ایران میتواند مثل عربستان و امارات در وفاق موفق شود؟
یک استاد علوم روابط بینالملل با بررسی مدلهای مختلف وفاق ملی در کشورهای مختلف می گوید: برخی از مدل های وفاق و انسجام ملی متکی به یک فرد است. این مدل ها در برخی از کشورها از جمله آذربایجان موفق نبوده است اما در مقابل در برخی کشورها همچون عربستان و امارات توانسته موفق عمل کند.
محمود سریعالقلم می گوید: عامل پیشرفت این دو کشور در پیشبرد اهداف وفاق ملی با وجود متکی بودن به یک فرد دو نکته است. نکته نخست اینکه حکمرانان هر دو کشور به فکر حل و فصل مسائل جامعه هستند و برای رفع این چالش ها، به این پذیرش رسیدهاند که بخش خصوصی، کانون حکمرانی است.
او ادامه میدهد: نکته دوم آنکه با وجود اینکه حکومتها در این دو کشور پادشاهی هستند اما به این مرحله از پذیرش رسیدهاند که میگویند ما به قدرت رسیدهایم که مشکلات مردم را حل کنیم.
با تشکیل دولت چهاردهم، یکی از پرتکرارترین واژههایی که از سوی مسعود پزشکیان مطرح و به عنوان ستون اصلی دولت او شناخته شد، «وفاق ملی» بود. او بعد از پیروزی در انتخابات گفت که دولت او، دولت وفاق ملی خواهد بود. اما مفهوم این عبارت در ادبیات علوم سیاسی و حکمرانی چیست؟ آیا این تعبیر در کشورهای مختلف بر یک پایه و اساس مشترک بنا شده یا آنکه در کشورهای مختلف متفاوت است؟
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ایران خودرو و سایپا فروش های خود را بستند
-
اشتباه بزرگی که شاید تکرار نشود؛ ترامپ آماده معامله با تهران میشود؟
-
فوری؛ قطعنامه ضدایرانی به شورای حکام آژانس ارائه شد
-
ادعای جدید آژانس در مورد برنامه اتمی ایران
-
رشد دوباره طلا و سکه در بازار کشور/ ربع سکه 1403 رسما وارد بازار شد
-
هجوم سرمایه گذاران به «داراییهای امن» پس از فرمان پوتین برای استفاده گستردهتر از سلاحهای هستهای
-
لحظه حیاتی در شورای حکام؛ چرا غرب به رغم پیشنهاد تهران به دنبال قطعنامه است؟
-
رازی که بعد از افزایش قیمت کارخانه ای خودرو فاش شد
-
نقشه راه ضدایرانی در شورای حکام/ چرا مذاکرات گروسی در تهران بیثمر شد؟