دو سناریو احتمالی قیمت بیتکوین قبل از هاوینگ
دقیقا هشت ماه تا هاوینگ بعدی باقیمانده و روند بازار حکایت از عدم قطعیت در بین خریداران دارد. هر مرتبه که یک نوسان شدید، قیمت بیتکوین و به طبعِ آن تمام بازار رمزارزها را تحت تاثیر قرار میدهد، یک گام در مسیر اهداف سپیدنامه بیتکوین به عقب برمیگردیم. چرا که بسیاری از میکرو تریدرها و تسترها برای همیشه این زمین بازی را ترک میکنند.
به گزارش اکوایران ، وایتپیپر بیتکوین به ما نشان میدهد هدف نهایی از ایجاد این شبکه، ابداع یک سامانه پرداخت غیرمتمرکز و نظیربهنظیر بوده است. اما یک کسبوکار چطور میتواند به روشِ پرداختی اطمینان کند که ارز رایج آن ممکن است در بازه زمانی کوتاهی، نوسان قیمتِ بسیار زیادی داشته باشد؟ آیا به عقیده شما "ارزش" بیتکوین در دام نوسان "قیمت" سفتهبازان بزرگ در حال نابودی است؟
هرچند براساس سپیدنامه بیتکوین، این سکه ابزاری برای گسترش یک شبکه پرداخت سریع و غیرمتمرکز است و نه وسیلهای برای حفظ ارزش دارایی در مقابل تورم. با این حال به دلیل عدم توسعه کافی و استفاده از ظرفیتهای این فناوری، از آن بیشتر به عنوان طلای دیجیتال یاد میشود تا یک ابزار پرداخت! پس بیایید برای درک بیشتر ارزش بیتکوین، در حین برشمردن این حقایق، طلا را در ذهن خود تداعی کنیم.
تفاوت قیمت و ارزش بیتکوین
ارزش و قیمت بیتکوین دو مفهوم متمایز از هم هستند. ارزش بیتکوین به سودمندی ذاتی آن و میزان کار موردنیاز برای بدست آوردنش بستگی دارد ولی قیمت آن بر اساس عرضه و تقاضا در بازارهای مالی تعیین میشود. بلاکچینِ بیتکوین به ۱۵ دلیل اصلی ارزشمند است و این شبکه مزیتهای بیشتری نسبت به ارزهای فیات مانند دلار و یورو، طلا، نقره و… دارد:
۱) کمیابی ۲) عرضه قابل پیشبینی (حجم و زمان) ۳) قابلیت حمل و انتقال ۴) سرعت، ارزانی و سهولت انتقال ۵) تقسیم پذیری بسیار ۶) شفافیت تراکنشها ۷) عدم نیاز به اعتماد ۸) استقلال از برنامه دولتها ۹) امنیت و جلوگیری از انواع تقلب ۱۰) غیرمتمرکز بودن ۱۱) همتابههمتا بودن و حذف واسطهها ۱۲) هوشمند و قابل برنامهریزی بودن ۱۳) دوستی بیشتر با محیط زیست ۱۴) هزینههای حفظ امنیت پایینتر ۱۵) رعایت بیشتر حریم خصوصی
میبینیم که بیتکوین از تمامی فلزات گرانبها و ارزهای فیات قابلیتهای بیشتری برای تبدیل شدن به یک ارز جهانروا دارد اما به دلیل نوسانات بسیار زیاد قیمتی تاکنون نتوانسته است به عنوان روش پرداخت، مورد استفاده عموم جامعه قرار گیرد. این امر در میان مدت موجب عدم رغبت جامعه بیتکوین و توسعهدهندگان به گسترش زیرساختها و روشهای پرداخت با بیتکوین (همانند شبکه لایتنینگ) _به دلیل عدم استقبال عمومی_ میگردد.
بنابراین نمیتوان "ارزش" بیتکوین را با استفاده از "قیمت" آن سنجید اما با استفاده از سهم بازار آن چرا! اگر توسعهدهندگان نتوانند بیتکوینِ کمکم به بلوغ رسیده را در مسیرِ اصلیِ وصیتِ پدرش یعنی ساتوشی ناکاموتو قرار دهند، به مرور سهم بازار بیتکوین به رقبای منعطفتر، کاراتر و کم نوسانتر خواهد رسید و قطعا قیمت آن بسیار کاهش خواهد یافت و حتی کارکردش به عنوان "وسیلهای برای ذخیره ارزش" را از دست میدهد.
بررسی وضعیت فعالیت در شبکه بیتکوین
از آنجایی که چالشهای پساکرونا و تورم جهانی، افزایش ادامهدار نرخ بهره توسط فدرال رزرو و پیامدهای جنگ اوکراین پیش از این احساسات معاملهگران را در محدوده ترس و اخیرا با کمی بهبود در وضعیت خنثی نگه داشته بود، سقوط پنجشنبه شب بیتکوین به محدود 25.300 دلار مجددا بسیاری از دوستداران بیتکوین را در مورد آینده بازار رمزارزها در میان مدت و تا قبل از هاوینگ دچار نگرانی کرد. از دلایل سقوط اخیر بیتکوین میتوان به افزایش نرخ بازده اوراقِ قرضهِ دولتیِ ایالات متحده، ورشکستگی غول املاک چینی، شرکت Evergrande و کاهش ارزش یوان چین به ضعیفترین سطح خود از سال 2007 اشاره کرد. با این همه دانستن وضعیت فعالیت شبکه میتواند اهمیت بسیاری برای ماینرها، توسعهدهندگان، صرافیها، شرکتهای سرمایهگذار و در نهایت تریدرها در تخمین آینده داشته باشد.
در ابتدا نگاهی به وضعیت هولدرهای بیتکوین خواهیم انداخت. این نمودار تعداد آدرسهایی که مقدار مشخصی از بیتکوین را در خود نگه میدارند، بر اساس سال به ما نمایش میدهد:
مشاهده میشود در طی ۱۳ سال تمایل به هولد بیتکوین برای مقادیر بیشتر از 1 واحد 17.5 برابر، برای مقادیر بیشتر از 0.1 واحد 74.5 برابر و برای مقادیر بیشتر از 0.01 واحد 182 برابر شده است. به بیان ساده تر پذیرش بیتکوین بسیار بیشتر از سال های ابتدایی است ولی برای "ذخیره ارزش" و نه برای دلیل وجودی اصلی آن یعنی دریافت و پرداخت. البته لازم به یادآوری است که خوشبختانه توزیع مقادیر زیر 1 واحد بیتکوین با سرعت بیشتری در حال رشد بوده است که این امر به تمرکز زدایی بیشتر و سلامت شبکه کمک شایانی میکند. حال به نمودارهای توزیع ثروت زیر توجه کنید:
این شاخصها نشاندهنده تعداد آدرسهای منحصر به فردی است که حداقل 0.01 - 0.1 - 1 - 10 - 100 - 1000 بیتکوین را در خود نگهداری کردهاند. در اینجا برای نمونه میبینیم شاخص آدرسهای با موجودی بیشتر از 0.01 BTC اکیدا صعودی، بیشتر از 1 BTC صعودی، بیشتر از 100BTC خنثی و تقریبا نزولی و بیشتر از 1000 BTC نزولی است. که به تفکیک میتواند نشاندهنده افزایش پذیرش کلی همزمان با افزایش قیمت، در عین کاهش سرعت تجمیع مقادیر بالا و افزایش سرعت توزیع مقادیر خرد باشد.
برای درک بهتر تاثیر فعالیتهای درون زنجیرهای، نمودار مقایسه قیمت بیتکوین (نارنجی) با شاخص آدرسهای فعال (سبز) و شاخص آدرسهای جدید (آبی) را بررسی میکنیم:
مشاهده میشود از ابتدای فعالیت شبکه بیتکوین همواره یک همگرایی بین شاخص آدرسهای فعال و آدرسهای جدید مشاهده میشود. دو نکته در این نمودار حائز اهمیت است: اول) هر زمان خط روندِ صعودیِ شاخص فعالیت و آدرسهای جدید به سمت پایین شکسته نشده است روند کلیِ صعودیِ بیتکوین حفظ شده است. دوم) هر زمان خط روند صعودیِ شاخصِ فعالیت و آدرسهای جدید به سمت پایین شکسته است روند نزولی شدید با فاصله کوتاه چند ماهه آغاز شده است.
با درنظر گرفتن این دو نکته و تصدیق ۱۳ سالهی چارت، دو سناریو محتملتر است:
۱- در صورت تشدید فشارها، با افزایش انتظارات نزولی، شاهد عدم حمایت جامعه بیتکوین بوده و روند صعودیِ کمجانِ دو شاخص یاد شده شکسته خواهد شد. در نتیجه همچون دفعات قبل با فاصلهی کوتاهِ چند ماه، شاهد ریزش شدید قیمت بیتکوین خواهیم بود.
۲- در صورت تضعیف فشارها، با کاهش انتظارات نزولی، شاهد حمایت مجدد جامعه بیتکوین بوده و روند صعودیِ کمجانِ دو شاخص یاد شده تقویت خواهد شد. در نتیجه بیتکوین مجدد بالای محدوده 30.000 دلار قرار خواهد گرفت.
سقف احتمالی قیمت تا قبل از هاوینگ 2024
با در نظر گرفتن شرایط اقتصاد کلانِ جهانی، چالشهای پیشروی توسعه بیتکوین و فناوری بلاکچین از نظر حقوقی در سال جاری، ورشکستگی چند شرکت بزرگ رمزارزی در دوسال اخیر، مسائل مهمی همچون حملات هکری و راهحلهای بازیابی ارزهای گم شده، به نظر میرسد روند بیتکوین باتوجه با تاریخچه هاوینگ های قبلی با شیب بسیار ملایمی صعودی شده و در اکثر اوقات حرکتی خنثی در کانال های افقی تا سقف نهایتا 35.000 الی 40.000 دلار داشته باشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ آغاز دوباره مذاکرات هستهای ایران و غرب از روز جمعه در ژنو
-
پیش بینی بورس فردا 5 آذر ماه 1403/ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران کمی بالاتر از سقف اردیبهشت ماه
-
شرق و غرب بار دیگر علیه برنامه هستهای ایران متحد میشوند؟
-
اضافه شدن یک آیتم جدید به قبوض برق
-
آمریکا آس رو کرد؛ 3 تصمیم حیاتی واشنگتن برای سبقت از اروپا/ چرا قاره سبز در بهرهوری از ایالات متحده جا ماند؟
-
بازار مسکن همچنان بی خریدار؛ این فروشندگان تخفیف های طلایی می دهند
-
همسان سازی حقوق بازنشستگان در خوان آخر/ زمان اصلاح احکام مشخص شد
-
پیشبینی قیمت طلا جهانی در هفته آتی: همه خرسها به غار بازگشتند
-
حس بورس به مذاکرات هستهای