اکوایران: وزیر امور خارجه ایران، دور اول مذاکرات غیرمستقیم با استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا در مسقط را سازنده و امیدوارکننده توصیف کرد.

به گزارش اکوایران، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه درخصوص فضای مذاکرات امروز طی توئیتی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «دور اول مذاکرات غیرمستقیم با فرستاده ویژه ایالات متحده آقای ویتکاف، با میزبانی و میانجیگری برادرم جناب بدر البوسعیدی از سلطنت عمان سازنده و امیدوارکننده بود.

گفتگوها در فضای احترام متقابل انجام شد. من دیدگاه‌های ایران را قاطعانه و در عین حال با نگاه رو به جلو تشریح کردم. هر دو طرف تصمیم گرفتند که این روند را ظرف چند روز ادامه دهند.»

photo_2025-04-12_19-59-13

همچنین وزیر امور خارجه عمان نیز پس از اتمام جلسه، فضای مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط را دوستانه و سازنده، اعلام کرد و عنوان کرد که این گفت‌وگوها با هدف دستیابی به توافقی عادلانه و تقویت صلح و ثبات منطقه‌ای و جهانی آغاز شده است.

ارزیابی مثبت عراقچی از گفت‌وگوهای مسقط

وزیر خارجه پس از اتمام مذاکرات با اشاره به اینکه این جلسه حدود ۲ ساعت و نیم طول کشید، گفت: به نظر به عنوان جلسه اول، جلسه سازنده‌ای بود و در یک محیط آرام و بسیار محترمانه انجام شد. هیچ زبان غیرمناسبی به کار گرفته نشد و طرفین تعهد خودشان را برای پیشبرد این گفت‌وگوها تا رسیدن به توافقی که مطلوب دو طرف باشد و از موضع برابر صورت بگیرد، نشان دادند.

به گزارش ایرنا، عراقچی درباره زمان مشخص شده برای برگزاری دور دوم مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده گفت: قرار ما بر این شد که هفته آینده و شنبه مجدداً دور دوم برگزار شود و در جلسه بعدی وارد چهارچوب کلی که یک توافق می‌تواند داشته باشد بشویم و ببینیم تا کجا این پروسه را می‌توانیم جلو ببریم.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: مسلماً نه ما و نه طرف مقابل خواهان یک مذاکره بی‌حاصل، گفت‌وگو برای گفت‌وگو، اتلاف وقت و مذاکرات فرسایشی اصلاً نیستیم.   هر دو طرف و طرف آمریکایی گفتند که آن‌ها هم مطلوب‌شان توافقی است که در کوتاه‌ترین زمان به دست بیاید. ولی این کار آسانی نخواهد بود و نیاز به اراده کامل از هر دو طرف دارد.