خرازی: رفتار آمریکا جنگ روانی برای تحمیل «یا جنگ یا مذاکره» به ایران است/ جمهوری اسلامی ایران همه راهها را نبسته است
اکوایران: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی، با تحلیل راهبرد مذاکراتی آمریکا، تاکید کرد که رفتار کنونی واشنگتن نوعی «جنگ روانی» با هدف القای گزینههای محدود «یا جنگ یا مذاکره» به ایران است.

به گزارش اکوایران، سید کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در تحلیل راهبرد مذاکراتی آمریکا و عدم استقبال جمهوری اسلامی ایران از آن گفت: آنچه امروز در رفتار هیأت حاکمه آمریکا مشاهده میشود، یک جنگ روانی با القای سیاست «یا جنگ یا مذاکره» از طریق ارسال پیام های متضاد از سوی مسئولین آمریکایی است.
خرازی اظهار داشت: مواضع اخیر آقای ترامپ و اشارات مبهم برخی از مسئولین آمریکایی به نامه وی و انتشار گسترده آن در رسانههای غربی و منطقه با هدف ایجاد نوعی خوشبینی خیالی، سردرگمی و نیز ایجاد فضای دو قطبی در کشور است.
اکوایران: در نشست خبری مشترک وزرای خارجه ایران و ارمنستان، عراقچی بر لزوم امضای سریع توافقات منطقهای برای تقویت صلح و ثبات تأکید کرد. او همچنین درباره نامه رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که پاسخ ایران در حال تکمیل است و در زمان مقتضی ارائه خواهد شد.
به گزارش ایسنا، او افزود: به طوری که عدهای در داخل کشور فکر میکنند دریچهای برای حل مشکلات تاریخی بین ایران و آمریکا فراهم شده و آقای ترامپ صادقانه خواستار بهبود روابط با ایران است، ولی البته، مخالفینی نیز در ساختار حکومتی آمریکا دارد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با طرح این پرسش که اما راهبرد واقعی آمریکا چیست؟ گفت: راهبرد آمریکا دعوت به مذاکره، در سایه تشدید تحریمهای اقتصادی و تهدیدات نظامی است، با این هدف که ایران تحت فشار به مذاکرهای تن دهد که نه اصول حاکم بر آن روشن است و نه براساس تجارب گذشته، میتواند به وعدهها و امضاهای طرف مقابل خود اعتماد کند. نتیجه این راهبرد چیزی جز تحمیل خواست یک طرف به طرف مقابل در فضای تحکم و تهدید نیست.
خرازی گفت: اگر آقای ترامپ ایران و روحیه ایرانی را میشناخت، از گذشته درس گرفته بود و صادقانه یا حتی کاسبکارانه برای منافع اقتصادی کشورش، خواستار حل مشکلات تاریخی ایران و آمریکا میبود نوع دیگری عمل میکرد:
۱- روحیه ایرانیان را میشناخت که به دلیل سابقه تمدنی هزاران ساله، ابدا تحقیر را نمیپذیرند و در برابر تهدید و فشار بیگانگان تسلیم نمیشوند، همان طور که در برابر نظام تا دندان مسلح بعث عراق و مورد حمایت همه قدرتها، از جمله آمریکا، ایستادند و سرزمین خود را آزاد ساختند.
۲- میدانست که روحیه جوانمردی و عیاری ایرانیان به آنها اجازه نمیدهد تحکم و زورگویی دیگران را برتابند، ولی وقتی در طرف مقابل فروتنی و صداقت ببینند، متناسب با آن رفتار میکنند.
۳- میپذیرفت که ایران اسلامی نه تنها توانسته است جنگ، فشار سیاسی و تحریمهای اقتصادی را پشت سر بگذارد، بلکه به عنوان یک قدرت منطقهای، پایههای امنیت و استقلال خود را مستحکم سازد و لذا به این نتیجه میرسید که با چنین کشوری نباید زورآزمایی کند.
۴- به جای تکرار اشتباههای قبلی، صادقانه اصول حاکم بر یک مذاکره واقعی، یعنی اصل برابری، احترام متقابل و احتراز از تهدید و فشار را میپذیرفت و بدین ترتیب، اعتماد ایرانیان را جلب میکرد که خواستار مذاکرهای عادلانه و نه تحکم و زورمداری است.
اکوایران: لید پیشنهادی: فؤاد حسین، وزیر خارجه عراق، از اطلاعرسانی درباره محتوای نامه دونالد ترامپ به دولت ایران قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که تبادل نامهها بتواند به گشایش کانالهای گفتوگو بین واشنگتن و تهران کمک کند. در این راستا، ایران نیز اعلام کرده که به نامه ترامپ پاسخ خواهد داد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: ولی واقعیت آن است که مسئولین جدید و تازه کار آمریکایی فاقد حافظه تاریخی از ناکامی روشهای گذشته هستند و بر تکرار مواضع قلدرمابانه خود ادامه میدهند. آنها فکر میکنند میتوانند ما را به مذاکرهای بکشانند که از قبل نتیجه آن مشخص شده است.
خرازی تاکید کرد: البته، جمهوری اسلامی ایران همه راهها را نبسته است، بلکه آماده مذاکره غیرمستقیم جهت ارزیابی طرف مقابل، اعلام شرایط خود و اتخاذ تصمیم مقتضی است.
مذاکرات تهران و واشنگتن آغاز میشود؟
به گزارش اکوایران، پنجم فروردین بود که رسانه منطقهای امواج مدیا بنا بر اطلاعاتی که به دست آورده مدعی شده آغاز مذاکرات میان ایران و ایالات متحده ممکن است به زودی صورت گیرد. این تحول پس از آن رخ میدهد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت آمریکا، اخیراً نامهای به ایران ارسال کرده است؛ نامهای که در تاریخ ۲۲ اسفند /۱۲ مارس توسط مشاور دیپلماتیک امارات، انور قرقاش، به ایران تحویل داده شد.
بنا بر ادعای این رسانه، یک منبع سیاسی بلندپایه در تهران که نخواست نامش فاش شود، اظهار داشت که ایران هنوز به درخواست ضمنی امارات برای میانجیگری و تسهیل ارتباط پاسخ نداده است. وی گفت: «ما هنوز تصمیمی نگرفتهایم. همهچیز بستگی دارد به اینکه پاسخ به نامه ترامپ چه زمانی آماده شود».
اکوایران، یک رسانه منطقهای مدعی شده آغاز مذاکرات میان ایران و ایالات متحده ممکن است به زودی صورت گیرد
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
گزارش اسوشیتدپرس از رد پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا
-
ایران خودرو پیشنهادی داد که مشتریان را ناراضی کرد / خودروی محبوب از دست متقاضیان لیز خورد
-
سیگنال قالیباف به دولت؛ طرح کالابرگ الکترونیکی باید برای ۷ دهک اجرا شود
-
اقامت نجومی نوروزی؛ از ویلای ۱۱۱ میلیونی تا هتل ۸۰ میلیونی
-
پاسخ نیروهای مسلح یمن به تجاوزات آمریکا/ ۳ درگیری جدی انصارالله با ناو ترومن در دریای سرخ
-
ترامپ: درباره دوره سوم ریاست جمهوری جدی هستم/ راههایی برای انجام این کار وجود دارد
-
حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد
-
شب پرحادثه تهران؛ از انفجار مهیب در دروس تا تصادف مرگبار فیروزآباد
-
فوری/ خبر مهم سخنگوی دولت درباره نامهنگاری تهران و واشنگتن؛ مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در دستور کار است