مقام سابق ایالات متحده اعلام کرده پادشاهی سعودی تمایلی به عجله برای افزایش تولید ندارد زیرا آنها از تکرار پاستان مازاد عرضه در سال 2019 نگرانند. در آن سال، دولت ترامپ از پادشاهی سعودی خواست تا با باز کردن شیر نفت، جلوی اثرات ناشی از بازگشت تحریم ایران را بگیرد. اما ترامپ با اعطای معافیت برای برخی خریداران نفت ایران در آسیا، باعث  مازاد نفت و کاهش قیمت‌ها شد، انری که سعودی‌ها را غافلگیر کرد.

عامل دیگر این است که سعودی‌ها به طور خصوصی می‌گویند که به همکاری با روسیه در اوپک پلاس برای تنظیم قیمت‌ها نیاز دارند.

دولت عربستان سعودی هم‌چنین اولویت را به روابط صلح آمیز با ایران می‌دهد، که نشان از تغییر در نگرش خصمانه آن‌ها نسبت به سال 2018 دارد. در آن زمان، سعودی‌ها با توافق هسته‌ای مخالفت و از تحریم‌ها حمایت کردند. مقامات سعودی می‌گویند اکنون این پادشاهی می‌خواهد بخشی از مذاکرات هسته‌ای باشد نه این‌که علیه آن لابی کند.